Šta je novo?

AMD 64 3000+ 754 pomoc molim!

gulanone

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
304
Naime interesuje me jel neko zna do koliko moze da se klokuje ovaj procesor? Imate li iskustva sa njime, hteo bih da izvucem sto vise iz njega, ali bez dizanja napona i ostalih cuda... to mi je rizicno malo...
U pitanju je cini mi se Newcastle jezgro...

Probao sam u clockgen-u da ga klokujem i radi kad se podigne frekvencija sa 2000 na 2400, a memorija simetricno 240... temp je nekih 30-33 pri opterecenju najvise do 40 kad je vruce u sobi...

Imam dosta ventilatora u kucistu...

E sad razmisljao sam npr. do koliko bih mogao da ga podignem u bios-u npr... da li bi stabilno radio kad bi ga u bios-u nasvirao preko fsb-a samo na 2400, a onda da preko clockgen-a dodatno ubrzam memoriju i proc. na 2800, memoriju na 240 ili mozda moze i vise ???

Clockgen koristim jel mi je glupo da komp non stop radi nasviran 24h/7 ovako ga podignem samo kad mi treba da igram igrice...

Hvala!

pa zar je moguce da sam vec stigao do maximuma... meni se stvarno cini da bi mogao vise da izvucem iz njega... jel uspeo neko vise da ga potera?!

Verzije ClawHammer i NewCastle nisu bas raspolozene za OC...al' postoji verzija izradjena u 90nm za 754 (E3,E6 oznake kao na Sempronu Palermo poslednja 2 slova B0,BX), e ta moze fino da se nasvira (vise od 2.6), samo ne znam da li je uopste prodavana kod nas..

Nazad
Vrh Dno