@pinocio Ne znam, ali obicno kada odem na Amazon DE, posto prepozna da sam iz Srbije, ili pise neka besna postarina ili pise da ne isporucuju u Srbiju. Ali cim prebacim da lokacija bude Nemacka, tj. specificno navedem postanski broj mesta u Nemackoj, uglavnom (u 99% slucajeva), bez obzira na vrednost predmeta, odmah pise 'free delivery'.
Sto se tice placanja, mogu da nude Prime koliko god zele. Koristim virtuelnu karticu za placanje na kojoj stavim taman toliko novca koliko mi treba +7% extra na taj iznos, da bi banka mogla da rezervise vise sredstava dok ne obradi transakciju.
@alfaunits Znaci ako ja prilikom placanja platim 'import fees deposit' (ako ga nude), nece biti kasnije dodatnih troskova kada roba stigne na adresu u Nemackoj. Cilj je da ta osoba ne placa nista dodatno, vec da samo preuzme paket. To mi je bitno, da se oko toga osiguram, da budem 100% siguran da nece doci do toga.
Sve je to ok, ali me zanima situacija gde u korpu ubacujem 2 ratikla od razlicitih prodavaca. Jedan je npr. iz EU (ili mozda sam Amazon salje), a drugi je npr. iz Turske. Da li ce Amazon cekati da taj paket iz Turske stigne, pre nego sto ga zajedno sa onim prvim predmetom koji se salje sa Amazona (ili iz EU) posalje zajedno na adresu u Nemackoj? Ili ce odmah poslati ono sto se moze, a drugi kada stigne?
Ili ce prodavac iz Turske diretkno da posalje na adresu u Nemackoj, bez da paket salje prvo Amazonu, koji bi mi taj paket zatim prosledio na adresu u Nemackoj?