Šta je novo?

AMD 555 (B55)

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
290
Imam AMD 555 otkljucanog u B55 i klokno sam ga 3.8GHz samo sa dignutim mnoziocem, napon mu je 1,368V.
Zanima me njegov OC potencial? Necu vise da ga klokujem zbog ploce, ali cisto iz radoznalosti da mu znam granicu.
Preko kojih programa mogu da mu testiram stabilnost i GB-flopse ili kako vec... ?

Ja imam 560 i drzim ga na 4Ghz za svaki dan ali nije otkljucan, napon je 1.4, koji kuler imas?

Pa vecini procova ( revizija 3 ) neki max OC je 4200, ali nisu svi stabilni pri tom kloku, recimo moj proc ulazi u windows ali puca u testovima na 4200, dok na 4000Mhz radi najnormalnije, prolazi sve testove.
Inace kad otkljucas proc, ne pokazuje ti tacne temperature, tako da pripazi malo sa klokovanjem i dodavanjem napona, pritom se vise greje zbog dva dodatna jezgra. 🙂

Pozdrav svima..
I molba za savet...
Imam duze od dve god. AMD Phenom II X2 555 na
Asus-u M4A89GTD PRO USB3,uspesno odkljucan u B55, sve ovo vreme radio na 3.8 MHz..
Pre mesec dva dodam nov HDD Samsung F3 i posto ga ploca nije videla uradim abdejt bios-a i sto se tice HDD-a sve potom je bilo ok...
Ali...posle nokog vremena primetim,masina ne radi kao pre i vidim proc radi na 2.5 GHz! Mnozioc cpu-a nekim cudom stoji na 12.5!
Udjem u bios stoji 19X200MHz,a dobijena frenkvencija 2.5 MHz..iskljucim samo anlock-ker,znaci vratim ga na X2,radi kako je i setovan na 3.8 MHz..ponovo kao X4,bilo koja vrednost mnozioca on racuna 12.5x200 MHz! Probam da promenin mnozioc iz Windovs-a, pomocu Asus TurboV EVO nece ni tako!
I sta sad??

Probao sam malo da se poigram sa procesor pa reko da cujem Vasa misljenja.
Temperature sam merio preko easy tune6(prijavljuje isti rezultat za temp. procesora kao i HW monitor).Posto je procesor otkljucan ne meri temp za svako jezgro.Konfiguracija iz profila.Test je trajao sat vremena,znam da treba duze ali reko ako nesto nije u redu odmah ce se videti.
[email protected]([email protected] 1.375)
NB je sa 2000 podignut na [email protected]
memorija i grafika na def.
Max temp do koje je procesor stigao je 57C ali se ne vidi(nesto sam zeznuo kada sam slikao).Prolazi i test linx-om(koji stepen nize temp nego u prime95).
Clip.webp

Ispalo je da je procesor na 1.400V nestabilan u linx-u(pukne posle 4 min.)
Sada sa 1.425V
Clip_2.webp

Nazad
Vrh Dno