Šta je novo?

Amazon knjige

marsi

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
320
probah da nadjem preko searcha ali ne uspeh...

jel je narucivao neko knjige sa amazona u skorije vreme...

narucio bih jedno 10-tak knjiga sa amazona.com (oko 300$ ukupne vrednosti) pre svega zbog dosta povoljnijih cena od .de i .co.uk, pa me interesuju iskustva sa carinom (kolike su takse i sl.), kao i da li je bolje da narucim svih 10 odjednom ili jednu po jednu?
amazon.de dolazi isto u obzir dok mi se funte na .co.uk bas i ne svidjaju.

Ako poručiš po par knjiga iz više puta manje su šanse da ti naplate carinu, ali ćeš poštarinu platiti više. Sve u svemu, kada bolje razmislim ako zaobiđeš carinu, platićeš amazonu poštarinu. Poruči sve pa nek' ide život.
Ili možeš knjige da poručiš na nečiju adresu u Nemačkoj (ako imaš nekog) pa da ti oni pošalju po šoferu. :) U ovoj situaciji bi najjeftinije prošao.

Poslednja izmena:
pre neki dan sam porucio jednu, 600 i kusur strana u tvrdom povezu, ceh zajedno sa shippingom 128$. pa da vidim sta ce biti, i koliko ce me oguliti na cupriji...

Imate podužu temu na EliteSecurity koja se bavi sličnom tematikom, u podforumu E-Kupovina. Bilo je u poslednje vreme problema sa time što je Amazon slao preko DHL-a i UPS-a, umesto običnom poštom (iako je bilo naznačeno), pa su šprediteri globili sirotinju raju.

Inače carinu na knjige ne bi trebali da vam naplaćuju, već samo PDV.

ja sam narucio 5 knjiga sa amazona , stiglo mi pre jedno mesec dana i naplatili su mi porez i carinu

Nazad
Vrh Dno