Šta je novo?

AMD Athlon 64 x2 4000+ dokle smem ?

Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
154
Imam ovaj procesor duze vreme , zanima me koliko daleko smem da idem sa klokovanjem uz fabrickin kulerom , ako ne sa fabrickim koji mi kuler preporucujete ...

Poslednja izmena:
skini program CPU-z ,
i pogledaj polje "revision" , napisi ovde oznaku / recimo BH-G2 /

takodje napisi koju maticnu plocu imas, kao i napajanje.
A kako i graficka zna da povuce dosta struje
mogao bi i nju da navedes

Ako overklokujes, moras znati i koju memoriju imas, posto ce i njen klok da se menja.

Edituj ti lepo svoj profil, unesi sta imas u polje "moja konfiguracija" pa cemo ideti
/iz prebogatog iskustva clanova forumasa/ sta moze da se uradi

ajde ljudi pomagajte molim vas , necu da pogresno namestim pa da nemogu komp da upalim :D ... dobro tu je baterija za to ali ... :D

Prvo procitaj ovu temu:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=119973

A onda se baci na klokovanje. Mozes da klokujes sve dok nisu mnogo vosoke temperature, reda radi npr-65c da bude neki max u full/loud.

mozes bez razmisljanja za hladjenje da ides bar na 2600mhz uz napon od 1.4v!

Moras i stabilnost da proveris.
U svakom slucaju prvo procitaj post sa linka iznad, pa dodji sa novim pitanjima.

e zanima me jos koliko je maximalno klokovanje ovog cpu-a posto kupujem novi kuler , znaci koliko ghz moze najvise da izvuce ?

To se nikad ne zna...Sve zavisi kakav ti je primerak zapao...Dok se sam ne poigras sa njim neces znati :)

Mislim da procesor moze bez problema i vise od 2.6 GHz bez dizanja napona, mozda do 3.1GHz. Ja imam isti procesor i drzim ga na 2.73GHz samo zbog nemogucnosti dizanja FSB-a iznad 270 MHz.

Imam ovaj procesor duze vreme , zanima me koliko daleko smem da idem sa klokovanjem uz fabrickin kulerom , ako ne sa fabrickim koji mi kuler preporucujete ...

ti imas G1 reviziju koja teko ide preko 2.8GHz
ja npr u drugom kompu imam G2 reviziju koja ide skroz stabilno na 3.41GHz
a radi 3D mark na 3465MHz i na kraju uspe da udje u Windows na 3.5GHz.
Sve to na plocama ASUS M2N Sli DeLuxe i M2N32 Sli DeLuxe/WiFi. slike kao prilog.
Kuler mislim da ti za taj procesor ne treba a ako bas hoces onda uzmi neki jeftin TITAN ili OCZ Vendetta 1. Mada moj omiljeni cpu hladnjak je OCZ Vendetta 2 - kosta nesto blizu 30 *******. Pozdrav!
:guitar:

Prilozi

• 4200@3500wow.jpg
    [email protected]
    141.2 KB · Pregleda: 272
  • 4200+ 3d mark 06 best cpu score.jpg
    4200+ 3d mark 06 best cpu score.jpg
    180.9 KB · Pregleda: 222
  • 4200+ OCCT.jpg
    4200+ OCCT.jpg
    270.4 KB · Pregleda: 191
  • 4200+ orthos.jpg
    4200+ orthos.jpg
    274.4 KB · Pregleda: 204
  • 4200+ win.jpg
    4200+ win.jpg
    120.7 KB · Pregleda: 178
Ja imam AMD athlon 64 x2 dual core 4000+, interesuje me kako i do koliko GHz mogu da ga overclockujem?

Dokle mogu da podignem svoj procesor?

U pitanju je AMD athlon 64 x2 4000+ trenutno je na 2,1GHz Bus speed mi je 207MHz Revision BH-G1 ali cim stavim veci bus speed nece da mi upali windows samo bude crn ekran...pa ako mozete da mi pomognete i da mi kazete u cemu je problem :)

Ja imam taj cpu i udpeo sam najvise do 2.4ghz mozda moze i malo vise ali kad se ugasi racunar i o'ladi nece da butuje... Mozda je i do moje k9neo3 krs ploce...

Pa neznam zato i pitam ne razumem se najbolje u ovo citao sam da neki bez problema teraju do 2,6GHz.
Ja imam ovu maticnu
MSI MS-7369

Pa moze,ali prvo ugasi amd cool and quiet u biosu.
I valjalo bi da popunis rubriku moja masina,da vidimo
sa cim raspolazes,zavisi dosta i od memorija.

To je opcija u biosu ako je upaljena neses moci da overklokujes
procesor,to jest bice nestabilan.
Imas link na prvoj strani, procitaj pa pitaj ako nesto zapne.
Ne znam na kojoj ploci to hoces da radis.

aj dok mi se skida reci mi sve sto ti je potrebno da napisem kako bi mi pomogao :)

Ova ploca ti je slaba za neki OC.
I vrlo problematicna,e sada da ti
imas nekog iskustva,pa da ti ja to u par resi
kazem sta da podesis.
Ovako moram na slepo da ti pricam prvo
sta je sta i gde se nalazi.
Ali iskopacu ti neki torturijal pa cu ti baciti na
PM,ali mislim da je sa tom plocom i procom to
uzaludan posao,neces dobiti mnogo,mozes samo da
nesto zeznes.

vidi ja znam kako se overklokuje i gde se sta nalazi u biosu samo mi je problem sto neznam koliko mogu da ga iskoristim :)

a mozes li ti meni to da napises u par koraka kako i sta treba ja cu se snaci lako :)

Vrh Dno