Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Previskoke cene privlače konkurenciju u prodaji. Nešto ne vidim da se pojavljuju novi šopovi koji kidišu na tržište željni parčeta kolača.

Dok se ne promeni vlast pa jos neko vreme, konkurencije nece biti. Ako su tacni podaci o vlasniku (a o tome se govorilo ranije i na ovom Forumu, mada sam cuo i ovako, u kaficima i na ulici) naseg "najveceg i najboljeg".

Stvarno mislis da ce da dozvole pravu konkurenciju. ha.

Ne moze legitimno da se prica da je neko priglup ili bezobrazan kada su "cinjenice" koje se iznose, blago receno, iznete ofrlje.

Za pravu analizu su neophodni brojevi (kolicine, cene, popusti...) Ali posto to nije realno, onda se bar moraju uvesti Makedonija i Nemacka, uz stare drugare Srbiju i Madjarsku.

Ispisu se cene bez pdv-a, i tada moze o necemu poluozbiljnom da se raspravlja.

Ovo sto citam na poslednjih par strana je najobicnija sprdnja, a ne analiza.

Ne moze legitimno da se prica da je neko priglup ili bezobrazan kada su "cinjenice" koje se iznose, blago receno, iznete ofrlje.

Nema šta legitimno, imaš preporučenu cenu bez poreza, imaš PDV, imaš kurs dolara, 4. razred osnovne. Cela priča je krenula od toga da je cena koju je postovao DeRadicci lopovska, što očigledno nije - kad upotrebiš dve računske operacije - množenje i sabiranje. Frustracije i neznanje mogu da se leče i na druge načine. Jer ako je ta cena lopovska, onda je AMD lopov jer je tu cenu preporučio. Kome je to teško da shvati, srećno mu.

Poslednja izmena:
A onda na pitanje za cenu Pentiuma dobijes neodredjenu teoriju o fleksibilnosti MSRP-a, cinjenicnog stanja na trzistu i ekonomije za malu decu. Sto taj MSRP nije fleksibilan za skuplju robu pa da se vise prodaje, pogotovo kada je "siva zona" ovakva kakva je sa cime su upoznati svi ucesnici tog lanca? Mada, bolje da prestanem da postavljam provokativna pitanja, ode preko noci i taj Pentium na i3 cene.

Kakav neodređen odgovor? Dobio si jasan odgovor i od mene i od rame i od Marka, samo si toliko bezobrazn da ih ignorišeš i teraš priču, "a gde je pečat?"

Neće tebi neko da objašnjava osnove ekonomije, evo ti knjiga, plati 3300 dinara, predavanja Branka Radulovića su otvorena za javnost na Pravnom, idi obrazuj se.

US cene se nikad ne najavljuju sa porezom, jer se porez tamo određuje na nivou države (i grada), a ne federacije.

Tako da je ovo u winwinu fantastična cena. Faktički 2000 dinara iznad prerporučene za US.

Proveri matematiku opet... Nije sigurno 2000, pre će biti 20.000 ;)

Cene na neweggu su AMD preporučene cena i one su 20-25% niže nego kod nas,,,

https://www.newegg.com/Product/Prod...r=BESTMATCH&Description=ryzen&N=-1&isNodeId=1

Tragično je što bi na ovakvim IT forumima trebalo bar da bude ljudi koji malo bolje kapiraju od prosečnog Srbina, ali posle ovih postova, ne krivim više samo babe i zaludne što su ovi sad na vlasti, ima i onih među nama koji su prostiji.

I šta ti imaš protiv prosečnog srbina?

Šta ga je odrao???

Pa ovo je ubogi i5 i klok za clock single core imaju isti... Ovo mi je malo trulo. Kad treba da porede MC porede sa 7700K a kad treba da porede single core, porede sa 2.5x jeftinijim i5 7500

Mislim malo je te p****ski

EDIT: A i ovaj i7vs1700x na 4.5GHz je bullshit 140vs147... Ma ovaj sajt je totalno šarlatanski... AMDov PR sajt. Nadam se da će pravi tetovi uskoro

Poslednja izmena:
Proveri matematiku opet... Nije sigurno 2000, pre će biti 20.000 ;)

Cene na neweggu su AMD preporučene cena i one su 20-25% niže nego kod nas,,,

https://www.newegg.com/Product/Prod...r=BESTMATCH&Description=ryzen&N=-1&isNodeId=1

Nemoj Villy i ti sad. Bez poreza su navedene cene.

https://kb.newegg.com/Article/Index/12/3?id=1360

Znači na tu preporučenu ti nalepe još sales tax. Zgodna rupa u njihovom zakonu je što kad kupuješ preko neta, a skladište nije u državi iz koje si ne dodaje ti se automatski sales tax, nego moraš da ga prijaviš sam. Zato automatski plaćaju Kalifornija i ostali.

Za sve što nije US, moraš da platiš PDV koji važi u zemlji u koju šalju.

INTERNATIONAL ORDERS:
Orders shipping outside the United States ... will always be charged the requisite tax and duty and cannot be exempt.

Da je Srbija na listi platio bi R7 1700 329*1.2, skoro 400 dolara, a kod nas je 47000.

I sad bi tom analogijom trebalo da vrište kako je i newegg lopovski.

Poslednja izmena:
Nemoj Villy i ti sad. Bez poreza su navedene cene.

Iskreno se nadam da troluje :)

Stvarno mislis da ce da dozvole pravu konkurenciju. ha.

Nema šta da dozvole ili ne dozvole konkurenciju. Ako se ispoštuju svi zakoni RS, ne mogu ti ništa. Ako se pilićari i ako se ne poštuju svi propisi i ne plaćaju sve dažbine, tek onda mogu da ti prave probleme koristeći državni aparat. Ali pitanje je kolike zaista cene možeš da ponudiš ako poštuješ sve propise i da li možeš da budeš konkurentniji od njih ;)

Poslednja izmena:
Ni prvo ni poslednje razocarenje sto se tice AMD-a.. Meni ovaj Ryzen izgleda na malo poboljsani bulldozer. Napucali broj jezgara, dodali HT, smanjili malo potrosnju I to je to. Ako ovaj Ryzen 8/16 ne moze da se nosi sa i7 koji je 4/8, sta ocekivati od jefitnijih 4/4 I 4/8 modela, da ih tuce i3, ili jos crnje, Pentium!?
Genijalno. Tom logim, ako je negde, recimo u GTA 5 ili Witcher 3, Intelov 4c/8t procesor 7700K brži od intelovog 10c/20t procesora 6950X, to znači da je Intel razočarenje??? Što je najgore, taj 10c/20t je 6 puta skuplji od 4c/8t 7700K. Pa ko je lud da to kupuje?

I dalje ne shvatam kako ljudima nije jasno da određeni zadatak zahteva određenu mašinu. Posebno ako je možda u ovom testu čak i 4c/4t bolje nego 4c/8t?
http://media.gamersnexus.net/images/media/2015/game-bench/gta-v-cpu-1080-max.jpg

Jedino gde intelova trenutna arhitektura ima značajnu prednost u odnosu na Ryzen je u mogućnosti da postigne znatno veće klokove. Doduše ta razlike je vidljiva samo odnosi samo na 4 procesora iz trenutne ponude od kojih je jedan već sumnjive isplativosti (i3-7350K), a drugi košta 1800€

Jedva čekam nekoliko kvalitetnih review-a. Očekujem gomilu procesorskih zahtevnih real world testova - office, CAD, render, encoding, enkripcija...

Igre za mene nisu glavni pokazatelj snage procesora.

Jedva čekam nekoliko kvalitetnih review-a. Očekujem gomilu procesorskih zahtevnih real world testova - office, CAD, render, encoding, enkripcija...

Igre za mene nisu glavni pokazatelj snage procesora.

Potpuno se slazem.
Jos bih dodao da su igre poslednja stavka koju gledam kada kupujem procesor.
Veoma me zanima kako ce se pokazati u linux okruzenju + kvm virtualizacija.

Sa usavršavanjem procesa biće i, vremenom, još brzih modela Ryzen-a.

Možda će negde na kasnu jesen izbaciti poboljšanu reviziju, sa većim klokovima i boljim overkloking mogućnostima.

Ako dostignu 4 Ghz base feekfenciju, biće to ogromni uspeh. Dotle, doduše, može proći 9 meseci do godinu dana.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

*** al ste se raspucali o glupostima.Prvo, kome treba ovakav cpu (po ovome sto se sigutno zna) kupice!Entuzijast, kupuje.Onaj koji boluje od toga da ima novi cpu a nema potrebu za njim, kupuje tj naci ce nacin da kupi.Onaj koji nema potrebu za njim, nece kupiti i onaj koji nemoze da kupi, nece kupiti ili ce ga kuditi.
Uvek bilo i bice!
E sad prvo je krenulo sa bice bolji od prethodne generacije a dosta losiji od Intela.Pa bice vrlo blizu Intel-u ali ipak losiji, a onda bice isti ako ne i bolji pa ni to nevalja.Jednostavno sacekajte prave testove, ipak je Amd napravio konacno odlican procesor pre svega konkurentan!

Poslednja izmena:
Da li neko zna na koji nacin je implementiran Ryzen turbo. Koliki je max turbo takt na svim jezgrima, kod 1700 izgleda da je 3.4 a na jednom 3.7? Da li je i koliko veca razlika na 1700x obzirom na visi osnovni takt?

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Kod ryzen 1700 je 3.4 GHz bazni klok a ne turbo.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk
Za 1700 stoji bazni 3.0,evo sad gledam na newegg

Edit: mozda mislis na 1700x?

Poslednja izmena:
Bog im dao[emoji1]

https://www.e-weekly.co.uk/Images/JohnMac/Asus/AMD/X370/Crosshair-VI-HERO/Images/extended.png
Sa Anandtech foruma o ROG CH VI Hero ploči i kulerima.
Ako je to istina biće i pod R1 Ultimate isproban a i pod H100i bez da kupujem za ovaj drugi mounting kit :-devil-:

AsRock je imao ovu foru na 1156 plocama, postojale su 1156 i 775 rupe, tako da sta imas to i nakacis. Pozitivno za vlasnike dobrih (skupih?) kulera.
Scythe obecao podrsku sredinom marta za AM4 za vecinu svojih modela sa HPMS (4EUR) i HPMS2 (za dz) kulera. Paznja, nije oficijelni link, ali vise informacija se moze naci na njihovom forumu.
Cooler Master ima bracket za AM4 pojedine modele besplatno, ali je dostava 8EUR.
Corsair ce isto izbaciti kacenje za svoja vodena...
I ostali proizvodjaci ce izbaciti (ali me mrzi da sad trazim linkove ponaosob)...

Valjda Wraith moze da posluzi za prelazni period dok se ne nabave "kacenja" za AM4. Ili Crosshair :)

Tjeee... Kao da sam doso na temu tipa "cene-pdv-akcize u Srb"... Izgleda da niste culi za "pametni popusta" nego ste barem dobrih 5 strana zez**li u raspravi... :alo:
Kada su Moderatori mogli da spoje 2 teme u jednu, mogu i tih 5 strana da obrisu :d

Izgleda da cu morati da narucim od CM bracket... Trebace za 212Evo :D

Da li se kaže "rajzen" ili "rizen"?

Videcemo dokle :d

Znam xD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno