Šta je novo?

AMD Athlon II X2 215 vs INTEL Celeron CoreDuo E3300?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Budite objektivni,bez ono intel-amd/zvezda-partizan...Izgleda da na moju plocu ne mogu intel E,pa bih morao i plocu da menjam,tj prodam ovo svoje.Nisam u fazonu da bacam pare na komponente,jednostavno ovaj moj single core vise ne moze da se nosi sa igrama.Kad odlucim koji od ova dva onda cu uzeti plocu koja mora da ima 4slota ddr2 i da podrzava od 533mhz memorije pa navise,drugo me nista ne intaresuje.Cene im je ista,samo pitanje je koji je bolji?

Bato lose ti je razmisljanje jer vazi ona stara nemoze od babe devojka...Mem ti je na 533 i ona ce te kociti + sto je 2 gb i sada malo + ddr2 a ti zbog memorije limitiras bolji upgrade koji ce te ispostovati na duze staze tako da ti je najbolje da menjas mb\cpu\mem u kompletu (naravno prodas ovo tvoje i dodas jos toliko) u suprotnom kajanje ti ne gine...

945 chipset podržava E21X0 procesore, a verujem i jače. Nabavi procesor i 2GB rama, a taj tvoj proprodaj. Procesor bi ti ispao 25-30 evra, a 2gb rama isto 25-30 evra. Grafika će ti izgurati još jedno godinu dana. I ,naravno, morao bi da klokneš procesor.

Ako ne planiras overklok onda moj glas ide za athlona ako planiras onda definitivno uzmi celerona.Stim da ako neces ram da menjas onda opet nista od OC .
Ja bi 4x512mb prodao i uzeo 2x1gb (polovnu) taj manjak od transakcije nadoknadis tako sto ces uzeti jeftiniju g31 plocu u odnosu na malo skuplju neku sto ima 4 slota za memoriju kao sto si planirao.I onda imas vec proverenu kombinaciju koja se jako dobro klokuje :wave:

Moja devojka ima ovu ploču http://gigabyte.com.tw/products/product-page.aspx?pid=2475#ov i najnormalnije sam joj instalirao E2140. E, sad, ne verujem da je tolika razlika između GA i MSIa, pa da radi na GA, a neće na MSIu. Jednio ako je neka razlika u naponskoj sekciji te tvoje MSI ploče. Najbolje je da probaš :) Ako možeš nađi neki E21X0 i rokni ga na ploču, pa ako hoće hoće, , a ako neće, neće. Samo GA i ASUS osvežavaju liste podržanih procesora za stare ploče, pa je možda i MSI tu omanuo.

:wave:

Obavezno uzmi procesor što većim radnim taktom zbog memorije jer sa tom memorijom nećeš daleko stići ni sa jednim od ta dva navedena po pitanju overkloka , znači barem Athlon II X2 240 i recimo Gigabyte GA MA 770 ud3 . Ploča provereno dobro radi i u kombinaciji različitih memorija pa predpostavljam da ćeš sa njom najdalje stići sa ta četiri štapa memorije .

Nadjoh Pentium D 925 za 30e,njega podrzava moja ploca,znam da je to zastarela arhitektura i da se greje prilicno i trosi struju,a sve to radi i ovaj moj 630,pitanje je da li cu kupovinom D 925 osetiti napredak u odnosu na 630?

Ne znam za napredak, ali ćeš imati oštećenje sluha zbog kulera...

Ja verujem da bi ipak radilo. Mozda bi morao rucno da podesis napon i pisalo bi unknown processor ali mislim da bi radilo.
A koliko vidim podrzava ove starije c2d. Probaj bar tako neki da nadjes za 20-30e... :-/
p4 je bacanje para, taj procesor nikad nije valjao.

Moja ploca ih nikako ne podrzava,kontaktirao sam msi support,pitao ih na engleskom i odgovorili su mi da moja ploca ne podrzava E2xxx.A za ovo sto kazes da D nikada nije valjao videh na benchmark testu kako su ga silno nahvalili,doduse testiran je bio D 920 a ne 925,mada je to u sustini isto!

Zevs veliko hvala,odgovorio si me od kupovine,ubedljivim argumentima!Vidim ja da cu da promenim kuler na ovom mom 630,nasviram ga na 3.3(to mi donekle zavrsava posao) i cekam bolje dane ili vece pare:)

Evo nadjoh na brzinu poredjenje D920 sa Athlonom 3800+. A to je bio najsporiji amd dual i to oni athloni koje je c2d razvalio po performansama...
Ostajem pri svom tvrdjenju da je 30e za polovan i vise godina star D925 pljacka.

http://xtreview.com/review51.htm

Мала исправка, има и спорији АМД-ов X2 процесор - 3600+ :).
Све остало стоји.
:wave:

Vrh Dno