Šta je novo?

AMD 6000+ VS. Intel E 6600 ili E6700

worldeo

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2007
Poena
301
Ne mogu da se odlucim da li je pametnije uzeti AMD Athlon 64 x2 6000+ i naravno neku am2 asus plocu koje su cinimi se po specifikacijama slabije od Intel chipsetova ili Intela e6600 ili 6700 sa asus recimo P5K deluxe plocom.

6000+ i e6600 su tu negde kad su perf. u pitanju.e6600 se moze klokovati vise i tu je njegova prednost.6000+ ide do nekih 3.3Ghz uz dobro vazdusno hladjenje(sto je odlican klok btw).
Znaci prednost je na strani intel-a jer moze vise da se OCuje,dok su na def. tu negde,a prema tech report review-u,u 64bit Visti i odgovarajucem softveru je 6000+ blizu cak i e6700(sve na def.).

ivanbo2003 je napisao(la):
6000+ ide do nekih 3.3Ghz uz dobro vazdusno hladjenje(sto je odlican klok btw).
Kako clock od 300 MHz moze da bude odlichan ?
@ worldeo
Uzmi INTEL-a poshto ako ti sluchajno bude spor mozesh ga Overclockovati pa da poshtane azdaja... :)

Ne znam, Intel je kao sto si mogao da procitas mnoooogo bolji od AMD-a sto se overklokinga tice. Znaci AMD 6000+ mozes da overklokujes na 3.2/3.3 max. dok Intel ide mnogo vise. Sad sve od tebe zavisi. Ako hoces stabilnu masinu(ne kazem da je Intel nestabilan) uzmi AMD + neku odgovarajucu plocu(mozda cak neku 690G). Ako hoces masinu za OC uzmi Intel 6600/6700 + npr. DFI Dark board.
P.S. Ako uzimas masinu za OC ni sa Intelom E6300 neces da pogresis.

@ worldeo
Uzmi INTEL-a poshto ako ti sluchajno bude spor mozesh ga Overclockovati pa da poshtane azdaja... :)

Mislim da je covek mislio na 3.3 GHz....da je to odlican klok.
Naravno overclock od 300MHz nije nista posebno.

Poslednja izmena od urednika:
@ worldeo

Hmm,pa ajde ti meni reci sta nije odlicno kad 90nm SOI DSL CPU od 218mm2 koji ima 12 stage pipeline moze da se stabilno potera na 3.3Ghz sa vazdusnim hladjenjem i pri tome ima IMC koji radi na tih istih 3.3Ghz?
Evo pa pogledaj ovde malo sta ljudi postizu sa istom revizijom (CZ):
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=146886 (6000+ sa raznim OC rezultatima,3.3Ghz+ na vazduhu)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=148480 (5600+ na 3.75Ghz max screen,testove prolazi na oko 3.5-3.6Ghz)
Za pomenuti 90nm proces i die size,ovo je imresivno(da ne kazem da je ovaj CPU takodje brz kao munja za bilo koji zahtevan proces;jeste da je i dalje sporiji od 3.3Ghz e6600,ali da je spor to nikako nije...)

Moj glas je za AMD6000+ i neka ploca sa 590 chipsetom ako ne zelis da overclocujes, jer tako dobijas malo bolje performanse od intela, a ako clocujes onda naravno INTEL.

AMD svakako, u vecini poslova ubice taj intel na defaultu. Pusti OC kada kupujes.Ako vec i to gledas sa 6000+ bez problema ces gurati na 3,3 -3,4 GHz za svaki dan cak i bez nekog posebnog hladjenja. Intel je dobar ali trazi veca ulaganja za taj takt procesora.

Auu pa kako ce covek sad da se odluci. :p
Mislim da ne mozes pogresiti ni sa jednim od pomenutih procesora. Svi su dobri i brzi, oc. ili ne.
Pored bombona iz E2xxx i E4xxx serije, sebi ne bih uzeo ni jedan od navedenih. ;)

AMD svakako, u vecini poslova ubice taj intel na defaultu. Pusti OC kada kupujes.Ako vec i to gledas sa 6000+ bez problema ces gurati na 3,3 -3,4 GHz za svaki dan cak i bez nekog posebnog hladjenja. Intel je dobar ali trazi veca ulaganja za taj takt procesora.

pogledaj testove po netu ;)
a zasto pustiti oc kad se mogu drasticno podici performanse?

Nazad
Vrh Dno