Šta je novo?

AMD Athlon II X2 250 CPU - Pitanje i pomoc

secernajs

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2013
Poena
151
Pozdrav svim ljubiteljima racunara :)

Interesuje me sledece :

1. Jel procesor iz naslova moze da radi na 64-bitnoj verziji Win7 Ultimate Edition ?!
2. Sta mi je potrebno da bi mi masina radila na toj verziji i da li je vidno brza od obicne 32-bitne verzije ?!

mislim da se konfiguracija mog racunara moze videti ...nista posebno ali meni dovoljno :D

Hvala unapred

1. Da.
2. Više od 3 GB RAM-a. Može da radi i sa manje. Fora je u tome što x64 "vidi" više memorije od x86, odnosno više od 3-4 GB u zavisnosti od setup-a na x86.
3. Ne vidi se.

Iz priloženoga "moja mašina", vidi se da je bukvalno ništa posebno.

Usput radiće ti x64, nemoj da brigaš. :D

Hvala na odgovorima,imam 3Gb rama...onda skidam x64,pa da ga poteram ovih dana :)
:( drugari zao mi je sto se ne vidi..otkacio sam tu opciju :) sigurno treba sam da unesem :/

Ne tačno 3GB, već samo više od 3GB. To znači 4GB i više.

Ovako, džabe ćeš se zamajavati sa instalacijom Win-a, kad u realnom radu nećeš primetiti dobit.

Poslednja izmena:
Sta pricate treba vise od 3GB za Win7x64, pa ja nikad nisam imao vise od 2GB a ceo zivot se vucem sa x64 verzijom Win-a.

Pa ti si na minimumu što se tiče rama za x64 Win 7. Skini jedan stick od giga i gledaj kako ti programi/klipovi/muzika laguju. :)

Realna razlika u radu se ne oseća (u ovom slučaju o kome pričamo), dok x64 u startu uzima nešto više rama, same aplikacije uzimaju nešto više rama, eventualni problemi sa drajverima za stare štampače, skenere... (ovo malo već cepidlačim, ali uvek valja proveriti da l' postoje drajveri za te periferije - x64).

Realno, što se tiče situacije člana secernajs, ako planira da ubaci još ram-a, i treba da ide na x64. Ako mu je dosadno, pa hoće da reinstalira sistem, jer eto, reinstalira mu se, ne treba da ide na x64 - nema potrebe.

Poslednja izmena:
Sta pricate treba vise od 3GB za Win7x64, pa ja nikad nisam imao vise od 2GB a ceo zivot se vucem sa x64 verzijom Win-a.
Lepo su napisali da treba više od 3Gb da bi se videla razlika u odnosu na x86 verziju. Čitaj pažljivije...

Pa ti si na minimumu što se tiče rama za x64 Win 7. Skini jedan stick od giga i gledaj kako ti programi/klipovi/muzika laguju. :)

Realna razlika u radu se ne oseća (u ovom slučaju o kome pričamo), dok x64 u startu uzima nešto više rama, same aplikacije uzimaju nešto više rama, eventualni problemi sa drajverima za stare štampače, skenere... (ovo malo već cepidlačim, ali uvek valja proveriti da l' postoje drajveri za te periferije - x64).

Realno, što se tiče situacije člana secernajs, ako planira da ubaci još ram-a, i treba da ide na x64. Ako mu je dosadno, pa hoće da reinstalira sistem, jer eto, reinstalira mu se, ne treba da ide na x64 - nema potrebe.

Dobro ce da radi i sa 1GB jer imam SSD :)
Ali realno, onaj koji fura 1GB na Win7 bilo x86 ili x64 je budala.

Inace, upravu si SuperStarr, moja greska, izvinjavam se.

Dobro ce da radi i sa 1GB jer imam SSD :)
Ali realno, onaj koji fura 1GB na Win7 bilo x86 ili x64 je budala.

Inace, upravu si SuperStarr, moja greska, izvinjavam se.

Ja sam prije tri godine furao 7 na 1gb rama na starom računaru. Neću ni komentarisati kako je radio. Doduše imao sam i Vistu na toj istoj konfi pa je bilo još gore pet puta.

pozdrav ! :D
jawljam wam se sa x64 ;) napokon sam se instalirao ...trenutno ne widim razliku sem shto mozda brze ochitawa i popunjawa dugachke stranice sa mnogo slika i autoreload glupostima ...ili se to meni priwidja :D
i po onim gedzetima uz Win7 shto idu,primetim manje zauzece resorsa...nisam siguran da li je fora shto se sistem chist i ne zaglupljen ili je stwar u 64-bita ?!

hwala swima na trudu :*

Za win7X64 optimum je 2GB po coru, 64 bita neće ni da se instalira na manje od 2GB i onako. Više od toga ti treba samo ako upotrebljavaš neke programe koji izričito traže puno memorije. Instaliraj program ˝MemInfo˝, on sedi dole u ćošku kod sata i u svakom trenutku moći ćeš da vidiš koliko memorije je slobodno i koliko svaki aktivan program zauzima, pa ako ti u normalnom radu potroši mnogo dodaj još. Ako ti je najviše 75% onda nemaš nikakvih problema.

meni je radio sasvim ok

sto se tice Win7 i ram memorije imao sam prilike da testiram win7 x64 sa 1gb rama i SSD-om i radi otprilike kao 2gb sa hdd-om...naravno da je malo 1 i 2gb rama za win7 i da je svakako bolje imati bar 3-4gb al opet s obzirom koliko je ddr3 ram jeftin greota nemati ba 8-16gb

Vishe od 8GB je overklill, a pogotovo sa procesor kao Athlon II 250. Bolje da ulozi taj novac u bolji procesor, recimo neki Phenom II x3/x4.

a i shta bih radio sa 8GB rama ?! ne widim potrebu za toliko memorije...programi koje koristim i owaj rachunar proguta,a ne sa josh 5Gb rama wishe :D

shta li toliko troshi ?! >.<

Video obrada, obrada fotografija... vuče ram k'o nenormalno.

Zna li neko mozda da li ce ploca ciji je HT 1.0 (1.000mhz-2000ht/s) botleneckovati ovaj cpu?

Vrh Dno