Šta je novo?

AMD Athlon XP 2500+ (Barton)

Lost GhOsT

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Ovako, ploca je Asus A7V266-C. Na njoj je bio Athlon XP 1600+ (palomino). Od druga sam uzeo Athlon XP 2500+ barton jezgro (tako kaze cpu-z). E sada ploca podrzava FSB do 266 MHz, a mnozilac do 12,5. Koliko sam video default takt na ovom procesoru je 333x11 tj. 1833 i 14x266 tj. 1867 Mhz, koje sa mojom plocom i mnoziocem nikako ne mogu da dobijem... Na koju frekfenciju bih mogao da podesim (ako uopste i moze sa ovom plocom) da bi racunar prepoznao tacan naziv procesora ?

Ovako za sada stoji stvar sa CPU-z i nazivom procesora.

cpuzih9.jpg

mycompkn8.jpg

I jos mi recite koliko otprilike kosta ovaj procesor sada ?

Poslednja izmena:
Realno ne vredi ni 20€, a ja sam jedan koji sam imao poklonio. Da bi poterao Athlon XP kome je default FSB 166MHz na ploci od 133MHz moras da promenis mnozilac i da postavis kao sto si i sam rekao na 14. Na tvojoj ploci je to moguce samo ako je procesor otkljucan a radis se uz pomoc pin moda (ubacivanjem nekoliko tankih zicica u sam socket ili farbanjem podnozja procesora srebrom) pa se ploca prevari i pomisli da je default multi 14 umesto 11. Ako ti treb objasnjenje ili pomoc ti pitaj dalje.

Edit: Tacan naziv se na vecini SoA ploca dobija samo postavljanjem originalnog mnozioca. Pa stoga ti to nikada neces imati ali to nema nikave veze. Svojevremeno su ljudi terali Athlon XP Barton na KT133 plocama koje imaju max FSB na nekih 110MHz i uz pomoc wire moda su to uspesno koristili na 20x110MHz.

Poslednja izmena:
Realno ne vredi ni 20€, a ja sam jedan koji sam imao poklonio. Da bi poterao Athlon XP kome je default FSB 166MHz na ploci od 133MHz moras da promenis mnozilac i da postavis kao sto si i sam rekao na 14. Na tvojoj ploci je to moguce samo ako je procesor otkljucan a radis se uz pomoc pin moda (ubacivanjem nekoliko tankih zicica u sam socket ili farbanjem podnozja procesora srebrom) pa se ploca prevari i pomisli da je default multi 14 umesto 11. Ako ti treb objasnjenje ili pomoc ti pitaj dalje.

Voleo bih da znam kako se to radi sa tecnim srebrom i zicama, ako ti nije problem objasni malo blize ili postuj link gde to ima objasnjeno:D.

Hvala unapred.

Vec sam jednom preko PM_a objasnjavao nekom ali nazalost obrisao sam Sent folder. Sve vazne podatke ces naci ovde a princip pogledaj u ovom mom tutorijalu za Dothan pin mod.

Vec sam jednom preko PM_a objasnjavao nekom ali nazalost obrisao sam Sent folder. Sve vazne podatke ces naci ovde a princip pogledaj u ovom mom tutorijalu za Dothan pin mod.

Hvala, koju bi bila najbolja ploca za ovaj barton i koja bi bila cena ? Ako uspem da je pronadjem da znam koliko otprilke vredi.

Bez sumnje Abit NF7 v2.0, Abit NF7-S v2.0 ili Epox 8RDA+ to ces najlakse naci. Zaobidji MSI, Asus kao i Abit NF7-S2 i NF7-S2G.

Nazad
Vrh Dno