Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i Zen ja na LN2 na 5.2 Ghz. A ne smes nista da gasis za validaciju. Sve mora da bude po defaultu, doduse mislim da CPU-Z ne bi ni prosao kada nesto ne bi bilo regularno.

P.S. To je posebna dimenzija, overclock-eri su to. Nekada sam i ja bio jedan od tih aktivnih. Sad samo 24h/7 i kucna varijanta. ;)
Naravno da sme da se gase jezgra za validaciju. ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od kad je to tako? Pa u cemu je svrha validacije ako gasis jezgra? To onda nije taj procesor. 'Ladno je i hwbot prihvatio. Ccccc.
To nikada nisam radio. Jedino gde sam gasio jezgra je u 3D Mark 2003 jer je tu potreban clock. Meni je to besmisleno potpuno ali 'ajde.

P.S. Da gasim jezgra sam mogao i sa 3930k i sa 6600k, ali cemu to? Da ne pominjem Pentium D 935 koji sam na vazduhu izgurao na skoro 5.2 Ghz takodje bez gasenja jezgara i tada
sam bio na drugom mestu na svetu za taj procesor dok me nisu pregazili sa LN2.

Probaj da okacis te rezultate na overclock.net u onoj grupi za validaciju :p

Poslednja izmena:
Oduvek je tako. Svrha je da se nadje najbolje jezgro i uhvati najveci takt, naravno. Naravno da ce da prihvati kada je validan rezultat na cpuz validaci

Dobro, svaka cast, ali ja ti kazem da se to radi kod dosta procesora. FX 8350 kada smo radili na 8ghz validaciju, guralo se jedno jezgro.

Ma koji overclock.net, ako je na hwbotu validno, validno je svuda. Hwbot je ipak sajt bas za te stvari.

Ne znam, ja se iskreno ne secam ili sam sebi postavio takav moralni standard da nisam zeleo to da radim i tako je ostalo.
Ma jasno je za hwbot, ali sam bio ubedjen da je to zabranjeno. Dosta je vremena proteklo od kako se ne bavim sportskim overclock-om tj. ne takmicim se vise.

Odosmo u off. :p

Nego jel Erik propoevao koliko moze Ryzen? Vidim da su sve oci uprte u njega :d

Ne peva mu se nešto... :d

Ryzen moze puno toga :d

Je l' spavaš ti od subote? :D

Edit: Koje karte arčite na zen-u?

Poslednja izmena:
Veoma malo... ne pitaj me, pucam po savovima. Nov bios, sve ispocetka(par puta). Nov software za sata kontroler, aj sve ispocetka. Nov OC software, aj probaj sve opet :d
Valja sutra dotegnuti sve, clanak, video... Al mislim da ce spremno biti za 16h 2. marta, ako ne bude, bacio sam kasiku u medjuvremenu.

E, zbog toga je Asus to što jeste. Biće do 2.marta bar još jedan bios...

Ne bih da kvarim veselje i pozdravljam Asus moj omiljeni brend ali mi nije jasno kako to da od prvog dana sa Intelom sve radi ki podmazano, nema susenja vesa, peglanja i slicno tome :d

Verovatno nije sve do njih bilo..
A neki imaju problema i sa intel-om.. kao npr GA.

Ne bih da kvarim veselje i pozdravljam Asus moj omiljeni brend ali mi nije jasno kako to da od prvog dana sa Intelom sve radi ki podmazano, nema susenja vesa, peglanja i slicno tome :d

Tebra, X99 je bio pakao mesecima nakon release-a :D A to je sve nadogradnja postojece arhitektura od pre X godina.
Ovde pricamo o totalno novoj arhitekturi od nule. Btw. vecina stvari radi super, i danas je pao prvi pravi "retail" BIOS. Mada nije ni bilo bagova nekih vecih u onim starijim. Sitnice nebitne.. manjak objasnjenja itd.

Mozda zbog toga sto intel jos od Nehalem nista sustinski novo nije izbacio, a samo sminka sa tik-takom? Dok je Zen totalno nova arhitektura za amd. Sve je do prakse. Ali asus se trudi da postigne zen :d

Tebra, X99 je bio pakao mesecima nakon release-a :D A to je sve nadogradnja postojece arhitektura od pre X godina...
Pakao izgleda nekako ovako...

BIOS... Upravo je on glavni razlog navoda sa početka teksta. Iako na oko vrlo primamljiv i nakrcan opcijama za sva moguća podešavanja, odavno nismo imali prilike da vidimo toliko nedovršen BIOS, čak i kod najslabijih modela ploča. Prosto je neverovatno da je posle šest zvaničnih i tri beta verzije još uvek prepun bagova. Počev od banalnih stvari, poput nemogućnosti da se odabere i sačuva izabrani jezik, preko onih koje već nerviraju kao što je apsolutna nemogućnost upotrebe miša sa PS/2 konektorom, koji prosto „poludi” kad se uđe u BIOS (nije problem u mišu, probali smo tri različita koji savršeno funkcionišu na drugim mašinama), pa sve do podizanja sistema koje zna da potraje nekoliko minuta ili da se čak uopšte i ne desi. Probali smo razne verzije BIOS-a, od kojih je poslednja zvanična datirana na septembar prošle godine, posle čega je usledila objava još tri beta verzije od kojih nijedna nije ispravila sve probleme. Prosto je neverovatno da se za novu stabilnu verziju čeka toliko dugo, naročito za ploču koja pretenduje na sam vrh ponude. XMP memorijski profili ama baš nikako ne rade. Koristili smo iste Corsair Vengeance module sa kojima smo testirali SOC Force i koji su besprekorno funkcionisali u svim režimima, a koji na ovoj ploči nisu mogli da mrdnu dalje od safe vrednosti i 2133 megaherca. Aktiviranje bilo kog XMP profila momentalno je za sobom povlačilo menjanje BCLK vrednosti i overklok procesora. A podešene vrednosti bile su takve da 5820K koji je uspešno radio na 4,5 gigaherca na SOC Force modelu nije hteo ni da pokuša da se pokrene na tek nešto više od četiri gigaherca. Fast boot opcija baš nijednom nije htela da podigne Windows kada je bila aktivirana hardverski uz pomoć prekidača na zadnjem panelu, dok je njena aktivacija kroz BIOS ponekad i uspevala. Bilo je tu još nekoliko manje bitnih stvari, ali i ove navedene smatramo više nego dovoljnim da bi ilustrovali sve nedostatke dosadašnjih verzija BIOS-a..

I to na UD7...

Oh taj ga... Mislio sam da samo na amd svrlja, kad ono i na intelu cuda pravi. Tipicno i prepoznatljivo za ram i oc iz licnog iskustva.

Poslednja izmena:
I posle kao "ASUS neopravdano skuplji". Ja kazem neopravdano je sto je samo toliko skuplji s obzirom koliko manje patnje dobijes :)

Erik011, da li će postojati Formula ili Extreme model za X370 čipset, od Asusa?

Nekako ne verujem da im je to vrh ponude, ako pogledamo šta nude za Intel platformu.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Kosta, jesi l' oc-ovo tog pentium-a?

Ako Zen uzleti - bice sigurno jos plojki.
P.S. jel neko zna sta bi sa sapphire plojkama za amd? Odavno ih nisam video nigde.

Poslednja izmena:
Bice jos ploca naravno :)
Mada, ja pored Hero-a ne vidim potrebu za bilo cime drugim. Naponska san snova, gomila konektora.. to je to.

Poslednja izmena:
Ja tek sada video: izgleda nema vise podrske ecc ram u desktop amd. Steta.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno