Šta je novo?

AMD Athlon XP-M 2500+@4300+

Gidra85 je napisao(la):
Interesuje me na koliko bih smeo volti da dignem mog obicnog Barton-a (default je 1.65v)? Vidim da je monteboy "digo" svoj mobile primerak Barton-a na 2.01v sto je dosta ako se zna da je default za mobile manji od default-a obicnog Barton-a (ne znam za koliko). Ja sam za sada dizao do 1.9v i uspevao sam da dignem do 2530MHz-a (220x11.5), cak sam malo igrao i NFS:U i Doom3 ali Prime ni sekundu. 😡 Pa se pitam da li da idem u dalja istrazivanja granica mog proc.?

POZ :wave:

Ja sam mog dizao na 2.1v ali posto ga ploca undervoltuje cirka 2.0V i terao na 2670MHz. Samo ga hladi i nema frke ali se ne uzdaj u srecu previse...

@Monteboy Tnx na informaciji za cenu. Jel ih ima u nabavci?

Gidra85 je napisao(la):
@Delija: Sto je jos gore sada sam digao na 228x11=>2508 i voltazu na 1.975v, a brzinu obrtaja na 5600rpm-a (max) :wall: Opet radi sve, sem Prime-a.

Da nije memorija problem ?
228 FSB!, jer ti radi prime stabilno kad spustis mnozilac a ostavis FSB na 228 recimo 9x228 ?

Isprobaj to , ostavi napon nepromijenjen samo spusti mnozilac.

Stojcha je napisao(la):
@Monteboy
Juce smo probali na AN7 ploci verziju 7.2 i CBI ne ocitava napon, ali onaj 8mo cifreni broj u donjoj levoj coski nije nula, pa sam tu malo kao skeptican 😉

Ja koristim 7.3 beta i ispisuje mi sve nule.

Lukija je napisao(la):
Ja koristim 7.3 beta i ispisuje mi sve nule.

OK, OK, necu vise da smaram 😀

Isprobao sam AN7 i vidim da dosta programa za identifikaciju, sto procesora, sto ostalih stvari, hoce bas lepo da zabrlja a i da ukopa Windozu 😀

P.S. Primetio sam da na AN7 u Sandri dobijam dosta veci integer rezultat za CPU. Jel to kod svih slucaj ???

Konkretno za 2.7GH na NF7-S daje 10400 dok na AN7 daje 11200 :trust:

Poslednja izmena:
Nadam se da si koristio kod oba istu verziju Sandre jer ima velikih razlika izmedju 2004 Pro verzije i 2004 SP1 verzije.

Pozdrav

monteboy je napisao(la):
Da nije memorija problem ?
228 FSB!, jer ti radi prime stabilno kad spustis mnozilac a ostavis FSB na 228 recimo 9x228 ?

Isprobaj to , ostavi napon nepromijenjen samo spusti mnozilac.

Nije memorija problem 100%, jer uspeo sam stabilno na 10x233 na 1.75v :banana: tako da sada hocu da malo iscimam cpu. 😀 Evo sada radi na 228x11 na 1.975v, a temp. ne prelazi 62 c.

Prime, stabilno ?

Ma prime je shit! Ranije nije hteo ni minut da mi radi na defaultu dok su svi ostali testovi prolazili a sada bez frke na 2500MHz :trust: I sta ja tu sad da mislim?!

i meni neko rece "ma sve prolazi sem prime-a, radile mi sve igrice pola godine itd." pa ja reko ajde, ali corel mi puca najstrasnije, dzaba sto NFSU radi kad ja ne mogu posao da obavljam....

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ma prime je shit! Ranije nije hteo ni minut da mi radi na defaultu dok su svi ostali testovi prolazili a sada bez frke na 2500MHz :trust: I sta ja tu sad da mislim?!

Ima par verzija Prime-a koje brljave u zavisnosti od hardvera, tj. prijavljuju greske i kad ne treba.

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ja sam mog dizao na 2.1v ali posto ga ploca undervoltuje cirka 2.0V i terao na 2670MHz. Samo ga hladi i nema frke ali se ne uzdaj u srecu previse...

@Monteboy Tnx na informaciji za cenu. Jel ih ima u nabavci?

Pazi ovako generalno obaveshtenje !

Posto me cimaju neki likovi iz PG uostalom i dva clana sa ovog foruma konkretno M3 i Bitrate da im donesem AMD XP-M 2500+ ili AMD XP-M 2600+ sa IQYHA steppingom fino bi bilo da mi se javi koje zainteresovan na Email posto cu za novu godinu biti u PG a mozda i skoknem do BG (nishta se nezna!)

AMD XP-M 2500+ IQYHA Stepping 100 €
AMD XP-M 2600+ IQYHA Stepping 120 €

[email protected]

Pozdrav.....

Stojcha je napisao(la):
Ima par verzija Prime-a koje brljave u zavisnosti od hardvera, tj. prijavljuju greske i kad ne treba.

Prime95 , Super PI , 3dMark2001SE , 3dmark2003 , 3dmark2005 , Aquamark 03
Ima masu mogucnosti testiranja , ukoliko samo Prime puca a ostalo ne, nemora da znaci da postoji toliki problem da se sa sistemom ne moze svakodnevno raditi.

Nazad
Vrh Dno