Šta je novo?

AMD/ATI HD2900 PRO 256bit 512DDR3 1. srpski TEST-Review:)

2 Meph!sto:
Jer nemam nesto veliki izbor (da ne detaljisem zasto bas na tom odredjenom mestu moram da uzmem) a moram menjam napajanje HITNO; Taurus 7560 je najjace koje ima u ponudi, tako da...!!!

2 Scorp:
THX :wave: 4 warning, moram videti da li ima slucajno Titan seriju (koja ima 8pinski PCI-E. Sad deeeetaljnim i duuugim analizama sam dosao do zakljucka da mi i nije nesto neophodan taj 8pinac (mada planira se poveci VGpu, a tad bi trebalo da dodje do izrazaja ta +2GNDa koliko sam saznao). Bilo kako bilo, nov PSU mi je neophodan i HITAN tako da... Again THX za warning (BTW. znao sam da ne moze EPS na grafu, ali sam mislio da ima i za PCI-E). Moram probati definitivno Titan seriju da vidim da li moze da se nadje kod mog lerdija jer ona ima 8pin PCI-E, a kad vec kupujem nov PSU koji ne planiram skoro da menjam, moram bar da probam nadjem kompletno resenje.

2 Integra:
Mislim da bi trebalo malo pazljivije da citas temu, ili makar od prve strane :d I ne bi mogao da koristim ta 2 4pinca umesto 8pinca za grafu... ;)

@PEX Titan je imao kada sam ja uzimao ovo napajanje i cena je bila skoro ista mene nije zanimao 8pin za VGA a jeste umem da"preletim"temu to mi nije prvi put *** ne zameri mi;)Prodavac mi je rekao da je Titan SLI Ready ali meni to nije bilo presudno koliko izgled(lep layout klon Metatron serije) i što je 7560 opet novija serija e sad na strani Titana je i 14"kuler ali veruj mi da i ovo napajanje sa 12" nije bučno čak naprotiv.U svakom slučaju do 50evra smatram da je bestbuy a što se tiče OCZ-a ne znam kakav je niti me zanima imam 2godine garanciju na LC nek posluži toliko pa sam zadovoljan:)

Izgled me ne zanima (naravno, ako je lepo to je dodatni plus); bitno da je tiho (ne trazim ultra-giga-super-silent; npr. moj sadasnji Chief 400W je u mojoj masini apsolutno zanemarljiv, a kazu da i nije najtisi PSU); 8pinac PCI-E (2 mi apsolutno ne trebaju, ni za ubuduce; pristalica sam jedne ali vredne karte) mi je vrlo znacajan ali ne presudan.
Ono sto mi je krucijalno je jacina (jer me Chief izdaje) a budzet mi nije ne znam koliki (do 60e; i ja bih voleo Metatron ali...).
OCZ nisam ja pomenuo, cuo sam da je hvaljeno, ali moj lerdi kod kojeg moram da uzmem PSU (jedini u mom gradu tj.selu :d kojem mogu da dam Chiefa i da mu ostanem nesto kratak kesa, tipa do 20ak jura); trenutno ima 7560; sledece mu je LC 800W (trebalo bi da je Metatron linija, fonom smo pricali) po ceni od oko 9-10K, a ja nemam ni blizu toliko, tako da...
BTW, NHF, nisam ni mislo da te prozovem kad sam rekao da procitas pazljivije, zato :wave:

2 Mefisto:
Koliko je orijentaciono to OCZovo koje si pomenuo?

LM odosmo mi laqgano u OFF, ***; sad cu ja postovati nove rezove sa 870 (VGpu 1.25V)/2270 :-devil-: da bi se vratili na temu, samo da ih uslikam...

sad cu ja postovati nove rezove sa 870 (VGpu 1.25V)/2270 da bi se vratili na temu, samo da ih uslikam...

'Ej, kuku... :D Kako hladis karticu??? :)

Stock @ 100% (nesnosna buka, znas i sam) + (jos vaznije, veruj mi ;) ) budzena 8ca na naponsku jedinicu (isla do 98C, vrela na dodir, ali vrela)... Stici cu ja do 900, samo polako ;)
Sad pravim rezove, gledam dokle ce memara, mada +100 na memaru ti dodje kao +20 na GPU, bukvalno, ali mi je da mogu da dodjem do 2300 za memaru (radi na 2.2V ali ne mogu nikako softverski da joj menjam voltazu). Pokusavam takodje nekako da tajminge cackam, ali nemam cime (objasnio sam pre na koliko se spustaju latencije, mada sam ja dooobro probio te granice).
Za sad, Mark05 mi je nesto ispod 19K; kad najurim 19K postujem. Mozda bi pomoglo smanjivanje kvaliteta prikaza, jer ga drzim na max. hehehehe; to sam ostavio kao krajnju meru jer kontam da cu dobiti bar 100 poena kad stavim na lowest). Dokle si ti stigao sa max. rezovima?

EDIT:
BTW. max. GPU clock na koji sam naisao je nesto preko 1K, memoriju sto zbog latencija sto zbog fazona drzao na isto toliko (Shamino mislim da je u pitanju, sa 512bitnom PRO do duse).

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod hladjenja, aj vi koji citate ovo dajte neku preporuku za zamenu rashladnog sistema. Na 100% je zadovoljavajuci, ali kao usisivac da je ukljucen; bukvalno samo za jurenje rezova; nemoguce ni igrice igrati a da ne ogluvim. Accelero mozda? Nesto bolje (ali da nije ne znam sad koliko kesa)?

Izgled me ne zanima (naravno, ako je lepo to je dodatni plus); bitno da je tiho (ne trazim ultra-giga-super-silent; npr. moj sadasnji Chief 400W je u mojoj masini apsolutno zanemarljiv, a kazu da i nije najtisi PSU); 8pinac PCI-E (2 mi apsolutno ne trebaju, ni za ubuduce; pristalica sam jedne ali vredne karte) mi je vrlo znacajan ali ne presudan.
Ono sto mi je krucijalno je jacina (jer me Chief izdaje) a budzet mi nije ne znam koliki (do 60e; i ja bih voleo Metatron ali...).
OCZ nisam ja pomenuo, cuo sam da je hvaljeno, ali moj lerdi kod kojeg moram da uzmem PSU (jedini u mom gradu tj.selu :d kojem mogu da dam Chiefa i da mu ostanem nesto kratak kesa, tipa do 20ak jura); trenutno ima 7560; sledece mu je LC 800W (trebalo bi da je Metatron linija, fonom smo pricali) po ceni od oko 9-10K, a ja nemam ni blizu toliko, tako da...
BTW, NHF, nisam ni mislo da te prozovem kad sam rekao da procitas pazljivije, zato :wave:

2 Mefisto:

LM odosmo mi laqgano u OFF, ***; sad cu ja postovati nove rezove sa 870 (VGpu 1.25V)/2270 :-devil-: da bi se vratili na temu, samo da ih uslikam...

Uzeo neki dan- Cooler Master 550w Exreme power PLUS,,,,,Fantazija, ima 2x6 i 1x8 PCIe... Ali fora ti je u onom PLUS...Imas i 550w Extreme power bez PLUS, koji nema 8 pin PCIe..

Kad smo vec kod hladjenja, aj vi koji citate ovo dajte neku preporuku za zamenu rashladnog sistema. Na 100% je zadovoljavajuci, ali kao usisivac da je ukljucen; bukvalno samo za jurenje rezova; nemoguce ni igrice igrati a da ne ogluvim. Accelero mozda? Nesto bolje (ali da nije ne znam sad koliko kesa)?

Hladjenje, onaj Arctic X1, kao na Inno IChil.

Ja sam ono klasika 15 i nesto hiljada u marketu05, nemam ja procesor za jurenje rezultata nekih, bitni su mi frejmovi slurp :p

Druga Baterija testova!

Ovako test je odradjen Frapsom, taman da mozete da poredite sa testom 9600GT/HD3870 koji su odradili nasi kolege clanovi sa foruma.

Rezultat je direktno kopiran iz Frapsa, samo sam ja dodao u nastavku koja je mapa ili deo igre u pitanju.
Crvenom bojom je mereno u najzahtevnijim situacijama mogucim, plavom u onome sto mozete da ocekujete od zahtevnosti u vecem delu igre ili bar u 50-60% igre.

Legenda:
Crvena boja - najzahtevnije situacije
Plava boja - situacije "normalno" zahtevne

Graficki detalji: SVE NA MAKSIMUM u svakoj igri (sto znaci max AA, max AF, max senke, itd...)
Rezolucija 1440x900
Drajveri: Catalist Display Driver 8.3
Graficka: ATI/AMD 2900 PRO 256 bit @ 751/2106 (fabricki naponi)
HDD: WD Caviar 3200AAKS Single Platter - jedina promena u odnosu na prve testove.
konfiguracija iz potpisa.
Koriscen Fraps za ovaj test

COD4 Modern Warfare

1.2008-03-17 16:22:15 - iw3sp
Frames: 2422 - Time: 76627ms - Avg: 31.608 - Min: 24 - Max: 47
The Bog - mapa sa onim tenkom (warpig) u onoj bari.
2008-03-17 16:30:15 - iw3sp
Frames: 2571 - Time: 46622ms - Avg: 55.146 - Min: 32 - Max: 108
The Bog

2.2008-03-19 23:04:59 - iw3sp
Frames: 195 - Time: 5060ms - Avg: 38.538 - Min: 28 - Max: 44
Hunted - mapa SAS sunjanje kroz polje i plastenici
2008-03-19 23:17:08 - iw3sp
Frames: 2517 - Time: 57760ms - Avg: 43.577 - Min: 33 - Max: 77
Hunted

Need For Speed Prostreet

1.2008-03-19 22:49:41 - nfs
Frames: 2583 - Time: 68562ms - Avg: 37.674 - Min: 30 - Max: 47
Nevada Speed Challenge

2.2008-03-19 22:59:18 - nfs
Frames: 2677 - Time: 68408ms - Avg: 39.133 - Min: 29 - Max: 48
Portland Int Raceway Grip Challenge

3.2008-03-19 23:26:09 - nfs
Frames: 3046 - Time: 70149ms - Avg: 43.422 - Min: 36 - Max: 50
Texas - Time Attack

Bioshock - bez amd/ati patch-a, bez update-a.

1.2008-03-17 16:16:47 - Bioshock
Frames: 3738 - Time: 60218ms - Avg: 62.074 - Min: 46 - Max: 94
Arrival - Kraj prvog nivou kada iskacu splajseri sa svih strana, voda kulja sa nivoa iznad, itd...

2.2008-03-19 22:30:01 - Bioshock
Frames: 7500 - Time: 118346ms - Avg: 63.373 - Min: 41 - Max: 87
Medical pavillion
2008-03-19 22:39:02 - Bioshock
Frames: 7875 - Time: 102163ms - Avg: 77.083 - Min: 51 - Max: 102
Medical pavillion

TimeShift - patch 1.1

1.2008-03-20 16:05:49 - TimeShift
Frames: 2742 - Time: 53325ms - Avg: 51.421 - Min: 34 - Max: 76
Arrival-robot koji dize sve zivo u vazduh jedan od retkih delova igre sa "ovako niskim" fps-om. :)
2008-03-20 16:03:50 - TimeShift
Frames: 5467 - Time: 87777ms - Avg: 62.283 - Min: 50 - Max: 76
Arrival

Poslednja izmena:
....Ako si mislio na 8 pin EPS, to nije za graficku kartu, i ne kaci to nikako (osim ako ne uzivas u prizoru sprzene grafe), mnogi ljudi brkaju EPS 8 pin sa 8 pin PCIe...Taj prikljucak ti ide za multiprocesore , dodatna snaga i ubada se u maticnu plocu, na mestu za to predvidjenom.

Fizicki 8-pin EPS ne moze u 8-pin PCI ... ne gadja se fizicki oblik konektora.
Tako da nista ne moze da se sprzi jer ne moze da se prikljuci.
Evo slika pa gledajte gde sta moze da se ugura

EPS Power

PCI-E Power

Poslednja izmena:

2 Mefisto:

Pa ako treba da mu doplatiš samo 20evra za LC7560 uzmi ga što da ne nije bučno i ne greje se iako imam 2hdd-a,solidno klokovan procesor(doduše na default naponu)i ovaj Sapphire koji nije baš hladan od 58 stepeni u idle i do 75 stepeni u load-u nakon maltretiranja sa COD4,Dirt-om i PES2008.Taj LC od 800w jeste Metatron a s obzirom da si tanak za keš uzmi ono što možeš trenutno ipak je novo napajanje pa kasnije kad skupiš keš uzmi jače taj lik ti je dao po meni lepu cenu za Chieff ponuda je sasvim ok:wave:

Fizicki 8-pin EPS ne moze u 8-pin PCI ... ne gadja se fizicki oblik konektora.
Tako da nista ne moze da se sprzi jer ne moze da se prikljuci.
Evo slika pa gledajte gde sta moze da se ugura

EPS Power

PCI-E Power

Da, sve je to tacno kako si rekao, ali moje upozorenje se odnosilo na one koji bi pokusali SILOM da uguraju, a veruj mi, to bi im i uspelo.Ako ne verujes pokusaj sam, uverices se..Samo malo vise PUSH, i eto ti ga IN..

Da, sve je to tacno kako si rekao, ali moje upozorenje se odnosilo na one koji bi pokusali SILOM da uguraju, a veruj mi, to bi im i uspelo.Ako ne verujes pokusaj sam, uverices se..Samo malo vise PUSH, i eto ti ga IN..

Druze 4-pina se ne gadjaju nikako ... da je jedan ugurao bi mozda
ovako vrlo tesko.
Uostalom ... normalan covek proba pa vidi da ne ide i kraj.
Onaj kome bas to i uspe, tome i treba da crkne grafika.

Poslednja izmena:
Kako vam se cine rezultati?

Kako vam se cine rezultati?

Šta da ti kažem uzeo si dobru kartu za mali keš COD4 je najbolje optimizovan od svega što si koristio za test mada imaj u vidu da je engine koji koristi prvenstveno bio namenjen za konzole imaš li pouzdan info kada će serija 4xxx da se pojavi?:)

Šta da ti kažem uzeo si dobru kartu za mali keš COD4 je najbolje optimizovan od svega što si koristio za test mada imaj u vidu da je engine koji koristi prvenstveno bio namenjen za konzole imaš li pouzdan info kada će serija 4xxx da se pojavi?:)

Ne znam, a pravo da ti kazem trenutno me i ne zanima kada ce, ja sam izuzetno zadovoljan i ovom 2xxx serijom! :D

Ne znam, a pravo da ti kazem trenutno me i ne zanima kada ce, ja sam izuzetno zadovoljan i ovom 2xxx serijom! :D
I ja sa mojom veruj mi na reč ali sačekajmo i seriju 4xxx nadam se da će biti nekih novina:)

Ja sam hteo moju da prodam ali 9600 nije dovoljno brzi da bi se cimao sa prodajom i kupovinom,hteo bih bar da karta bude 50-100% brza a to je npr:8800 gts ali nista zanimljivo od igara ne izlazi da bih dao 130-140 Eur. pa sam odustao.

Poslednja izmena:
Ma 9600gt je ovde na forumu doziveo hype nevidjen, nije vredno cimanja preprodaje da bi se preslo na nju, 8800GTS je neki minimum na koji bi vredelo prelaziti.

Ma 9600gt je ovde na forumu doziveo hype nevidjen, nije vredno cimanja preprodaje da bi se preslo na nju, 8800GTS je neki minimum na koji bi vredelo prelaziti.

Slazem se sa vama trojicom, a tu 8800GTS ne vredi sada uzimati jer stvarno nema ni jedna nova igra, pa bi to bilo malo bezveze, kada bude bilo igara onda.

Ja sam hteo moju da prodam ali 9600 nije dovoljno brzi da bi se cimao sa prodajom i kupovinom,hteo bih bar da karta bude 50-100% brza a to je npr:8800 gts ali nista zanimljivo od igara ne izlazi da bih dao 130-140 Eur. pa sam odustao.
Razmišljam istom logikom kao ti plus sada ide lepo vreme manje ću vremena provoditi ispred kompa tako da ću na jesen verovatno uzeti nešto što će biti u nekom cenovnom rangu od 150-200evra.A i pojaviće se noviji naslovi vredni tog ulaganja ;)

Nazad
Vrh Dno