Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka bude kao Ivy Bridge / Haswell i5-i7 uz nizu cenu od Skylake i svima lepo...

Najavljena cena za 4 core 8 thread je bila 150 dolara.
Ako ima dovoljan single core da potera igre koje zahtevaju single core ima da bude odlican buy i za 170-180e. Multi thread ne sumnjam da mogu puno da promase.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja ne ocekujem brze od 7700k ali ocekujem bar da su blizu intelu u nekim segmentima, cpu razvoj je inace vrlo spor zadnjih godina, ne treba ocekivati revoluciju u praksi....

Vrlo spor jer amd nije radio nista pa intel moze da j*** narod u zdrav mozak :)
Mali off: Isto i sa grafikama, da Rx serija ne kosta koliko kosta gtx 1060 bi bio 400e lagano. Nadam se da ce i sa Zenom napraviti isto sa trzistem kao sto su sa grafickama, ja sam pre 7-8 meseci hteo da kupim gtx 960 a sad sam za taj novac dobio neuporedivo jacu kartu.
Nadam se da ce tako biti i sa procesorima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sve nekako gledam kroz cijenu koliko para/toliko muzike bude li on zaista 499$ bice to jak procesor, mada ce biti best buy onaj sto pominju za 349$ valjda ce biti sve isto samo nizi radni takt (nesto kao FX 8320 i FX 8350)

Sigurno je da ce ta skuplja varijanta biti binovan chip. Tako da ce se mozda isplatiti platiti skuplje, ko bude imao nasviranu plocu i besnu memoriju, uz solidan kuler verujem da ce moci fino da zasmeta aktuelnm i7, a u multithread operacijama i da ga pre****.

Zen dobar :D

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

3.4 base samo da mu neodvale neku cenu
Ja iskreno mislim da nije brizi od intela na onom demou ovako iz kutije al uz malo ucenja AMD itelgence ili kako se zove moze da mu parira

28k lajv ljudi na youtubu + ko zna koliko na twichu xD

best buy za 1080p , Zen + R480 + neka ITX plocica xD

Poslednja izmena od urednika:
Oko 10k je bilo na twichu. Mene zanima cena, performanse obecavaju.

Ljudi,po meni nista posebno nisu pokazali i rekli osim TDP od bese 95 w.
Nego da vas pitam , jel tacno da i7 6700K @ 4.5 GHz ne moze da stream-uje dotu, tjs da stream toliko laguje? Ne znam, ali meni je totalno nelogicno.

Izgubi mi Arsenal [emoji26] [emoji4]
I na kraju sta je bilo jel Zen vredi ili su samo neke napucane price?
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Iskreno neverujem to je verovatno neki bug ili nesto, mada realno ako ti je do strimovanja uzmi RPi 3 i cameru i snjimaj monitor xD

Zar je toliko losiji? I kakva im je logika da priznaju :D

Ово је послао 6п!

Stavili su tako visoke postavke da je 6700K zaštopao dok Ryzen nije imao problema dok strimaju, drugim riječima, ubio je tu i7.
Naravno mogu se staviti niže postavke i da možeš da strimaš.

Da li se jos kome ucinilo da je Lisa za Vegu u jednom trenutku rekla single core verovatno misleci na single chip?!

Samo da nebude vise od 350e ne daje mi se vise od 500e za komp xD

neznam nisam pratio to za Vegu jer mi netreba za 1080p monitor, mada mislim da ce Vega da bude 1chip tj nova arhtura a ne ko sto neki pricaju 2xPolaris

Poslednja izmena od urednika:
Nisam baš razumeo deo gde intel secka dok se strimuje Dota. To je nemoguće ako se koristi relive ili shadowplay. Osim toga, testiraju igre u 4k gde dolazi do GPU bottlenecka. Bolje da su terali na 1080p. Nekako su im demoi tako namešteni da se ili koriste sva jezgra poput renderinga i encodinga, ili tamo gde to nije slučaj da se namakne gpu bottleneck da se ne vide single core performanse gde ih intel verovatno kida. I ništa oko cene nisu rekli tako da nisam baš zadovoljan onim što sam saznao o rysenu.

Biće ovo dobro.
Sada ćemo videti, koliko je intel ''cepao'' sa cenama...

I mene cudi sto su spominjali nekoliko puta koliko kosta 6900k a za njihov proc nista nisu rekli. Klasican teaser.

AMD RYZEN ZEN 8 Core / 16 Thread CPU Benchmarked – On Par With Intel’s Core i7-6900K, Clocked at 3.4 GHz+ at 95W, Stellar IPC Gains

Auuu kakve performanse pa ovo ni najveci fanovi AMD-a nisu ocekivali.
http://wccftech.com/amd-ryzen-zen-cpu-benchmarks-official/

Cak i manje trosi i brzi ovo je zestoka demonstracija sile!!!

Poslednja izmena:
beh Raven Ridge in 2half of 2017 smor, morace da radi Najeftiniji Zen 8c + rx480

^ Druže, probaj još koje slovo da ubaciš u tekst...

Jel to mozda seckao strim zbog 4k? Ali i onda mi tu nesto sumnjivo...

Ja mislim da je bio 4k u pitanju...ne bi pustali demonstraciju sile na 1080 :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno