Šta je novo?

Amazon New Kindle Fire and Kindle Fire HD

Njah… mislio sam da bi PayPal rešio problem Amazona i EBay-a u Srbiji :/
Smor. Baš.
Nego, razumem te, i odlična ti je logika, verujem da je to u potpunosti tako. @astmario
Ali ja mogu da registrujem nalog gdegod (kojagod zemlja prima moju karticu online) i tako kupujem sadržaj.
To radim i za iPad…

Ali, koliko sam te razumeo, tehnički je moguće poručiti Kindle čak i u Srbiju?

Čuo sam da kao stara verzija može… ona sa fizičkim dugmićima…
Zato mi nije jasno, kako može stara, a nova ne? U čemu je razlika? I za staru verziju moraš "od nekud" kupovati sadržaj...

Obican kindle (crno beli) sluzi za citanje knjiga. Amazon za ogromnu vecinu knjiga ima svetska prava, ako slucajno za zemlju odakle zelis da preuzmes knjigu nema autorska prava, on ti je ni ne nudi.

Po istrazivanjima Amazona kindle fire se najvise koristi za gledanje filmova, muzickih spotova i druge multimedije. Tu je sasvim druga prica, jer se Amazonu isplati da plati autorska prava za sada samo za SAD. Kindle fire se samo prodavao u SAD, videcemo ovaj novi najavljuju jos u nekoliko zemalja.

Poslednja izmena:
Jel nasi naplate carinu kada kupis kindle? Meni je nalog registrovan na texas, al vih smislio neku malverzaciju za to...

Ne, Dinkic ti posalje zahvalnicu sto kupujes robu iz inostranstva :trust:
Placa se carina, PDV a cesto i spedicija, ljudi su narucivali Kindle 2,3, i 4, stizalo je bez problema.
Postoje raznorazne Viaadress varijante, gde robu narucujete na americku adresu, toj kompaniji placate proviziju, a oni proizvod salju za Srbiju. I u toj varijanti se placaju dazbine drzavi, ali je makar moguce kupiti proizovod koji nije namenjen nasem trzistu.
Amazon app store mozes instalirati na bilo koji tablet, knjige kupljene preko Amazona mozes otvoriti na bilo kom Kindle uredjaju(Android, ereader, PC, MAC, Ipod/Ppad....) tako da uopste nisi uslovljen kupovinom Fire tableta da bi imao pristup njihovom sadrzaju. Naravno Prime membership je druga stvar, ali on, kao i netflix traze dosta zavrzlame, proxy-a i slicnih zezalica da bi radili kod nas.

http://www.theverge.com/2012/9/11/3317586/kindle-fire-hd-review-7-inch

"The 7-inch, 1280 x 800 display on the Fire HD is fantastic. The IPS, LCD screen looks better than probably any other tablet display I've seen, save for the new iPad. While the pixel density is the same for both the Nexus 7 and the Fire HD (216 compared to the iPad's 264), the Fire blows away the Nexus in terms of color richness, black levels, and general brightness. It definitely looks more like an Apple-quality display, and it's clear the company put a lot of effort into making an impression here. Though Amazon has touted the anti-glare coating of the screen, it can still be plenty shiny when viewing content in a decently lit room."

Zanimljivo je što ne dolazi sa punjacem, dobija se uz njega samo USB kabal ;)

Mnogo sporije se puni preko kompa nego iz stekera... Mislim da je malo bzvz odluka, mada se vidi da su gledali da smanje cenu kako znaju i umeju. Ko nema punjac i ne zeli da puni preko kompa moci ce preko Amazona da ga kupi za 20$

Mnogo sporije se puni preko kompa nego iz stekera... Mislim da je malo bzvz odluka, mada se vidi da su gledali da smanje cenu kako znaju i umeju. Ko nema punjac i ne zeli da puni preko kompa moci ce preko Amazona da ga kupi za 20$

Zavisi sa kojeg kompa. :p
Moja gigabyte ploča daje 1 A, kada detektuje telefon ili tablet, svaki mac to isto radi.

Instaliras asus ai charge i onda svaka ploca isporucuje 1a kad zatreba.

Meni se transformer Prime puni na usb-u, a bio sam siguran da se ne puni :) tek pre neki dan sam ostavio onako prikacen na komp-u i kad se vratim uvece kuci whooola 100% :D

Meni se telefon puni (bar) duplo sporije preko kompa, treba mu bar 4-5h, a klasično se napuni za max 2,5h

Da li ovaj Kindle Fire HD od 7" iz USA uopste moze da se koristi van USA? Da li ima ikakve mogucnosti?
Koliko sam ja razumeo ni wi-fi iz nekog razloga u Evropi ne radi, ako sam dobro razumeo?

Moze bez problema, ali je problematican pritup amazonovim sadrzajima tj. video i muzickim zapisima.
Sto se tice WiFi-a, naravno da radi, unutra su duple antene na 5Ghz i standardnih 2.4GHz. Mada i kod nas mozes pazariti ruter na 5GHz bez problema i iskoristiti brzi prenos.

Isplati li se ovaj tablet uzet za 215 dolara kindle fire hd? Kakv je u poredjenju sa nexusom? I moze li se koristit normalno u sRB?

Tablet cu najvise koristit za internet i ne zanimaju me previse stripovi i knjige itd... Tako da bi dobro bilo da kindle fire hd moze da se rutuje sa najnovijim verzijama androida jer ne bih da mi se pojavljuju reklame amazona :)

Kako ga mogu kupiti iz srbije bez platne kartice? Da li ima neka firma koja posreduje u kupovini?

Nazad
Vrh Dno