Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Deo AMD-a je Cyrix, a AMD se vraca u velikom stilu :D

Btw. stigao danas ASUS Crosshair Hero i Ryzen proc, bice testiranja za weekend :D (pod vodom)

Odlično. Jel i ti moraš da ćutiš kao riba o rezultatima, ili planiraš da nam nešto bar suptilno saopštiš :) pre krajnjeg roka?

Daj bilo staaa :d I da ako resis da pordajes 5820k javi ;) Moze i neko poredjenje taman sa zen-om gde znam... :)

Ako je u pitanju prvi Crysis, on traži dva što je moguće jača jezgra :d

I ja imam NDA kao i svi :(

Pa i Crysis, sto da ne, da znamo gde smo u oba sveta. I obavezno nesto tipa WOT uz standardnu bateriju testova.
E moj Erice dok ti istestiras sve sto drugi hoce rezultati ce sacekati drugi kvartal.
Znaci kako imas rezultat odma' na forum da gulija ne ceka dugo[emoji1]

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Vidi da te banuju pa otvori drugi nalog.

hahahaha, mislim da ce gaming benchmarci svakako izostati. Mozda 1-2 igre. Nije problem za Ryzen, nego sto mi planiramo 4 platforme u uporednom testu, pa ce broj testova predstavljati problem.

Ti uradi test, i na osnovu rezultata ostavi znakovnu poruku tipa :) ili :(

:)

hahahaha, mislim da ce gaming benchmarci svakako izostati. Mozda 1-2 igre. Nije problem za Ryzen, nego sto mi planiramo 4 platforme u uporednom testu, pa ce broj testova predstavljati problem.
Vise igara, manje ozbiljnih testova. Nas 3/4 koji pratimo temu racunar ne koristi za ozbiljne aplikacije i ne zaradjuje na taj nacin za zivot [emoji14]

Samo sintetika znaci... valjda ce neko da i tu virtuelizaciju istestira valjano a ne samo kroz sinteticki benchmark. Jer zbog toga mi treba 8 score, da je za gejming gledao bi 4-6 score max i to kao zalog za buducnost. Za kompajliranje mi je dovoljno jedno jezgro :d

Render testovi ce biti fokus jer je ipak 8 core. GTA V i Crysis 3 su mi malo njakavi za test jer ne koriste sva jezgra pa ih i ne vidim kao validan test aparat za 8c/16t procesor. Jos uvek i mi diskutujemo sta sve turiti u test bateriju, tako da je svaki savet dobrodosao.
Ok jedna igra za SingleThread performanse, ali vise od toga gubi smisao.

Gledajte vi da nadjete kompatibilnu DDR4 memoriju :D prica se da ploce i platforma ima problem sa DDR4 pogotovo OC memorije izgleda jako upitan.

Jedva čekam nekoliko kvalitetnih review-a. Očekujem gomilu procesorskih zahtevnih real world testova - office, CAD, render, encoding, enkripcija...

Igre za mene nisu glavni pokazatelj snage procesora.

Slazem se ali prodaja cini 80% gaming idnustrije, onih ostalih 20% spada pod profesionalne namene.
Definitivno rezultati koji budu dobijeni u gaming-u ce biti presudni.

Pa Hero [emoji1]

Render testovi ce biti fokus jer je ipak 8 core. GTA V i Crysis 3 su mi malo njakavi za test jer ne koriste sva jezgra pa ih i ne vidim kao validan test aparat za 8c/16t procesor. Jos uvek i mi diskutujemo sta sve turiti u test bateriju, tako da je svaki savet dobrodosao.

Vidi malo 3Dmark sta znam, probaj i igre tipa BF1 il BF4, sa 64 igrace jer tu se mnoge stvari dogadjau tokom runde i sl. Gneralno sve nas interesuje vise test u igrama nego da slusamo brojke... Svako oce da vidi da li ce nesto da dobije sa novim CPU-om. Moze i neki render AE ili Vegas i sl. ali uglavnom igre su svima pozeljne :) Ako mozes isto neki i OC i to cisto da vidimo dokle moze da gura... (nez da li imas hladjenje za to novo podnozije)

Poslednja izmena:

Ima smisla za fokus sa te strane, mada mi već sada pouzdano znamo da će multi core rezultati počistiti sve što postoji na tržištu. Ali su nam single core rezultati nepoznanica i cela priča oko krajnjeg OC potencijala sa naglaskom na single core domete nije nebitna.

Pa citirao si ga, pise hero[emoji1]

:d
Druže, cpu me zanima...

Obavezno, ali obavezno testiraj video kompresiju sa x265 2.3 i x264 najnovijim revizijom!

To će pokazati dobro kakve performanse su ukupno gledano.

Takođe, test jpg konverzije iz raw formata.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

I naravno obavezno temp. na leru i full load-u i OC. To ne zaboravi :)

Vidi malo 3Dmark sta znam, probaj i igre tipa BF1 il BF4, sa 64 igrace jer tu se mnoge stvari dogadjau tokom runde i sl. Gneralno sve nas interesuje vise test u igrama nego da slusamo brojke... Svako oce da vidi da li ce nesto da dobije sa novim CPU-om. Moze i neki render AE ili Vegas i sl. ali uglavnom igre su svima pozeljne :) Ako mozes isto neki i OC i to cisto da vidimo dokle moze da gura... (nez da li imas hladjenje za to novo podnozije)

Firestrike ide pod obavezno. BF1 sam mislio ali, veliko ALI. Multiplayer je previse varijabilan da bi bio test platforma. Jedino singleplayer moze imati smisla jer je donekle stalan. Razmisljao sam o AOTS jer standardizovani benchmark ima.
Bez OC ne izbacujem test, ne radim ja to kao Benchmark :D imamo 'ladjenje, bez brige. Nije custom loop, ali nije ni poenta da predrkanom hladjenju radimo test. Temp i potrosnja se podrazumevaju :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno