Šta je novo?

AMD Athlon II x2 x240

SAJEVAC

Cenjen
Učlanjen(a)
24.07.2010
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
Matična ploča
gigabyte b450m ds3h
RAM
16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
GPU
PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
Zvuk
Microlab 2.1 ....
PSU
corsair cx750m v2
Kućište
cooler master mb520
Monitor
Dell G2724D 165hz
Miš & tastatura
Redragon
Pristup internetu
  1. ADSL
Danas mi se desio jedan fenomen sa masinom koji do sad nisam imao prilike da vidim.Jutros oko 8 sam upalio sam racunar i posle 2 sekunde se samo ugasio dok jos nije pocela slika da se dize...Upalim ga ponovo i startujem cpu z kad imam sta i da vidm!Moj procesor sam sebi oborio taktove na jadnih 856 mhz..Ostao sam zabezekntu.Napajanje je sto posto ispravno i radi ovako jako dugo od trenutka kad se malte ne x 240 pojavio kod nas u prodavnicama.Procesor jeste klokovan ali je sto posto stabilan i istestiran....Radi na okruglih 3ghz.Vidjao sam da nekad komp pobrljavi pa vrati vrednosti na fabricke ali jutros sam ostao jako iznenadjen kad sam video bednih 856mhz.....Sve je ispravno ali me zanima da li neko ima slicno iskustvo...Moja procena je da je bio neki los napon u mrezi koji je to izazvao pa je tako pobrljavio bios..

Rekao bih da ti je se bios vratio na defualt podesavanja pa ti je ukljucen C ' n ' Q :)

Al po cemu se vratio na 856 mhz kad taj procesor na fabrickim taktovima radi na 2.81 ghz....

Cool And Quiet je u pitanju.

Procesor snizava klok radi ustede energije i radi manjeg zagrevanja.

Iskljuci u BIOS-u to , i sve ce biti u redu.

Nikad mi se to nije u zivotu desilo.....Stoji na high performance...

Ne vidim u cemu je problem otici u bios i videti na koliko je podesen ref. clock....
Takodje pogledaj i da li je C1E ukljucen zajedno sa K8 drajverom za CnQ...
Ako kazes da si OC procesor onda ces znati da se snadjes sa ovim...

A kod mene je problem drugačiji.
Athlon II x2 x250 na Biostar A780L3L ploči, u BIOS-u isključen Cool And Quiet, i pod Win7 x64 sve radi OK, klokovan na 3,5 Ghz, ne spusta takt
Međutim pod XP SP3 se ponaša kao da je uključen Cool And Quiet, a nije, spusta takt, i kad se optereti poveća
Ne vidim koji program bi to mogao da radi

Hmmm kakav ti je power plan? Treba da je na high performance...

Ne spusta taktove...To mi se jednom desilo....Kazem lepo sam upalio kompjuter i sam se ugasio posle par sekundi kao da ga neko iscupao iz struje.Nije ni stigao da se sistem podigne...Ponovo ukljucim i pise mi oc nije uspeo....Radio je vise od godinu i vise klokovan i nije do toga i do napajanja.Istestiran je preko prime 95 i sve je stabilno.Startujem win 7 i pogledam da se sam un klokovao na 856 mhz.Ponovo rs komp udjem u bios i vratim na fabricko stanje i ponovo startujem komp i sve je ok.....Radi na 2.81 ghz....Onda opet rs komp i klokujem masinu i stabilno radi na 3 ghz....Nesto je pobrljavio sigurno.E sad stvar u tome je da je racunar ostao upaljen u toku noci i struja je nestala pa ga ugasila.Ja sam jutros ukljucio racunar i to mi se desilo...Evo slike cpu z .Inace dugo nije odradjen flesic tako da primeticete neki propust u oznaci ;) .

Prilozi

• cpu z .jpg
    cpu z .jpg
    91.2 KB · Pregleda: 52
Vrh Dno