Šta je novo?

Amd 2100+ Xp

vlada013

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
309
Nameravam da ga overklokujem ali neznam do koe temperature mogu da idem on trenutno po biosu radi na 55-60 stepeni
Da li neko ima istustva sa ovim procesorom
memorija mi je na 400 MHz a ploca je A7N8X.

Hmmmm

Po meni ti je previsoka temperatura za neki bitni overklok (mozda je previsoka i za nebitni). Proc ti je na 13x133=1.73GHz jel tako? Jedino ako ti je otkljucan, pa da mu smanjis mnozilac i podignes magistralu. Kad si pazario proc? Ploca ti je OK, samo savet glasi: postaraj se prvo za hadjenje, pa tek onda overklok egzibicije...
Pozdrav

Barabo predlog ti je odlican, nemam reci.
@vlada jel to u idle temperatura ili pod opterecenjem? Ako je pod opterecenjem i nije nesto visoka, ja bih se isprsio za manje od 10E i kupio spire whisper rock 4
swr4_280.jpg

Slazem se. Taj kuler uopste nije egzotika, ima ga na mnogo mesta, a hladi super.
@NiTro: nesto si se promenio

[OFFTOPIC]Sto mislis na avatar i na sig, sig je bolji sto puta nego pre [/OFFTOPIC]

@NiTro: Sig je bolji, ali mi se cini da si imao i boljeg Linux pingvina...

Edit: @vlada013
Koji kuler imas? Jel si kupio Box, ili imas neki bolji? Mozda samo treba da se zameni pasta...

Poslednja izmena:
@NiTro
Kazem nemam reci. Citao sam malo pre onaj thread sa temperaturama i procitao ovaj. Samo mi je ostalo to i da kazem pored mojih temperatura (sada cpu62, net i nista vise).

Ja sam pretpostavio da je to idle temperatura zato sto si rekao da je po BIOS-u.
Evo laganog nacina da se proveri koliko dostize temperatura:
skini program sa linka,startuj, idi na Settings->High Priority i posle 10-15 min. ocitaj temperaturu sa nekim programom...
Evo i lokacije
http://www.benchmarkhq.ru/fclick/fclick.php?fid=172

Pa zar nije lakse pokrenuti S&M i meriti sa speedfanom/MBM. Mislim da BIOS nabija temp. tj. nije u idle-u vec je proc zauzet 100%.

NiTro je napisao(la):
Pa zar nije lakse pokrenuti S&M i meriti sa speedfanom/MBM. Mislim da BIOS nabija temp. tj. nije u idle-u vec je proc zauzet 100%.

S&M je mozda i bolji, ali ga nikad nisam ni skinuo. A mozda i nije bolji. Predlozio sam mu ono za sta znam da valja - za 10 minuta nabije 3 stepena vecu temperaturu od 24h Prime95.
S drugim delom se potpuno slazem: speedfan/MBM...

@NiTro
Ja non stop merim sa asus probe i neverovatno su mi temperature. Imam plocu a7v8x-x, Jeste uzas ali mi je komp dosta stabilan, Usput imam 2500+ bartona. Sta mislis da mi je malo merodavnije merenje temperature sa nekim drugim programom?

Vidim da ste se uhvatili za merenje temp. posto ste verovatno iskusniji od mene recite mi da li je ovo realno:
Sempron 2600
MSI-KT4V
Od hladjenja tihi speezz
U Biosu mi ocitava temperaturu od 37-40 po letnjim danima, u PC Alertu mi prikazuje skoro identicnu temp. da li me ploca laze?
Malo mi je neverovatno da posle ahtlona 2000 i temperature od 55 sa sempronom temp. padne za vishe od 15 stepeni, a cooler ne deluje uopshte hladniji na dodir nego ranije.

Baraba je napisao(la):
@NiTro
Ja non stop merim sa asus probe i neverovatno su mi temperature. Imam plocu a7v8x-x, Jeste uzas ali mi je komp dosta stabilan, Usput imam 2500+ bartona. Sta mislis da mi je malo merodavnije merenje temperature sa nekim drugim programom?

Ja nikada nisam verovao tom programu, kao i veliki broj ljudi na forumu (postojao je i tred o ASus Probe-u). Licno najvise sam zadovoljan sa MBM, ali ni speedfan nije los.

tw1sted je napisao(la):
Vidim da ste se uhvatili za merenje temp. posto ste verovatno iskusniji od mene recite mi da li je ovo realno:
Sempron 2600
MSI-KT4V
Od hladjenja tihi speezz
U Biosu mi ocitava temperaturu od 37-40 po letnjim danima, u PC Alertu mi prikazuje skoro identicnu temp. da li me ploca laze?
Malo mi je neverovatno da posle ahtlona 2000 i temperature od 55 sa sempronom temp. padne za vishe od 15 stepeni, a cooler ne deluje uopshte hladniji na dodir nego ranije.
Odradi testove sa programom S&M (dao sam link gore) i meri sa nekim programom temperaturu (npr. speedfan, lako ces ga naci na google) pa nam onda javi kolike su ti temperature.

@NiTro
Evo instalirao sam MBM i ne mogu da verujem. Razlika u temperaturi je neverovatna. Da li smem to da prihvatim. meni je razlika i do 14 stepeni. Kada mi je na asus probe 74 na MBM mi je 60. Da li smem da prihvatim to?

Evo stavio sam i speedfan i pokazuje skoro istu temperaturu. Stvarno mi nije jasno jer mi i u biosu pokazuje slicnu temperaturu kao i u asus probe. Ima li ovde neke realne procene i ko ovde laze. Imate li neki nacin da se uverim u lazno pokazivanje asus grupacije. Dajte mi neki sajt da malo citam o tome.

Bio je jedan tred na forumu povodom Probe-a, searchuj.

Temperature mi se razlikuju za 3 stepena u Speedfanu (40) i Pc alert-u (37), mada mi to i dalje deluje kao previshe niska temp. za AMD-a. Evo u attach. temp. u speedfanu.
Jel moguce da je senzor prso?? Ili ploca laze, hteo bih malo da podignem FSB ali necu nista da diram dok ne vidim da li su ovo stvarne temp. zato sto mi verovatno ne bi na vreme ugasio mashinu ako se procesor pregreje.

Prilozi

• temp2.jpg
    temp2.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 37
Jel to temperatura u idle stanju ili pod opterecenjem?

ovu temp. mi je iscitao posle nfsu2, igra mi je bila ukljucena oko 2 sata.
FSB je na 170
Mnozilac je na 11
Core speed 1875.5 MHz
1.6 V
Mora da je ploca otisla u k... nemoguce da mi prikazuje ove temp.

Da imam box cooler.
Znam da je temp malo visoka, ali neznam da li mi se isplati da dajem pare na cooler za brzinu koju cu dobiti
Bios i u sistemu temperature se razlikuju za 10 stepeni
jer neko zna koju da gledam?
u biosu je visa

Poslednja izmena:
@NiTro: Sig je bolji, ali mi se cini da si imao i boljeg Linux pingvina...

Edit: @vlada013
Koji kuler imas? Jel si kupio Box, ili imas neki bolji? Mozda samo treba da se zameni pasta...
------------------------
Gde da uzmam pastu?

Ja sam pazario jednom u SD-u, drugi put preko oglasa u Hot Hardware sobi. Snadji se. Ne bih znao da te posavetujem tacno (narocito ne u Pancevu), ali u BG-u imas u MB Softu 99%.
Poz

Ma uzmi lepo onaj spire, 10E i dobices pastu.

Poslednja izmena:
Ajde odgovorite ovo Vladi za bios imam istu situaciju. Ubiosu mi je visa temperatura nego u speedfan-u i MBM-u. Jel to neka fora kao i sa asus probe. Trazio sam po trejdovima i samo se prica o asus probe, niko ne spominje bios.

Ja stvarno ne znam kako da odgovorim, ko ce ga znati?

Nezam da li cu dobiti nesto mongo overklokovanjem
pa neznam da li mi se isplati da dajem lovu
Sto se temperature isprobao sam par programa i neznam sta da kazem vise. u svima je znatno niza tamperatura nego u biosu. Probao sam speedfun i asus probe. oni polazuju isto. (temp je oko 50-51)

Poslednja izmena:
u biosu je uvek malo visa temperatura nego u windowsu zato sto je procesor pod malim opterecenjem. inace, one temperature su normalne za semprona koji nije oc-ovan.

@Tw1sted
Temperature su ti sasvim dobre.Mogao bi da overklokujes, samo mi nesto deluje mnogo 'ladan da bi bilo tacno. :trust:

Vrh Dno