Šta je novo?

AMD Athlon II x3 435 - unlocked.

Vidi druzhe ja imam para da kupim X6 ako hocu , ali meni to ne treba ... Jer igram samo igre i ponekad radim u photo shopu , unlocking sam radio jer mi bilo dosadno... Prochitao da je to moguce na mojoj matichnoj plochi i procesoru takodje prochitao shta da namestim da se otljucha ...
Tako da ja mogu da imam i "Machku sa 6 nogu" ... No nebitno , rekao sam hvala onima koji su napisali neshto pametno u koje se i ti ubrajash...
Ostavio sam X3 ali video sam gore u predhodnim postovima neko je pomenuo da ostavim L3 kesh, e pa sad ja to ne znam , to jest .... Ne znam kako da ugasim CORE4 a da mi ostane L3 6MB ?

Ako mozes sa otkljucanim procesorom da udjes u BIOS, idi pod Core Control, imaces Core 1/2/3/4 i samo Disable-uj cetvrto, i ostaje ti da se nadas da je L3 stabilan :)

Cekaj bwe, kukas za pomoc a neces da dizes vcore. Jedino svestenika nekog da zoves da ga osveti, pa moz da proradi.... Moras da probas da bi bio siguran....mada, nije se taj cpu, koliko vidim bas proslavio u otkljucavanju...

Poslednja izmena:
Podigni vcore i napon na NB i onda probaj. Ako nece, ostavi ga na x3, ionako ti za 4670 ne treba vise procesorske snage!

Ne sekiraj se puno , dobio si tačno toliko koliko si platio . Druga je stvar što se pojedini procesori otključaju i rade kao oni iz višeg cenovnog ranga .

Nabavih juce ovaj procesor, otkljucan kao Phenom B35.
Medjutim imamproblem sa temperaturama, naime bez bilo kakvog kloka temperature u idle su 41-42. Ista je temperatura i kada je kao X3. Kuler je 212+. Kuciste je neko thermaltake, imam dve dvanestice u njemu.
Juce sam stavio pastu titan nanograse, nije neka pasta, ali ipak temperatura ne bi trebalo da bude veca od 36. Vise puta sam proveravo kuler, i sve. U sobi, nije da nije toplo, nekih 25c-26c
Slican problem sam imao sa b50, samo tamo su mi bile 38.
Da li neko ima neki savet?
Ja mislim da ploca mozda nije na izdisaju? Napajanje?

Koji hladnjak koristiš za njega? U sobi bez klime je ovih dana minimum 30 stepeni, tako da tih 41-42 za CPU nije ništa neobično, a i AMD-ovi senzori nisu baš poznati kao precizni. Optereti ga nečim, Linx npr. pa onda vidi koje su T.

Imam klimu, ali nije u sobu. Hladan vazduh dopire do sobe, i u sobi zna da bdue prijatno. Kad ga opteretim, temperatura je 53-56C.
Hladnjak je 212+. Koji radi na 1200 rmp.
Nisam napomenuo da i temperatura chipseta skoci na 72c.

Proveri da li si dobro montirao cooler pogotovo ovaj deo 334a77e09b90bf3.jpg (moze da se rasklopi u obe strane) da ti ovaj obelezeni deo legne na mali stubic na bazi coolera desavalo mi se to i onda ne legne lepo na proc.Koje si programe koristio probaj aida64, core temp,CPUID HWMonitor pogledaj u winu temp a pogledaj i u biosu moguce da i senzori brljave.Kada je procesor otkljucan ne ocitava temperature posebnih jezgara vec samo temp cpu-a.

sve je namesteno po PS-u...merim sa HW-om (isto pokazuje i u BIOS-u), i to gledam samo temperature procesora,jer jezgra stoje na nuli :)
mada kada nije otkljucan temperature jezgara su oko 30, dok je na CPU pokazuje 41 :)

Kod svih otkljucanih procesora ne ocitava temp jezgara.Verovatno senzori brljave da li si apdejtovao bios na ploci ?

Ako je pod opterećenjem 53-56 onda nemaš šta da brineš, jednostavno je malo toplije ovih dana i to je to.

sve je namesteno po PS-u...merim sa HW-om (isto pokazuje i u BIOS-u), i to gledam samo temperature procesora,jer jezgra stoje na nuli :)
mada kada nije otkljucan temperature jezgara su oko 30, dok je na CPU pokazuje 41 :)
Tako je i meni otkljucani Athlon x3 455 pokazivao teperaturu jezgra 0°C. Propusti kroz Prime 95 min.5min da vidimo koje dobijas temperature procesora, ali navedi i sobnu temperaturu.

Ponovo sam skidao kuler, nanosio pastu...skinuo prednju masku na kucistu. U sobi je bilo malo hladnije, i temp je bila ok 36-38, pod opterecenjem 53.
Za vikend cu malo da se poigram detaljnije, pa cu da vidim.

ima problem otkljucam athlona ii x3 450 danas i on ga prepozna kao phenoma x4 b50 ali cpu-z i core temp i windows rating preoznaje samo 3 core i 3 trheads a pise lepo x4 b50 al nisam probao u igricama racuanr stabilno radi i cinebench ga prepozana ako b50 x4 al pokazuje 3 jezgra kad radi test..do cega neznam pa bih vam zamolio za pomoc...

nepise l3 kes i cpu-z el moze negde drugde da se proveri sistem radi odlicno kad se to otkljuca 4....

ima problem otkljucam athlona ii x3 450 danas i on ga prepozna kao phenoma x4 b50 ali cpu-z i core temp i windows rating preoznaje samo 3 core i 3 trheads a pise lepo x4 b50 al nisam probao u igricama racuanr stabilno radi i cinebench ga prepozana ako b50 x4 al pokazuje 3 jezgra kad radi test..do cega neznam pa bih vam zamolio za pomoc...

Udji u BIOS, proveri da li su ti aktivirana sva cetiri jezgra u okviru dela gde se podesava to.

ma sve je uredu u biosu pise sva cetiri da rade to jest da su aktivna....samo eto programi nikako neprepoznaju....

Imao sam slican problem kada sam nakacio LC Power kuler na plocu. Ako imas neki drugi, nakaci BOX pa probaj.

nerazumem imam box kuler....da ja uradim sistem pa da vidim..igre rade ekstra...

Nije do sistema... Koju plocu imas? Haj' slikaj parametre u BIOS-u koje si podesio.

Nazad
Vrh Dno