Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boze sta naprica lik. Prva stvar i glupost koju je rekao Ryzen B. To ne postoji, niti ce, tako da lik nema pojma o cemu prica.
Posto si i ti vezan zavetom cutanja do 2.3.17. kad budes testirao zver, samo napisi: Turcin laze, ili turcin pravo zbori. Da znamo gde smo [emoji1]

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

posle kazu intel zao, AMD je najveca PILICARSKA firma!!!!!!!!!!
Jos kad se setim kako masakriraju sockete a zaludjeni AMD-ci cute!

Legendarna izjava. Intel na 5 generacija (ne klasa) čipsetova nije imao sertifikovanu podršku za SLI nego samo za Crossfire na svojim pločama.
Ah, da. Da su hteli SLI morali su da ga licenciraju kod nVidije :D :D :D

Boze sta naprica lik. Prva stvar i glupost koju je rekao Ryzen B. To ne postoji, niti ce, tako da lik nema pojma o cemu prica.

Naslednik u 7nm?

Drugacija nomenklatura, ali cak je i to pod NDA :) Svakako slova ce biti za druge stvari tipa low power, mobile itd. I ne, nema B :D

Ceo ovaj koncept najavljivanja proizvoda od strane AMD-a je možda efikasan sa marketinške strane, ali mislim da krajnje korisnika izluđuje. Msm daj??! Neko neko napravi fake profil i objavi testove na nekom sajtu, nije da će nešto izgubiti.. SMOR

Naravnom ne misli na naše ljude, nego na zapad gde ima zilion put više primerka, nego na balkanu...

Pod Ryxen B mislio je na Ryzen+, naravno, koji izlazi verovatno 2019 na 7 nm procesu.

Nemojte da se pravite da ne znate na šta je mislio, jednostavno čovek je izmenio reči jer ga NDA obavezuje da ćuti.

Erik011, jesi li našao x265 2.3 kodek? Imaš da skineš vrlo lako sa sajta Free Codecs, a za GUI moraš sam da se snađeš.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Pitanje je da li je to istina, jos i sa strane CPU-a oko letencija... Ostaje da sacekamo i da vidimo.

Poslednja izmena:
Proizvodjaci maticni ploca su malo ne odgovorni ukoliko su pustili ploce sa takvim biosima, Ok tu i tamo neki sitniji bug, ali ukoliko se ustanovi problem sa memorijom, a nemaju rijesenje za lunch date to vec nece biti dobro.

Jel to ima veze sa plocama ili Ryzen mem. kontrolerom?

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Proizvodjaci maticni ploca su malo ne odgovorni ukoliko su pustili ploce sa takvim biosima, Ok tu i tamo neki sitniji bug, ali ukoliko se ustanovi problem sa memorijom, a nemaju rijesenje za lunch date to vec nece biti dobro.

Pa samo pare da se uzmu... Zato ja izbegavam pre-order... Uzmu ti pare unapred za ne zavrsenu stvar (uglavnom). Ja sam vise da me osvoje sa proizvodom i onda da kupim, a ne da se oslanjam na poverenje... Dok se ne uverim nema nista od kupovine ;)

Poslednja izmena:
ma naravno sacekat testove pa vidis sta ti odgovara, kad se cekalo 5 godina moze jos 5 ili 10 dana, ne znam kad tacno istice NDA...asusova Hero ploca ima kacenje za AM3 hladnjake, da li ce ostali proizvodjaci sljediti taj po meni jako bitan detalj ostaje da vidimo.

Poslednja izmena:
Desava se to na svim platformama sa ddr4, cak i kaby koji je bukvalno isto sto i skylake.

Inace, probali smo, moze na hero plocu am3 cooler. Jos jedan bod za asus? :D

Smijes li otkrit jel vam dosao najjaci Ryzen na test :D

Mozda :d

Prvi biosi uglavnom hoce da zezaju, ali ispegla se to lako.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sa plocama i to najverovatnije sa jeftinijim varijantama. Vreme ce pokazati.

Trenutno samo Crosshair Hero dobro klokuje memoriju, eventualno AsRock TaiChi (po onome sto procitah). Mislim da je pre do BIOSa, ovo je manje vise vreme beta BIOSa I prvih par revizija ce svima pisati improved memory compatibility u release notes.

Drugo, ne secam se gde procitah, ali kazu da je bandwidth memorije skoro potpuno iskoriscen, odnosno da je IMC toliko optimizovan da skoro postize teoretski bandwidth. Sto opet znaci da i to sto ne moze da postigne 3666 ili koliko vec na memoriji ne mora da bude preveliki problem. Tako nesto je vec bilo u doba Athlon-a sa DDR2 (zaboravih tacno koji, davno je bilo) kad su u single channel postigli manje vise 95% iskoricenosti, a prelaskom na dual channel je to spalo na oko 46%, ali toliko negde je I Intel te generacije imao. Za latenciju je vec drugo pitanje, kazu da ne moze mnogo ispod CAS 15 da se ide, ali treba odraditi neku bateriju memory testova da se vidi koliko I kako radi IMC sa te strane...

Poslednja izmena:
Samo jedan prodavac za sada, pretežno Haswell i Skylake, videćemo šta će biti. Mada sad i7 iz inata ne bih kupio i da je duplo jeftiniji. Bilo bi: "Ko bre sirotinja, daj 'vamo 5 rajzena"

Nema inata. Ljudi baš treba da kupe ono što im je povoljnije pa neka i Ryzen spušta dalje cene i tako dalje dokle god žele da se bore- samo napred.

7600k za 200$!?!?!?

@KOLOS
@isnogood

Kolege, reagujte :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sto se tiče ovih Intel sniženja, u to cu verovati tek kada se zaista bude desilo. I veliko je pitanje da li će tako ostati ili samo dok Intel ne kaže stop...

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

"With our overclocked 1800x sample,under Noctua cooler given by AMD, we have passed beyond the stock single thread performance of 7700k, in a specific bench, and the temps were great. We had no concern about temps during our run which passes the ST performance of 7700k."

Ako je ovo tačno, eto meni 1800x :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno