Šta je novo?

amazon.de pitanje u vezi postarine

nesic1

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
570
Zdravo svima, zelim da narucim nesto sa amazon.de na adresu u nemackoj, za svaki proizvod pise rok isporuke, ako se za svaki proizvod razlikuje rok isporuke, a ja ih porucim u 1 porudzbini, da li ce grupisati sve proizvode i poslati zajedno, ili ce slati u nekoliko paketa, recimo narucim 10 sitnih stavki, sa razlicitim rokom isporuke?

Meni stiže odvojeno, onako kako je naznačeno prilikom kupovine za svaki proizvod.

Grupisace onako kako njima odgovara. Nešto će da spoje a nešto razdvoje.

Uglavnom se lepo vidi u porudžbinama koliko će različitih pošiljki biti nekoliko sati nakon kupovine.

Grupisace onako kako njima odgovara. Nešto će da spoje a nešto razdvoje.

Uglavnom se lepo vidi u porudžbinama koliko će različitih pošiljki biti nekoliko sati nakon kupovine.
Da... meni je zadnja porudzbina od pre desetak dana, dva artikla stigla upakovana u jedan paket.

Ako mogu da se grupišu, poslaće ti tako, ako ne - onda posebno.

Zdravo svima, zelim da narucim nesto sa amazon.de na adresu u nemackoj, za svaki proizvod pise rok isporuke, ako se za svaki proizvod razlikuje rok isporuke, a ja ih porucim u 1 porudzbini, da li ce grupisati sve proizvode i poslati zajedno, ili ce slati u nekoliko paketa, recimo narucim 10 sitnih stavki, sa razlicitim rokom isporuke?
Amazon ima svoja skladista gde prodavci mogu da lageruju svoju robu ili prodavci salju iz svojih lagera.
Ako se potrefi da su svi artikli u jednom skladistu, stice ti sve u jednom paketu.

amazon.de pitanje u vezi postarine ako se roba vraca iz Srbije​

Da li moze neko da objasni oko povrata postarine iz Srbije do Amazon.de
Vracena je roba u roku od 14 dana,kome poslati racun naplacene postarine i spedicije,kada na Amazonu u moj nalog nema ta opcija a nema ni mejl?

Da li je nekom trazeno da dostavi lk ili pasos za refundiranje povratnih troskova?
Vratili su refund u evrima za artikal koji je vracen a za povratne troskove traze lk ili pasos.

Narucio bih nekolko stvari od razlicitih prodavaca na Nemackom Amazonu, na addresu u Nemackoj.

Za sve artikle (kod svih prodavaca) pise 'free delivery'. Znaci besplatna postarina. Medjutim, kako je ovo prvi put da planiram kupovinu na Amazonu (ne samo sa DE vec generalno sa amazona uopste), nisam siguran da znam kako jedna stvar funkcionise.

Elem, za sve predmete, kao sto sam rekao, od razlicitih prodavaca, pise 'Free delivery'. Medjutim, kada kliknem na ime tog prodavca, i pogledam gde mu je lokacija biznisa, vidim da je neki iz Holandije, drugi je iz Truske, itd.

I sada me zanima jedna stvar: Da li svi prodavci imaju robu vec u Amazonovom skladistu u Nemackoj, ili ce to slati iz npr. Turske? Meni bi generalno imalo logike da se roba vec nalazi u Amazonovom skladisu u nemackoj, ali...kako da budem 100% sigurn u to. Posto prvi put planiram da narucim, nemam sa ovim iskustva.

A cilj je da se sve stvari koje cu naruciti a od razlicitih su prodavaca, stignu uglavnom u isto vreme na adresu u Nemackoj. Ako se svi artikli vec nalaze u Amazonovom skladistu, verujem da vremenska razlika izmedju posiljki (cak iako je ne posalju 'djuture' tj 'sve zajedno', vec odvojeno) nece biti velika. Ali ako salju to iz Turske, ili Holandije...onda je sve van kontrole

Moze li neko ko je narucivao sa Nemackog Amazona da podeli iskustvo kako ovo u stvarnosti zaista funkcionise.

Drugo, ako pise da je za Nemacku adresu 'free delivery', da li to znaci da je to krajnja cena koju vidim za odredjeni artikal? Tj. pretpostavljam da je vec uracunat nemacki VAT u cenu? Posto osoba koja ce primiti paket u Nemackoj nece placati nikakve dodatne racune, VAT-ove i sl. Pa bih da bas budem siguran da do toga nece doci.

Hvala!

Poslednja izmena:
Ako piše "dispatches from Amazon", onda je to sve što plaćaš. Nema veze odakle je prodavac, bitno je da ti Amazon šalje poručeno. Ukoliko ti prodavac direktno šalje, može se desiti da bude dodatnih troškova, uglavnom ti uvek sve piše pre završetka porudžbine.

^ Znaci u gornjem primeru 'krajnji' iznos je 32.51 eur? Da li to znaci da osoba koja bude u Nemackoj primila taj paket, 100% sigurno nece nista dodatno placati?

Takodje me zanima isto to, ali u situaciji kada robu salje prodavac iz npr. Hong Kong-a. Da li nakon sto sve platim na Nemackom Amazonu, mogu biti siguran da nece biti dodatnih troskova kada predmet stigne na adresu u Nemackoj, cak iako predmet stize izvan Nemacke, tj. u ovom slucaju izvan EU, kao sto je Hong Kong?

To je ono sto mi je nejasno. Nije vazno koliko ce kostati to sve kada budem placao porudzbinu na Nemackom Amazonu. Jasno cu videti koje stavke cine krajnji iznos za artikal koji porucujem. Vazno mi je da to bude jedino sto ce se placati i da nema nikakvih dodatnih troskova nakon sto artikal bude placen na Nemackom Amazonu.

btw. kada npr u korpu stavim dva artikla, od kojih za jedan pise 'dispatches from Amazon', a drugi mi salje prodavac, koji se nalazi npr. u Turskoj,... i kada ja na checkout-u platim odjednom ceo iznos za sve artikle u korpi, da li ce Amazon cekati da npr. drugi predmet (ovaj iz Turske) stigne u skladiste, pa ce onda zajedno to da posalju? Ili ce odmah poslati onaj predmet za koji pise 'dispatches from Amazon', a onaj drugi (iz Turske) ce poslati kada stigne u skladiste Nemackog Amazona?

Nikada nisam gledao to ko salje, odakle se salje, jednostavno na racunu koji je gore naveden pise krajnja cifra, toliko ti skine i to je to. Mislim da moras imati kupovinu od 39e da bi dobio besplatnu dostavu. Jedino na sta trebas dobro obratiti paznju je agresivna ponuda Prime pretplate, znaci kad krenes na placanje 5x procitaj sta ti nude jer je sve namesteno da se ili pretplatis na PRIME ili da ga probas 30 dana besplatno (a onda dalje automatski skidaju sa kartice)

@twister pisace ti na kraju "Import fees deposit" ako se salje iz izvan EU.
Ne secam se da li se to vidi i na samoj stranici artikla. I to je to sto placas.
Free delivery, ako nije ogranicen na "over 40e" je free delivery za trenutnu adresu.

Iz Holadnije nije problem ako nije lud prodavac. Izvan EU - to je druga sila. Ali ide DHL/UPS-om i bice za nekoliko dana.

Pripazi da ovo ne vazi za ostale sajtove maltene uopste, vec se carina/PDV placaju kad stigne roba. Sta vise u DE dobijas racun od kurira za to nakon sto ti je roba vec isporucena.

@pinocio Ne znam, ali obicno kada odem na Amazon DE, posto prepozna da sam iz Srbije, ili pise neka besna postarina ili pise da ne isporucuju u Srbiju. Ali cim prebacim da lokacija bude Nemacka, tj. specificno navedem postanski broj mesta u Nemackoj, uglavnom (u 99% slucajeva), bez obzira na vrednost predmeta, odmah pise 'free delivery'.

Sto se tice placanja, mogu da nude Prime koliko god zele. Koristim virtuelnu karticu za placanje na kojoj stavim taman toliko novca koliko mi treba +7% extra na taj iznos, da bi banka mogla da rezervise vise sredstava dok ne obradi transakciju.

@alfaunits Znaci ako ja prilikom placanja platim 'import fees deposit' (ako ga nude), nece biti kasnije dodatnih troskova kada roba stigne na adresu u Nemackoj. Cilj je da ta osoba ne placa nista dodatno, vec da samo preuzme paket. To mi je bitno, da se oko toga osiguram, da budem 100% siguran da nece doci do toga.
Iz Holadnije nije problem ako nije lud prodavac. Izvan EU - to je druga sila. Ali ide DHL/UPS-om i bice za nekoliko dana.
Sve je to ok, ali me zanima situacija gde u korpu ubacujem 2 ratikla od razlicitih prodavaca. Jedan je npr. iz EU (ili mozda sam Amazon salje), a drugi je npr. iz Turske. Da li ce Amazon cekati da taj paket iz Turske stigne, pre nego sto ga zajedno sa onim prvim predmetom koji se salje sa Amazona (ili iz EU) posalje zajedno na adresu u Nemackoj? Ili ce odmah poslati ono sto se moze, a drugi kada stigne?

Ili ce prodavac iz Turske diretkno da posalje na adresu u Nemackoj, bez da paket salje prvo Amazonu, koji bi mi taj paket zatim prosledio na adresu u Nemackoj?

@pinocio Ne znam, ali obicno kada odem na Amazon DE, posto prepozna da sam iz Srbije, ili pise neka besna postarina ili pise da ne isporucuju u Srbiju. Ali cim prebacim da lokacija bude Nemacka, tj. specificno navedem postanski broj mesta u Nemackoj, uglavnom (u 99% slucajeva), bez obzira na vrednost predmeta, odmah pise 'free delivery'.

Sto se tice placanja, mogu da nude Prime koliko god zele. Koristim virtuelnu karticu za placanje na kojoj stavim taman toliko novca koliko mi treba +7% extra na taj iznos, da bi banka mogla da rezervise vise sredstava dok ne obradi transakciju.
Ne znam ja sam odmah pri formiranju naloga popunio adrese u profilu za dostave preko i to ne diram, gledam cene i ponude ka njima. Brdo kupovina sam obavio nikad nije bilo problema ni sa dostavom ni sa bilo kakvim dodatnim placanjem. A koliko me secanje sluzi mislim da je neko ovde vec pisao da je imao problema sa Amazonom jer mu se aktivirao Prime, a posle kad nije bilo sredstava bilo problema, kao neka vrsta bana naloga ili sta vec. Pogledaj negde na forumu pisano je o tome

@alfaunits Znaci ako ja prilikom placanja platim 'import fees deposit' (ako ga nude), nece biti kasnije dodatnih troskova kada roba stigne na adresu u Nemackoj. Cilj je da ta osoba ne placa nista dodatno, vec da samo preuzme paket. To mi je bitno, da se oko toga osiguram, da budem 100% siguran da nece doci do toga.

Sve je to ok, ali me zanima situacija gde u korpu ubacujem 2 ratikla od razlicitih prodavaca. Jedan je npr. iz EU (ili mozda sam Amazon salje), a drugi je npr. iz Turske. Da li ce Amazon cekati da taj paket iz Turske stigne, pre nego sto ga zajedno sa onim prvim predmetom koji se salje sa Amazona (ili iz EU) posalje zajedno na adresu u Nemackoj? Ili ce odmah poslati ono sto se moze, a drugi kada stigne?

Ili ce prodavac iz Turske diretkno da posalje na adresu u Nemackoj, bez da paket salje prvo Amazonu, koji bi mi taj paket zatim prosledio na adresu u Nemackoj?
Amazon ce ti naznaciti krajnju cenu skoro 100%. Nece cekati razlicite prodavce ako nije 'fullfilled by Amazon".

E sad da li nonEU da salje direktno ili preko Amazona to je od slucaja do slucaja. Cesto imaju magacin u EU kao OnePlus valjda.

Ako nije fullfiled by amazon, onda je amazon samo posrednik a prodavac tebi šalje direktno, ali tada se plaćaju i dodatni troškovi (poštarina, eventualna carina). Ako je fulfilled by amazon, to što vidiš na kraju porudžbine to je i to što plaćaš.

Uneseš adresu u češkoj na svoj nalog, pa proveriš da li ti daje opciju. To zavisi od proizvoda do proizvoda i od prodavca.

Nazad
Vrh Dno