Šta je novo?

Amazon Fire TV

Naručio max, kad je bal nek' je maskembal, sad samo da smislim kako da ga dobacim do Pa pre leta. 😁

Sta si resio za dostavu? Ja sam preko Mailbox.de ali za BIH. Videcemo kad ce stici, uglavnom u ponedeljak salju na adresu u Nemacku pa onda ja na profilu biram kad da salju za BIH. Moram im samo javiti da otvore i izvade baterije jer je lutrija slati paket sa baterijama, velika verovatnoca da paket vrate posaljiocu

Sto bi pravili problem kad je to fabrički upakovano?

Sta si resio za dostavu? Ja sam preko Mailbox.de ali za BIH. Videcemo kad ce stici, uglavnom u ponedeljak salju na adresu u Nemacku pa onda ja na profilu biram kad da salju za BIH. Moram im samo javiti da otvore i izvade baterije jer je lutrija slati paket sa baterijama, velika verovatnoca da paket vrate posaljiocu
Ma kupila mi sestra tamo u DE, zato sam napisao da moram da smislim kako da ga pošaljem, ko zna kad će dolaziti.

Nemacka carina itekako pravi problem, meni je FS 4K vracen nazad upravo zbog baterija na mailbox.de pa se ti snalazi dalje, nekako sam uspeo da preusmerim posiljku drugaru na Nemacku adresu i platio lepo sveukupno nekih 25 e postarine a drugar doneo za Srbistan za jedno toceno hladno pivo.

Pa ne znam, meni su rekli dasu velike sanse da se paket vrati zbog baterija i da mogu pre slanja otvoriti paket da ih izvade. Jednom mi je drug slao paket pre neku godinu, neki mobilni vracen mu zbog baterije.
Ma kupila mi sestra tamo u DE, zato sam napisao da moram da smislim kako da ga pošaljem, ko zna kad će dolaziti.
Nek otvori lepo, izvadi baterije i nek ti posalje postom ako nema alternative, sticice postom za najkasnije 3 nedelje. Al to je oko nekih 15e najvise. Imam ja neke poznanike al niko ne zna dal ce dolaziti uskkro zbog korone pa se snalazim

Da li je neko koristio usluge ovih sto voze kombije i mini buseve za Nemacku (iz Srbije)? Pored ljudi, znam da se tako salju i paketi.
Za koje pare, to ne znam. Pretpostavljam 20-30 za mali paket.

Kucajte u Google "prevoz robe iz nemacke" i izbacice brdo rezultata, samo treba videti ko su najbolji.

Pa ne znam, meni su rekli dasu velike sanse da se paket vrati zbog baterija i da mogu pre slanja otvoriti paket da ih izvade. Jednom mi je drug slao paket pre neku godinu, neki mobilni vracen mu zbog baterije.

Nek otvori lepo, izvadi baterije i nek ti posalje postom ako nema alternative, sticice postom za najkasnije 3 nedelje. Al to je oko nekih 15e najvise. Imam ja neke poznanike al niko ne zna dal ce dolaziti uskkro zbog korone pa se snalazim
Baterije su u pakovanju, ne u daljinskom. Mislim da to pravilo važi za telefone i ostale uređaje gde je baterija integrisana.

Meni su slali za Norvešku 2 kom, kao i burazeru u Bosnu, ništa nisu otvarali i vadili.

Ekipo muci me jedno pitanje pa ako moze ko pomoci. Ugrabio sam sad na popustu na amazon.de da uzmem fire stick max i echo dot. Amazon nalog mi je od pradavnih dana vezan za Ameriku a ja sam u Crnoj Gori. Oce li mi za podesavanje i koristenje ova dva uredjaja trebati VPN ili ce sve raditi bez toga. Za sad ne planiram da koristim prime. Na MAX ce prvenstveno ici IPTV, HBO, Netflixi Kodi. A echo dot planiram za radio stanice na tunein, deezer, i ostale Aleksa komande

Poslednja izmena:
Nece ti raditi jer neki servisi ne rade na geografskom principu, nije vezano nista za mail vec lokaciju, kao kad aktiviras Iphone u SAD i sve ti radi, dodjes u CG u pola toga ti ne radi. Nisam siguran ni dal ce ti VPN pomoci. Sto se tice Firesticka, ni tu nece raditi neke aplikacije, recimo ja nisam uspeo Disney + da aktiviram u BIH (ni sa VPN), a ima dosta tih servisa. Mislim da si za echo dot bacio kesh, radice to nesto ali uz svakodnevno natezanje.

Cao treba mi mala pomoc za ovaj uredjaj,da li na njegovom daljinskom mogu da se menjaju kanali (na ott ili tivimate listima) ili se uvek mora otvoriti prvo meni.

Ako misliš na kucanje brojeva kako kad nemaju numeričke tastere ti daljinci?

Mogu, na okruglom delu tj. kursoru, gore je ch+ , dole ch- , desno je u tivimate-u vraćanje na poslednji kanal gledan a levo je otvaranje liste kanala. Barem tako kod mene radi od same instalacije tivimate aplikacije. Za OTT ne znam nisam testirao, ovih dana sam planirao pa ću i to postaviti ovde kada istestiram.

Hvala na pojasnjenju, daljinski mi bas deluje sa malim brojem tastera, ako vec nema brojcanik barem opciju za ch+-.

Nije valjda moguce na brojcaniku daljinskog od TV-a menjati i upisivati kanale na aplikaciji koja se nalazi na Stick-u???

Steta sto se ne moze upariti EON daljinski sa AFS

Negde radi, negde ne, zavisi od TV-a.

Naravno da je moguce, ukljuci HDMI cec, ostalo ti zavisi od TV-a, kod mene sa Samsung daljincem radi stvar.
Nisam nikad ovo probao, da, rade brojevi sa Samsung daljinskog uz TiviMate. Sporiji je od FireTV daljinca, ali radi kome je bitno.

Kod mene ne rade brojevi na LG 49UK6100pla, a skrolovanje po channel listi je blagi užas, krene pa stane, pa kada pustiš taster on nastavi još nekoliko redova da ide...

Daljinski od Fire tv-a, ima brojcanik, jedino mozda naci takav daljinski, pa upariti sa stick-om.Screenshot_20211112-121458_Chrome.jpg

Nisam nikad ovo probao, da, rade brojevi sa Samsung daljinskog uz TiviMate. Sporiji je od FireTV daljinca, ali radi kome je bitno.
Kod mene radi i na Iris Smart (Fire/Samsung TV) ali moram da upalim tv na njegov daljinac i onda i on ima funkcije upravljanja Firestickom, rade brojevi i na EON-u. Kome ne radi na LG neka proba da ugasi tv pa ga upali sa daljincem od TV.

Nazad
Vrh Dno