mrljke
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.10.2016
- Poena
- 70
Pozdrav ljudi, zezam se vec par dana sa svojim racunarom koji se ne pali i polako mi ponestaje ideja pa rek'o da pitam nekog pametnijeg 🙂
Konfiguracija:
-Asrock b650 pg lightning wifi
-Ryzen 7600
-Asrock rx6600
-Kingston Fury 32gb kit
Radio bez problema 1y+ i jedno jutro kada sam ga upalio nema slike. Na ploci svetle crveno led za CPU i DRAM konstantno. Do sada sam pokusao:
-Dva monitora, rade sigurno.
-iGPU
-Svaki stick zasebno u svaki ram slot
-CMOS reset
-BIOS flash (najnoviji i stariji)
-skinuo procesor zamenio pastu
-razlicite HDMI i DP kablove
Uspeo sam da nabavim jos jednu plocu, Asus TUF gaming b650 wifi. Takodje nema slike ali na ovoj ploci samo svetli DRAM i to zutom konstantno. Cekao sam memory training i odradio sve kao i sa predhodnom plocom bez uspeha.
Ono sto mi sledece pada na pamet je da je procesor otisao, ili, ali manje verovatno oba stick-a rama ili mozda PSU ?
Nemam od koga da pozajmim procesor, ram ili psu da to proverim. Najvise sumnjam na procesor ali ne bih da porucujem ako postoji jos nesto sto mogu da probam. Da li sam nesto propustio ? Pomagajte 🙂
Konfiguracija:
-Asrock b650 pg lightning wifi
-Ryzen 7600
-Asrock rx6600
-Kingston Fury 32gb kit
Radio bez problema 1y+ i jedno jutro kada sam ga upalio nema slike. Na ploci svetle crveno led za CPU i DRAM konstantno. Do sada sam pokusao:
-Dva monitora, rade sigurno.
-iGPU
-Svaki stick zasebno u svaki ram slot
-CMOS reset
-BIOS flash (najnoviji i stariji)
-skinuo procesor zamenio pastu
-razlicite HDMI i DP kablove
Uspeo sam da nabavim jos jednu plocu, Asus TUF gaming b650 wifi. Takodje nema slike ali na ovoj ploci samo svetli DRAM i to zutom konstantno. Cekao sam memory training i odradio sve kao i sa predhodnom plocom bez uspeha.
Ono sto mi sledece pada na pamet je da je procesor otisao, ili, ali manje verovatno oba stick-a rama ili mozda PSU ?
Nemam od koga da pozajmim procesor, ram ili psu da to proverim. Najvise sumnjam na procesor ali ne bih da porucujem ako postoji jos nesto sto mogu da probam. Da li sam nesto propustio ? Pomagajte 🙂