Šta je novo?

Amazon Fire TV

Jako će da se potresu zbog žalbi.
Pa realno gube korisnike zbog MTSa i YETTELa, ako nece da se bore za saku jada korisnika koja se drzi kod njih onda ne znam stvarno.
Sto se ti skyshowtajma, meni odlicno radi, ni jedan problem nisam imao, ali imam stari LG sa fullHD rezolucijom, pa nisam ni imao
problem koji su imali ljudi sa 4k ekranima :)

Evo linka ka aplikaciji eon 4.0.32936, mislim da je ovo poslednja verzija koja nudi cbr enkodovanje i najkvalitetniji strim od 7mb/s, ima i ono premotavanje sa slicicama kao youtube. Da li nešto fali od opcija iz poslednje azurirane verzije, ne znam...ova radi sad super.

Apliakcije je zipovana, prvo otpakujte arhivu pa posle moze sideload...

Ja imam 4.32.15103 i u podesavanjima imam i ABR i CBR a pod "Kvalitet videa" imam ovo:

Ako sam dobro skontao, na toj "tvojoj" apk, nema toh ograničenja ili je to to kao kod mene?

Prilozi

• 20221223_114433.jpg
    20221223_114433.jpg
    208.7 KB · Pregleda: 65
Isto je, malo je novijeg datuma ta verzija kod tebe... U suštini to je to, par iteracija te verzije i uklonili su tu opciju iz svoje app. Dok rade ove starije, super!

Ipak nije, zaboravio sam da sam povezan LANom pa sam se otkacio i na WiFi nemam ove opcije, samo ABR a kvalitet najbisi do 4 Mbit/s 😄

Ja deinstalirao noviju, instalirao stariju, sve radi, imam max cbr 7 na wifi, ali kao da mi secka kajron na dnu kada ide. Da nije neko setovanje ili kasnije u samoj aplikaciji to sredili?

Ma da, to je to, kad stavim 50hz, onda je OK. Vraćam se na noviju verziju eona onda.

Kupio sam ovakav otg kabl probao sam par fleski(starijih 4gb) i nekoliko mikro kartica sa adapterom.Nijednu ne prepoznaje fire tv stick 4k max.Da li je do fleski ili kabla? Da li je neko imao sličan problem.Napajanje radi bez problema.

Prilozi

• SmartSelect_20221220_174653_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20221220_174653_AliExpress.jpg
    244.2 KB · Pregleda: 32
Kupio sam ovakav otg kabl probao sam par fleski(starijih 4gb) i nekoliko mikro kartica sa adapterom.Nijednu ne prepoznaje fire tv stick 4k max.Da li je do fleski ili kabla? Da li je neko imao sličan problem.Napajanje radi bez problema.
Koji je file system na fleskama, NTFS ili FAT32. Probaj kabl na nekom starom telefonu ako imas, posto je moguce da ne radi data protok ako su USBovi i kartice ispravne.

Koji je file system na fleskama, NTFS ili FAT32. Probaj kabl na nekom starom telefonu ako imas, posto je moguce da ne radi data protok ako su USBovi i kartice ispravne.
.Probano na lap topu rade,tamo sam i podesio na FAT32
Sad sam naručio ovaj adapter,da probam sa njimScreenshot_2022-12-26-13-15-52-039_com.android.chrome.jpg

Poslednja izmena:
Meni radi isti ovakav, čak radi i sa prenosnim hardom u ntfs formatu (pristupam preko totalcommanders i ntfs plugina). Mada sa RD nema potrebe za ovim.

Mnogo je zezanja sa tim adapterima, bolje je uzeti neki Android box ako vam trebaju USB portovi. Za ove stikove samo YT, legalni servisi i Kodi / Stremio sa RD i nema greške. Barem je u mom slučaju tako.
Ja evo preko adaptera imam nakacen USB sa 128gb igara is PS1 i Dreamcast ere pa se povremeno zezam preko RetroArcha :)
Svakako je Firestick dosta bolji od mnogih android kutija jer za cenu daje bolje performanse a ima dovoljno memorije za osnovne stvari i uz USB dobijes prosirenje :)

Potpisujem za Fire Stick. Stari 4K (2 komada) rade bez greške i štucanja par godina.(rabljenje video i TV aplikacija). Imam osećaj da mi se bolje ponašaju od Chromecast with Google TV (jedino nema GPlay i CC).
Čak i tona Lite verzija koje sam uzimao drugarima... niko se ne žali. Ranije sa android boxevima to nije bio slučaj.
Što se tiče USB adaptera, jedino za miš ili gamepad ako neka budžena app zahteva.

Niti jedan box u cenovnom rangu, nije ni prici Firestick 4K ili MAX.
Potpisujem, ipak jedino Amazon ima resursa da implementira kako valja, plus ne rasplinjava se sa milion verzija i podverzija, ne zarađuje od device-a nego od celog eko sistema (kao Sony konzola i PSN network).

Актуелно вршим истраживање коју бежичну тастатуру да купим како бих управљао са Fire TV Stick MAX 4K.
Реч је о JETION Smart bežična tastatura JT-DKB052 US.

У филму на ЈуТубу корисник је морао да укључи USB адаптер у Smart уређај како би тастатура функционисала.
Пошто видим да Fire TV Stick MAX 4K нема USB порт а има опцију за додавање Bluetooth уређаја питам се да ли би тастаура радила?

Актуелно вршим истраживање коју бежичну тастатуру да купим како бих управљао са Fire TV Stick MAX 4K.
Реч је о JETION Smart bežična tastatura JT-DKB052 US.

У филму на ЈуТубу корисник је морао да укључи USB адаптер у Smart уређај како би тастатура функционисала.
Пошто видим да Fire TV Stick MAX 4K нема USB порт а има опцију за додавање Bluetooth уређаја питам се да ли би тастаура радила?
Ne bi radila zato sto ti periferni uredjaji kao tastature, air mouse i slično ne koriste Blutut za konekciju vec komuniciraju mislim na 2.4ghz signalu, zato im je potreban taj usb dongle. Nedostatak porta na sticku se nadomesti nekim micro usb hub-om, gde dobijes proširenja u vidu par usb ulaza, ethernet-a, citaca micro sd kartica i slicno

Nadam se da mislis na konkretan model periferije? Naravno da postoje BT varijante. Koristim Xiaomi BT mouse na Fire Sticku 4K, doduse radi samo u apps a ne u launceru (mada verovatno je tako i sa "obicnim" misem).

Nadam se da mislis na konkretan model periferije? Naravno da postoje BT varijante. Koristim Xiaomi BT mouse na Fire Sticku 4K, doduse radi samo u apps a ne u launceru (mada verovatno je tako i sa "obicnim" misem).
Nisam znao da postoje i blutut varijante, doduse ovi sa usb-om funkcionisu kao air mouse i u meniju, sto mi nije presudno. Da li mozes da napises koji je model i da li je klasicni miš prikaz ili ona svetla tacka kao sto se aktivira sa mouse toogle i regularnim daljincem?

Da li neko od korisnika fire sticka ili fire cube ima iskustva sa air mouse uredjajima ali koji rade preko bluetootha a ne dodatnog usb dongla.. nesto poput ovih na slici, jos bolje ako radi neki koji ima ovu tastaturu pozadi

Prilozi

• 51clt2S0DNL.jpg
    51clt2S0DNL.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 13
  • MeLE_F10_BT.jpg
    MeLE_F10_BT.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 26
Bas mora zaseban daljinski?
Imate Mouse Toggle for Fire devices aplikaciju koja radi sa originalnim daljinskim. dodaje opciju misa.

Znam za mouse toggle i koristim je ali je dosta nepraktično za prolongirano koriscenje zbog pritiskanja na levo-desno-gore-dole dugmice i pomeranja kursora samo po jednoj osi u trenutku, na jednom daljincu su mi vec i oslabili spomenuti dugmici. Airmouse bi mi dosta značio ali ako neko zna neki proveren sa blutut vezom, da ne uzimam jos dodatne usb habove

Uzmi BPR1S Plus BLE

Da, sve hocu da napisem pa zaboravim...
Meni je stigao jos pre 2 nedelje, za pare koje kosta odlican je, od sada njega preporucujem :)

Ima i BT i RF i IR learning mali i zgodan, dugmici krupni i lepo odvojeni od tvrde gume imaju jasan klik, bez gledanja se koristi.
Air mouse radi odlicno, ima home, recent i back dugme
Uputstvo u vidu QR koda ima odstampano na ledjima, a to ume nekad da treba.

Najslicniji je xiaomijevom daljincu, a dugmici su cak i bolji kod ovog kineza.

Ja sam sad isprobao neke sto mi rade na Shieldu a ne rade na Firestick 4K i Max pa da znate.
1672578267128.png ja imam G10BTS.
1672578685475.png Q5 BT remote

Ja realno ne koristim cesto funkciju misa pa mi je dovoljna i aplikacija.

Malo se pise o tome na forumima, uglavnom bolju podrsku imaju na regularnim android boxevima kao i na shiledu za razliku od fire os-a. Nadjoh na redditu da je neko ovaj preporucio, konkretno covek koristi sa fire cube, pa cu poruciti i javiti kakav je. Jeste malo skuplji od ostalih ali ima ovu tastaturu pozadi, airmouse, numericke tastere i osvetljenje.

Model je g7bts

Prilozi

• Screenshot_20230101_145752_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_20230101_145752_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 45
Malo se pise o tome na forumima, uglavnom bolju podrsku imaju na regularnim android boxevima kao i na shiledu za razliku od fire os-a. Nadjoh na redditu da je neko ovaj preporucio, konkretno covek koristi sa fire cube, pa cu poruciti i javiti kakav je. Jeste malo skuplji od ostalih ali ima ovu tastaturu pozadi, airmouse, numericke tastere i osvetljenje.

Model je g7bts
Ovo ti nije BT na slici samo da znas obican preko dongla 2,4. Znaci moras imati usb da ubodes ali imas na kocki tako da je ok.
Ti preko dongla rade skoro 99% ako imas usb port, problematicni su BT verzije za FireTV stikove.
Vidim sad dole si naveo verziju koja je BT onda srecno :)

Nazad
Vrh Dno