Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako nešto, za šta ne znamo upotrebnu vrednost, može biti preskupo?

Znamo otprilike upotrebnu vrednost i znamo cenu konkurencije koja je godinama pokazala da ima kvalitetne(jeste preskupe, ali kvalitetne) proizvode i na osnovu prethodnih ispada doticne firme koja izbacuje nove proizvode mozemo da pretpostavimo, i to dobro pretpostavimo, cenu istih.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Neko poredjenje 1700X u Cinebench G15 Single Thread i ostali procevi :

http://hexus.net/tech/news/cpu/102661-amd-ryzen-7-1700x-bench-tested-chinese-site/
https://www.purepc.pl/procesory/test_procesora_intel_core_i5_7600k_kaby_lake_osiaga_5_ghz?page=0,6

1700X rezultat je 154cb, dok recimo, I7 7700K je na 195. Odradio za ovaj moj I7 4790K na 4.9gh rezultat 203cb :
C15.jpg

Deluje rezultat sasvim okey za ovaj 1700X , s obzirom da je FX 8350 na oko 98cb. Samo je pitanje koji ce overklok potencijal imati novi AMD procevi.

Poslednja izmena:
Eto mi nismo vidili taj rezultat i nismo znali hahah xD, samo jedno te isto kacite

Neko poredjenje 1700X u Cinebench G15 Single Thread i ostali procevi :

http://hexus.net/tech/news/cpu/102661-amd-ryzen-7-1700x-bench-tested-chinese-site/
https://www.purepc.pl/procesory/test_procesora_intel_core_i5_7600k_kaby_lake_osiaga_5_ghz?page=0,6

1700X rezultat je 154cb, dok recimo, I7 7700K je na 195. Odradio za ovaj moj I7 4790K na 4.9gh rezultat 203cb :
Pogledajte prilog 222800

Deluje rezultat sasvim okey za ovaj 1700X , s obzirom da je FX 8350 na oko 98cb. Samo je pitanje koji ce overklok potencijal imati novi AMD procevi.

Nešto ti opasno nizak skor u CB15.
Na prvoj slici je multicore rezultat (MC) a na drugoj single core (SC)

Na tvojoj slici stoji u kombo boksu CPU a treba da stoji CPU (single core) ako je tvoj rezultat za single core (a rekao bih da nije jer je za sve druge procesore iz tabele u pitanju multicore rezultat i još ti piše za procesor da je 4C4T na 4GHz, a ti kažeš da je rezultat na 4.9 GHz) tako da sa ovim što si zakačio nešto debelo nije u redu.
Ako pogledaš na slici koju sam zakačio sa single core rezultatima 4770K ima SC rezultat od 165 poena na 4.4 GHz što uz idealno skaliranje sa povećanjem kloka daje oko 184 poena na 4,9GHz a ne preko 200 CB poena.

Prilozi

• CB15 MC.png
    CB15 MC.png
    117.7 KB · Pregleda: 104
  • CB15 SC.png
    CB15 SC.png
    118.1 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Nesho, ne razumem kako nizak ?

Kada I7 7700K na 4.5ghz sa visim IPC ima oko 195cb ? Evo ovde, 4790K na 4.7ghz ima 192cb, taman na 4.9ghz bi bilo nesto preko 200cb.

C15 1.png

Poslednja izmena:
Pogledaj malo bolje prvu sliku koju si zakačio. Ništa se ne uklapa. Rezultati su za sve procesore multi core osim za tvoj. Uporedi sa mojim slikama pa će ti se samo kasti. I šta će ti Anandtech slika kad si kačio sliku iz CB15 kao i ja. u njoj imaš grešku.

Poslednja izmena:
Proc, i jeste na 4C4T , tako mi radi, jer nemam trenutno neke velike potrebe za vise jezgara.

Pusti ocitavanja u mojem C15, video sam i ja da ocitava na 4.0ghz, ali, nisam nesto mislio da je mnogo bitno. Mogu da ponovo odradim, kazi naziv za JPG file , pa da postavim. ;)

Opet izbegavaš odgovor. Na tvojoj slici iz CB 15 stoje rezultati za Multi core za sve procesore sa liste osim za tvoj procesor, a to nije moguće jer CB 15 prikazuje ili MC ili SC rezultate. Ne meša babe i žabe.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

Pa, postavio sam u C15 da odradi test za samo jedan Render Thread. Sta ce mi multi core. Valjda zbog toga.

nesha 70.png

E pa krivo mu sto kaska za novim procesorima, ne miri se da njegov ferari vie nije krik tehnike :D

...ma ima da njegov procesor bude brzi od Ryzena ili cemo morat napustit forum :D

I ja sam lud sto pokusavam da budem fer i objektivan i tolerantan. Postavio sam moj rezultat, postavio rezultate i sa drugih sajtova, da bi svi videli neke preliminarne mogucnosti novih amd proceva u odnosu na 4790K proc.( svi nagadjamo ), uz komentar ....da nije los rezultat za Ryzen i da bi trebalo da bude dobar proc. i da zavise dodatne perfomanse i od overklok potencijala.

Gde je tu neko video neku zavist, to je misterija. :smoke:
Koliko me briga za Intel, svi pricaju da g4560 moze da potera 470 karticu, ja kao zagrizeni intelovac,:Klanjanje :D, postavio testove gde moze da se vidi, da ipak moze postojati dosta veliki bottleneck u nekim igrama cak i sa 470 karticom, jer tako pokazuju rezultati. Prvi sam pisao o prevelikoj ceni gtx1080 kartice jer ne pruza dovoljno perfomansi u odnosu na cenu koju ima.

Valdja je to objektivnost. Okey, ako imate problema sa nekim mojim testovima, necu vise da vas uznemiravam. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Skrenuo sam ti pažnju da je na slici koju si okačio tabela na kojoj su rezultati za sve druge procesore za MC test. U CB15 možeš u tabeli da vidiš ili SC ili MC rezultate, nikako kombinovano pa sam ti postavio dve slike kao primer. Da bi dobio SC rezultat moraš u meniju da izabereš advanced test i tek onda ti je dostupan SC test. Kako si ti kombinovano tabelu da za ostale CPU pokazuje MC skor a za tvoj CPU SC skor mi nikako nije jasno.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

Verovatno uradio MC a ograničio procesor na jedno jezgro. To mi jedino deluje logično.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@reviewsrb

Ja sam samo hteo da iskoristim prilku da stavim dr Petrovića, ništa lično :D

To se tako ne radi. Tako ni rezultat nije validan.

Bre, Neso, ce ispadne ko' da stelujem rezultate, i sad, ovim tvojim,....nekim insistiranjem, ce' da bude sve baceno u vodu, ono sto sam postavljao silne moje testove za procesor, memoriju i grafiku. Mislim, da nije u redu to sto radis. Bar ne, na ovakav nacin.

Kazi lepo i jasno, Boki, ajd odradi ovako test, odkud ja znam kako sljaka taj CB 15....
Otvorio sam Advanced benchmark, postavio Render na 1 core, rezultat.......Onda, postavio na 8 core, odradio ponovo single thread, rezultat, pa multi thread, rezultat, ....pa probao i OpenGL, ali nesto nece da sljaka, kaze greska. Evo, rezultata, sve imas :

1.png 2.png
3.png 4.jpg
5.jpg

Isti rezultat od 203cb. Valjda je sad okey. Trazim odgovor od tebe, jel' sad u redu ili nije ?

Poslednja izmena:
Pa, jeste, zaostao covek,....sta da radim...:D

Jeste Alt+PrtScr i postavim u Paint ( tako sam naviko' ). Probacu sa ovim Tool-om. :type:

giphy.gif

Isti taj 3770K koji baca prska AMD po faci još od 2012-te. :D

Da mi je samo znati, gde zivi ovaj lik, .....pa, neka proba jos jednom da vrsi eksperiment...ima da padne, ...pravo u ruke.....pa, trk iz sve snage...:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno