Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
koja je poenta kupovati i5 i7 K procesore kada je sada omogućen occ, drugar ima najjeftiniji i5 6400 koji je na default 2.7Ghz uz occ lagano na 4.5Ghz sve radi kao sat, zašto da bacate min 100e.... Interesantno nema neke velike razlike između 2.7 i 4.5ghz sa rx 480 karticom, mada vremenom verujem da će je biti, doduše čovek ima 22' monitor tako da se igra u 1080p uglavnom WoT, razlika između fx4300 i sadašnjeg procesora je nebo i zemlja bar u WoT-u, ostale neke strategije kao i naprimer FallOut 4 nije velika razlika možda 15-20% sve zavisi od igrice. U svakom slučaju nebacajte pare na K procesore....

Meni procesor iskljucivo treba za igre i normalno koriscenje,znam da je 6600k savrsen za to,ali zbog dx12 i zbog Zen hocu da izmem nesto da se osiguram na sledece 3 godine.Ne dajem pare na neke prejake gpu tipa 1070/80 neki optimum za mene je 390x ili 290x.
Posto moja main igra je CSGO i on se najvise oslanja na cpu..Primera radi ja sa mojim FX imam oko 100fps manje od druga koji ima 4690k u toj igri.Njemu fps stoji zakucan na 300fps dok meni sa 250 pada i na 120fsp i tako gore dole...Znam da ce neko reci da ne treba fps od refresh rate monitora ali to prosto nije tako,ko je igrao ovu igru zna da pokreti misem nisu isti na 200 i na 300 fps,isto tako mnogo mi znaci stabilan fps u ovoj igri.

Necu cu se ja strasno potresti ako Zen bude 100 eur jeftiniji od 6700k ali cu se strasno potresti ako bude 100eur jeftiniji a bolji od 6700k :trust: ..A opet da cekam nesto sto treba da izadje krajem ove ili pocetkom sledece,onda mogu da sacekam i cannonlake sa 6 jezgra koji izlazi krajem 2017 i tako u krug ima da se vrtim.Uvek ce nesto bolje cekati iza coska.

Poslednja izmena:
Ne brini, bices bar 4 godine miran. Ne vrti se u krug bre. ;)

Prodaj taj FX, i kupi intel. Kada izadje Zen cena tog FX ce drasticno pasti. I ako Zen bude bolji od 6700k, neces toliko izgubiti jer si prodao FX za vecu cenu. Izlaskom Zen-a ne verujem da ces dobiti te novce. Nadam se da smo se razumeli :D.

Poslednja izmena:
Dal je moguce da su se Intelovci zabrinuli XD :) auuuuuuuuuu bice bolje da AMD odradi posao u reviziji Zen + :) sledece god >> bar 20% (preterah malo) veci IPC od Zena :)

Poslednja izmena:
Mislim da ce Zen biti kao i ove rx480 kartice. Veliki hajp i na kraju ....

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Sveobuhvatno gledano RX derija uopšte nije loša e sad što su cene 30-50% veće od onih na zapadu to je veliki problem. Razmislite kome treba bolja kartica od npr rx470 4gb za 175e odnoso 22k din koliko i treba da košta a kod nas je u radnjama rx 470 ~35000din. Šta da kažem kad jedan msi r9 370 4gb (preimenovani 7850, katica stara 4 god) košta samo 23999din, uvoznici su poludeli....

Prelomio sam:d

narucio sam i7 6700k + Asus z170 A + CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz

Razmisljam nesto u najgorem slucaju nek za dve godine dodam 150 eur i uzmem ZEN+ ili Cannonlake i miran sam opet nekoliko godina...Ovako se vec lomim 2 nedelje i ne kupim nista

Zen+ će biti bomba od procesora, priča se da će biti u 10 nm procesu proizvodnje.

Zen će već biti izuzetno dobar procesor, daće Intelu malo muka, u to sam siguran.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Kako da ne...

Na osnovu čega bi bio ozbiljan?

Bice ovo jes jedan hladan tus po vec 100 put od AMD, ja ne znam kako vec jednom da ne nasedate na hype??

Procesor bi vec trebalo da bude u zavrnoj fazi izrade i da je vec na stolu za stancovanje, ako su mu klokovi ovoliko smesni, proce kao polaris u odnosu na pascal koji ju je i potrosnjom i klokom samleo.....

Jedina stvar koja ide na AMD ruku je sto je intel berzobrazan pa jos dere za quad core a vreme je za 2x vise, plus sa cenama

Poslednja izmena:
Nek budu procesori jaci i 20% od Bulldozera pa je i to neki napredak bolje i to nego nista...Slazem se sa Zeljkom da je hype preveliki sigurno nece biti kao sto se prica vec ce biti slabiji...
Sa druge strane znajuci Amd verovatno ce krajem 2017 izbaciti nesto tipa Zen+ koji ce biti daleko bolja kupovina nego Zen kao sto je bilo i sa AM3 i AM3+ prvo kad su izbacili AM3 procesore cena je bila ogromna secam se da sam platio Phenom moj blizu 20000 din. posle je izasao Fx sa 6 i 8 jezgara koji je imao daleko manju cenu fx 6300 je bio oko 11000 din. dok je koliko se secam fx 8320 recimo bio oko 14000 nov tako da sam se dobro zeznuo ali dobro Phenom jos radi tako da je to ekstra.
Tako ce biti i sa Zen-om prvo ce naduvati cenu marketingom kako je Zen nesto najbolje na svetu a kad izadje Zen+ cena ce biti manja za iste ili vece perfomanse...

Posle phenoma je izasao phenom 2, a tek posle fx 6 i 8. A izmedju toga je proslo vreme. Tako posmatrajuci proci ce zivot u cekanju. Zen sto posto nece biti takav kakvim ga predstavljaju, od phenoma 2 lazu na predstavljanjima osetno. Evo i sa grafikama su lazuckali prilicno. Ali da ce imati jaku cenu, mozda ako zele sebi nauditi jer je intel vec splasnuo sa cenama. Realno kome treba skylake ima za pristojne novce vec.

Pa da to i kazem ja i imam Phenom II godinu dana posle toga vec su tu bili Fx procesori,da lazu lazu i to vise sa grafikama nego sa procesorima prvo su godinama vrsili rebrand grafickih kartica a onda izbacili nesto sto je novo ali zato povecali cenu u nebo cak je i kod Madjara skupo a od fx-a nista nisu izbacili skoro 5 godina dok je Intel uveliko unapredjivao perfomanse svojih proizvoda ako preteraju sa cenom Zen procesora nece prodati nijedan a ako ostave slicne cene kao sto ima fx imaju neku sansu da nesto i prodaju...
Zen nema sanse da nadmasi ni sadasnju generaciju Intel procesora a i proslu generaciju tesko.

Naravno, ali onda ne mogu da kazu e imamo energy efficient procesore, za sta place vecina ljudi iz nekog razloga. Kao da ih racun za struju boli.

Skupa struja, svakog meseca kad mi dodje racun za struju, zato sto mi klokovan fenom ja odlucim da ne jedem mesec dana da bi platio struju koju on potrosi!
Ja mislim da je i intel i AMD potajno kupila nvidia pa se zato vode "go green" politikom ;)

Salu na stranu, za desktop mi uopste nije jasno zbog cega je potrosnja toliko bitan faktor. OEM nece moci da stave kinesko XYZ napajanje sa 10-15 ampera na CPU od 300+ evra?!

Nepotrebno se ne greje, ne zahteva drugo hladjenje, ne topi mi socket,
ne treba mi naponska od mesalice za beton i radi na najeftinijoj ploci...recimo.

A ploca sa boljom naponskom da podrzi CPU od recimo 125-140W u odnosu na 90-100W bi kostala max 10 evra vise... Drasticna razlika u odnosu na cenu najskupljih procesora za socket.

Sto se stock hladjenja tice, AMD je taj problem dobro resio sa wraith kulerom ako se ne varam

Da ne naprave svinjariju kao Intel sto je lepio IHS [emoji23]
Da ne naprave takve mere ustede, samo to ne.
Inace dobro su se setili da naprave jedan socket za FX i Apu liniju, to je zaista dobra stvar.
A ne ono AM3, FM2, AM1 [emoji35]

Hoće li Zen moći rame uz rame sa i7 6700k po snazi, ceni i potrošnji struje?

Znam da ne volite ovaj "izvor" ali bar je utesno procitati:

http://wccftech.com/amd-zen-8-core-4-core-cpus-leaked/

AMD’s Zen CPU, What All The Fuss Is About
Double The Performance Of The FX 8350

Capture.JPG

Ako puste taj 8 core u mase :) definitivno ce AMD ukrasti bar 10% od INtelove fanboy ekipe :) bice dosta Preletacevica :D

Ovo obecava, svakako ce biti zanimljivo videti 4C 8T na delu, mislim da je jaci od i3 ali slabiji od i5 hmm ostaje da se vidi :)

trese se gora, rodice se jos jedan Faildozer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno