Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za razliku od Ashes bencha, rendering u Blenderu je ozbiljan real world test tako da su rezultati validni.

Razlika je izmedju svake generacije intela 5% bolji skor overklokom se bez problema postize oko 10% bolji skor...

Gde li se ti silni procenti izmedju mog 2500k i novog i5 6600k izgubiše, još kad ga nasviram na 5.1ghz daj 6600k na crtu!

Vecina ni ne zna sta je OC niti joj je to bitno.

Poslednja izmena:
I velika većina Intel procesora ni ne može da OC ili veoma ograničeno u određenim pločama.

Valjalo bi ovu informaciju okačiti u RX480 i RX470 topike. Možda se smanji potrošnja, bude manje bagova, performanse se poprave, cena uskladi...

Ćuti, samo da se otarasim onog đubreta od i7 procesora. Daš 330€ na procesor, a on zaključan i vuče se ko prebijena mačka. Džaba tona RAM-a, džabe SSD, džabe jaka grafička, koja se optereti jedva 50%. Instaliram AI Suite radi praćenja parametara, koji inače na FM2+ ploči i AMD procesoru radi odlično, i PC postane neupotrebljiv. Briši i trpi. I čekaj Zen :d

Valjalo bi ovu informaciju okačiti u RX480 i RX470 topike. Možda se smanji potrošnja, bude manje bagova, performanse se poprave, cena uskladi...

.. i drajveri sami isprave bez dvogodisnjeg cekanja... :p

I svi da igraju igre na novim procevima, niko da ne pomisli da radi nesto sa istim.

Mogao sam da pišem i dugi esej o nepovezanosti berze sa realnošću, ali čemu? Poenta je jasna. Izađe rukovodilac i laže nešto masno. Potplati se neki analitičar da dostavi friziran izveštaj. Unajmi se konsultantska kuća koja će da obeća strava restrukturiranje. Objavi se plan, okači demonstracija, udari se po grafikonima. Obećava se razvoj ultramegagiga tehnologija. Sve to rezultuje lažnom slikom na berzi, koja je vrlo labavo vezana za realno stanje stvari u tom trenutku. Dotle u praksi grafičko odeljenje, jedino profitabilno, gleda kako da otkači taj deo firme i nakači se za Intel. ***.

Sada se čeka bezbedan trenutak da se offloaduju prazne priče, lažne tehnologije i isprazna obećanja, kao kada Google maže za Glass ili kada Microsoft maže za AR.

Ne pričajte ovde svašta, što veze nema sa temom, već se vratite normalnom razgovoru.

Trolovanje je zaista nepotrebno!

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Mogao sam da pišem i dugi esej o nepovezanosti berze sa realnošću, ali čemu? Poenta je jasna. Izađe rukovodilac i laže nešto masno. Potplati se neki analitičar da dostavi friziran izveštaj. Unajmi se konsultantska kuća koja će da obeća strava restrukturiranje. Objavi se plan, okači demonstracija, udari se po grafikonima. Obećava se razvoj ultramegagiga tehnologija. Sve to rezultuje lažnom slikom na berzi, koja je vrlo labavo vezana za realno stanje stvari u tom trenutku. Dotle u praksi grafičko odeljenje, jedino profitabilno, gleda kako da otkači taj deo firme i nakači se za Intel. ***.

Sada se čeka bezbedan trenutak da se offloaduju prazne priče, lažne tehnologije i isprazna obećanja, kao kada Google maže za Glass ili kada Microsoft maže za AR.

iju koliko hejta. a sta cemo ako novi amd procesor stvarno bhde dobar? da te citiramo, stavimo u potpis, ismevamo??

Nevjerovatan si, ali istovremeno zanimljiv, vjerovatno ce neke tvoje recenice da idu u potpis :d

Samo stavljajte vi u potpise šta god hoćete. Nije mi samo jasno šta vi u tome što sam rekao vidite toliko problematično i strašno. Jednsotavno - ne verujte analitičarima, ne verujte zatvorenim demonstracijama. Valjda smo imali skorašnji primer sa Polarisom o kome su se bajke pravile, pa kada je došao...znate i sami. Ako Zen bude dobar, prvi ću da napravim komp baziran na njemu. Međutim, zatvorene demonstracije i rast akcija na berzi mi apsolutno ništa ne dodaje u kvalitativnom smislu na to kakav će proizvod da bude. I dalje može da bude fejl, ili da bude OK.

Inače, zanimljivo je kako su Zen tom prilikom i formalno pomerili za 2017. a niko se ne potresa. Ni vi ovde, ni analitičari, ni berza.

Niti sam ja stavio rast akcija kao garant kvaliteta novih procesora.

I ko onda troluje, ja ili onaj ko stavlja vesti o rastu akcija u temu o AMD tehnologijama i procesorima? :d

Samo stavljajte vi u potpise šta god hoćete. Nije mi samo jasno šta vi u tome što sam rekao vidite toliko problematično i strašno. Jednsotavno - ne verujte analitičarima, ne verujte zatvorenim demonstracijama. Valjda smo imali skorašnji primer sa Polarisom o kome su se bajke pravile, pa kada je došao...znate i sami. Ako Zen bude dobar, prvi ću da napravim komp baziran na njemu. Međutim, zatvorene demonstracije i rast akcija na berzi mi apsolutno ništa ne dodaje u kvalitativnom smislu na to kakav će proizvod da bude. I dalje može da bude fejl, ili da bude OK.

Inače, zanimljivo je kako su Zen tom prilikom i formalno pomerili za 2017. a niko se ne potresa. Ni vi ovde, ni analitičari, ni berza.

Sa Q4 2016 na Q1 2017. Inace to je 99% zbog nezrelosti proizvodnog procesa koji ima problem sa efikasnoscu pri visim klokovima.

I ko onda troluje, ja ili onaj ko stavlja vesti o rastu akcija u temu o AMD tehnologijama i procesorima? :d
I to je trolovanje zbog čega tačno?
Ti si inače pro nVidia krajnje očigledno i vatreno, tako da ne znam što se čudiš da ljudi misle da troluješ.

a da su rezultati testova bili takvi da pokazuju znatno losije performanse i da su akcije pale onda bi bilo ok verovati tome?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno