Šta je novo?

AMD Athlon II X3 425 cacyc grejanje

vladej

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
169
Ponekad u idle-u primetim da je cpu temp malo veća (inče je 35-38), dakle 40-42, i onda pogledam u zauzeće po jezgrima i vidim da je jedno od jezgara zakucano na 100%. Pa se to onda menja, skače sa jezgra na jezgro. Nekad odmah po podizanju sistema, nema pravila, a u zadnje vreme sve češće.

Inače ne primećujem usporenje u radu!

Gkrell monitor pod linux-om, uvek mi je bio pouzdan!

Nikad klokovao!!!

Nikad otključavao proc!!!

Da li se ovo ikom dešava i da li je to možda za reklamaciju.

Не знам да ли ће ти можда помоћи, али пре неки дан сам код колеге на послу имао сличну ситуацију на OSX-у, када сам стартовао неки програм и тачно се видело да како језгра буду заузета 100%, али наизменично (мало једно, па друго). У питању је био C2D E8400. Јеси ли проверио шта га закуцава на 100% (top из терминала, или можда неки други начин, пошто видим да користиш Линукс)?

Поздрав.

Poslednja izmena:
Firefox ... najverovatnije ....

Ucitane flash animacije ga ubiju ! Imas addons za firefox .. "flashblock" Instaliraj i uzivaj !

pozdrav!

Ne znam da li ce ti pomoci u ovom slucaju, meni se desilo sa nV plocom za AMD da je 'nesto' konstantno trosilo 20-30% CPU vremena, ispostavilo se da cipset drajveri prave problem - nova verzija je resila stvar.

Ne znam da li ce ti pomoci u ovom slucaju, meni se desilo sa nV plocom za AMD da je 'nesto' konstantno trosilo 20-30% CPU vremena, ispostavilo se da cipset drajveri prave problem - nova verzija je resila stvar.

Da. Ista stvar kod burazera sa Gigabajt 720 cipsetom. Prvo sam se zgranuo, na default-u radi preko 1.4nesto (ne znam tacno). Bios pokazuje 40c za idle, Everest 32c, a core temp neku budalastinu (sve na default-u). Spustili smo mu malo napon (oko 3.75) i stavili kuler od mog starog 5000+BE i naj bios i to je kao to. Videcemo, zasada radi normalno.

Nazad
Vrh Dno