Šta je novo?

AMD 5000+BE Palit GT8800,koja ploca?

:)

Pozdrav,
Gde se ima pazariti ova ploca u Beogradu i za koje pare?
Hvala

Za slične pare ima gigabyte MA770-(D)S3, imaš temu sa mojim iskustvima....Platio sam je 77 €. Razlikuje se od Biostara u tome što ima firewire (meni je trebao, pa sam uzeo GA)...

Uskoro bih kupio Phenoma pa me zanima da li je bolje uzeti T770 ili T780g.
Kod 780g mi je primamljiva integrusa 3200, a i cinjenica da ima sb700 a ne stari sb 600.

zar tlb nije u procesoru ? kakve veze ima ploca sa tim?

To je glupost mozda samo imaju nove biose koji podrzavaju b3 revizije koje nemaju TLB bug

Uzeh danas 5000+ BE, Biostar TA770 A2+ i 2x1GM Kingston HyperX PC2-8500 CL5. Interesuje me gde da nadjem driver za SATA raid, posto ne mogu nista da uradim ako to nemam. :( Treba mi prilikom instalacije WinXP-a, posto mi u suprotnom nece prepoznati Windows sata raid kao jedan disk vec kao 2 odvojena. Sto pre mi treba pomoc... :(

POZ:wave:

Poslednja izmena:
Takodje sada sam primetio da pored normalnog 24 pinskog ATX power konektora postoji i 8 pinski konektor. Za njega pise da dovodi +12V za CPU. Ja na mom napajanju imam 24pinski konektor, ali ne i 8 vec samo 4 pinski. U pitanju je Enermax Coolergiant (zlatni) 480W. Prosto ne mogu da verujem da ne moze na ovo napajanje da se prikaci AM2+ ploca... Ili treba da zanemarim prestala 4 pina od tog 8pinskog? Ako je tako koje pinove treba da izostavim?
Takodje prethodno pitanje, u prethodnom post-u i dalje aktuelno.
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Ok, saznao sam da ne treba 8pinski, ali me jos zanima koje driver-e da koristim za sata raid? Nasao sam neke na samom disku koji sam dobio uz plocu.

pa koristi te ...

Kao sto sam i mislio upustio sam se u instaliranje komponenti, a ne mogu da nateram da Windows XP instalacija prepozna Raid :(((. POMAGAJTE PLZ... Probao sam samo sa jednim driver-om doduse. Ali sam procitao negde da bi trebalo i da radi bez driver-a. Radi kada namestim kao IDE, tj 2 diska zasebno. Ali kao sata raid0 nikako, posle onog dela kada se klikne F8 prilikom istalacije (da prihvatam sve uslove) Windows instalacija prijavi da ne moze da pronadje ni jedan disk, a napravio sam Raid0 array.
Najveci problem mi predstavlja taj zastareli Floppy standard, tako da nikako ne moze ni da mi pomogne ni lap top kada nemam floppy drive na njemu. :( Tako da ne mogu da se posluzim da skidan driver-e i da testiram...
Takodje sam negde procitao da treba uraditi "wipe MBR-a" hard diskova, ali ja ne znam kako to sada da uradim kada nemam pristup nicemu.

Poslednja izmena:
Evo da odgovorim sam sebi i da postavim jos jedno pitanje. Nasao sam odgovarajuce drivere. U pitanju su Ahcix86. Da li su to ti? Jedino sto me brine je to da je instalacija samog Windows-a XP tekla jako jako sporo. Da li je to uobicajeno? Video sam negde da se za instalaciju Viste ljudi zale na spor rad ali nigde nisam video da se zale za XP.

Poslednja izmena:
ucitaj smartdrv pre pocetka....

Vrh Dno