Šta je novo?

AMD Athlon X4 860k se pregreva

Stefan V.

Poštovan
Učlanjen(a)
02.05.2016
Poena
54
Upalio sam danas računar i renderovao jedan video u adobe premiere pro a za to vreme otvorio hardware monitor i zatekao temperaturu od 103,4 stepena,
mislio sam da je do AMD-ovog stock coolera otišao sam i kupio Cooler master hyper 103 i temperatura jedva da se promenila čak sam gledao temperaturu u drugim programima ali ista je.
Edit:na matičnoj imam 8 pina za procesor ali sam povezao na 4pina jer nemam drugo napajanje mislim da je to ali nisam siguran

Poslednja izmena:
Ne treba mu 8-pinac, processor je 95w i kada se OC ne moze nesto drasticno da utice na potrosnju.
Ne verujem da je bila tolika temperature vec bi na 70+ imao throttling, cime meris temperature?
Pogledaj koliki je napon pod opterecenjem za cpu.

merio sam temperature sa speccy-em, i hw monitorom, dok core temp prikazuje u rasponu od 10-35stepeni što mi opet nelogično. napajanje je kosooki čajniz od 500w. voltaže nisam ništa dirao u biosu je sve na defaultu.

Optereti processor i ukljuci CPU-Z pa okaci ovde...

Merilo je samo termalna margina.Uzgred,instaliraj Aidu pa proveri temperature sa njom.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pa ako hoce da meri termalnu margin onda mu je najmerodavniji AMD OverDrive.

Na AOD sam mislio kad sam napisao termalna margina.Aida ide posle toga kao definitivno najmerodavniji programcic za merenje temperatura.
Speccy je odlican,ali za Intel.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

skinuo sam programe bez opterećenja u aidi je temperatura oko 15-20 stepeni po jezgru
edit:samo mi recite kako da koristim over drive,da li je dobar program za stres occtpt

Poslednja izmena:
evo skrinšota, ne znam koliko je merodavan, ako imate sugestija pišite. hvala

Prilozi

• Bez naslova.png
    Bez naslova.png
    222 KB · Pregleda: 95
Ja ovde ne vidim da ti je occt u pogonu...over drive pokazuje da ti jezgra nisu zauzeta.
Pusti occt da radi i prati temperature u over drive termalnu margin ona ti odbrojava u nazad da te ne buni.
To jest koliko ti je jos lufta ostalo.

moja greška, nisam dobro podesio testiranje...evo pustio sam ga par minuta, malo sam uzento da nešto ne crkne pa je kratak bio test, ali cpu 100% opterećen. da li ovaj screenshot više govori?

Prilozi

• Bez naslova2.png
    Bez naslova2.png
    213.8 KB · Pregleda: 99
Za sad nista, napon dobar...pusti ga malo vise da vidis kako ce se ponasati.
Kako ti je provetreno kuciste, rendering je cpu veoma zahtevan, mozda ti se nagomilava toplota.
Probaj i da otvoris starnicu kucista, opipaj kuler da proveris kako prenosi toplotu, 100 stepeni mora da przi.

Normalne su ti temperature tacnije termalna margina ti je u fullu. Opusti se

Sent from my D6603 using Tapatalk

Meni se sve to totalno isto desavalo,podigao sam sistem na kom je bio intel cpu, a menjao procesor na 860K(cisto da vidim kako ce da se ponasa) reinstalirao sam OS .. Instalirao aidu(istu onu u kojoj sam imao abnormalna ocitavanja) i sada imam pravilna ocitavanja sa stock kulerom u full load-u 60stepeni max! Sve u svemu kada menjas CPU reinstaliraj Windows. p.s. to je stara skola menjas cpu reinstal os-a ma da ne mora uvek da znaci da ce resiti problem.. poz.

Nazad
Vrh Dno