Masi ne treba procesor jaci od 7700k.
Oni kojima je potreban taj monstruozni single core+solidan multi core, a 8/16 i 6/12 Ryzen-i ce sigurno imati jaci multi core za slicnu/nizu cenu kao i 7700k, nek idu na intel.
Broj takvih, kojima 7700k ulazi u obzir za kupovinu vise od 6/12 Ryzena sa dosta boljim multi core ili 4/8 Ryzen-a po 50% nizoj ceni sa 20-25% slabijim performansama, ce biti mizerno mali.
Intel je premalo spustio cenu 4790k procesora. Taman se ponadao da će mu cena pasti na 200 evra kad ono jok...
Normalna stvar za Microcenter, ako i ostali retaileri budu snizili cene onda je price-cut.
Pogledajte prilog 223134
Prevarant!!Pa kad pre su krenuli oca im j...em!
4.5 Ghz bi bilo prihvatljivo za siru masu a 4.7 Ghz- 4.8 Ghz je ono sto bih ja trazio, ispod toga ne bih isao.
60hz monitor je za normalan gaming, 144hz igra ulogu u esports za sta je i 4/4 i5/zen.
To, ukoliko je tačno, može biti ovaj test koji je procureo pre neki dan:
![]()
@KOLOS
Pucaj slobodno, i na 5.2ghz nece imati multi core kao 8/16 Ryzen, opet ako ispuni ocekivanja.
Ma namerno ga kontaktirao kad sam video šta prodaje, ima čovek i ddr5 ploče!Ako te zanima AMD Ryzen naruci u winwin ili sacekaj madjare sta se bakces sa clanovima bez ocena.
^ 'Leba mi za ono sto ja preferiram. Niti sam pomenuo koji Ryzen niti sam pomenuo koji Intel.
Ja sam se zadrzao na 6 core Intel konfiguraciji i tu cu da ostanem osim ako Intel bas ne ponudi 8 core po ceni sadasnjeg 6 core i to
da se overclock-uje onoliko koliko meni odgovara jer su to moji afiniteti. U suprotnom idem na 6 core i minimum onoliko koliko sam naveo.
Ako ni to ne moze ostajem na ovoj konfiguraciji na dalje.
Koja je poenta pominjanja 6 core intela u prici oko Ryzena od 8 jezgara? Ne vidim korelaciju. Takodje Ryzen 7 bije taj tvoj 6-core po IPC lagano![]()
@rAMA
Verujem, ali opet na 60hz sa 60fps mozes lepo da uzivas u igri, jos bolje na nekom 75hz FreeSync ekranu koji nije skup, ima ih za 150e~ i kod nas.
Mislim da je svakako manja razlika izmedju 60hz i 144hz, nego sto je izmedju stabilnih 60fps na 60hz i dropovima na 40-45fps bez free synca, zar ne?
@Dr Sidious
Malo je glupo da tako nesto iznosi kao da niko ne zna, velike firme su ODUVEK imale specijalne dilove i sa Intelom i AMD-om koje NISU smeli da sire u javnost, generalno oduvek se veliki tretiraju specijalno i to nije za smrtnike......... ispada da to radi samo intel a rade svi! (moral koji crni moral u materijalnom svetu!)
Samo da znas kod kao se alti-vucicev brat, comtrade, kimtek bore , postena borba, MUHAHAHAHAHAH pa to se sibicari i podmece noga gde god moze!, podmicuju se magacinoneri, kafe kuvarice, komercijalisti da otkriju cenu koja se koma nudi, itd (to je samo vrh brda..) ide to daleko daleko dalje!
Naravno da možeš i više nego lepo da uživaš na 60hz, samo hoću reći da kad se navikneš na 144Hz nema više povratka nazad. Jako lako se čovek navikne na bolje, a teško vraća na staro, nekada je bolje živetu u neznanju![]()
Naravno da možeš i više nego lepo da uživaš na 60hz, samo hoću reći da kad se navikneš na 144Hz nema više povratka nazad. Jako lako se čovek navikne na bolje, a teško vraća na staro, nekada je bolje živetu u neznanju![]()
@pixell
Jel ti stvarno mislis da toga nema vani, inace ovo se kod nas na slican nacin radi u svim sverama..... ne na isti nacin ali poenta je ista (inace koliko znam kod nas ne ostavljaju pisan ni digitalan trag) tako da mi je ova prepiska malo smesna, ali mozda vani se to radi jos lezarnije :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari