Šta je novo?

AM3 ploca sa najvecim OC potencijalom

Glavni razlog zbog koga je situacija kao sto kazu matrixxsu i peja, jeste koriscenje integrisanih "drivera" za okidanje faza napanja, koji imaju vecu efikasnost od pristupa koji koristi konkurencija.

MSi ih je sve ushio sa DRmos om, sto je za svaku pohvalu u odnosu na stanje kakvo je bilo pre nekoliko godina.

kod ove ploce je i to velika prednost jer mu je cipset blizi socket-u i mosfet-ima i zato kod nje hoce frekfencija ide cak i do 360mhz dok druge nece ni 280mhz...i jos jedna prednost ove ploce je sto moze da radi i sa ddr3 memorijama preko 2ghz

Pa ako ces uzimati otkljucan procesor, i nije 'toliko' bitno. Mozes isto da izvuces i sa losijom plocom. Pre ce te hladjenje ograniciti.

Pa ako ces uzimati otkljucan procesor, i nije 'toliko' bitno. Mozes isto da izvuces i sa losijom plocom. Pre ce te hladjenje ograniciti.

Hm, E sad si me ubio nacisto.Konfuziju u glavi,ja sam postavio pitanje koja ploca ima najbolji oc potencijal i dobio odgovor.A ti mi sad kazes da bi sa otkljucanim mnoziocem na naprimer na PhenomII955 dobio isti klok i na nekoj jeftinijoj ploci.Ne bi se ja slozio s time!

Poslednja izmena:
Pa pogresno si postavio pitanje. Ako ti je bitan samo klok, onda ga mozes postici sa raznim plocama u zavisnosti od primerka. Ali ako ti je bitan sto veci fsb onda to je ta ploca koju su ti preporucili.
Kada uzimas otkljucan procesor, vise je do samog primerka i hladjenja, a nesto i do ploce ali nista spektakularno ako uzmes iole kvalitetniju plocu sa 790fx chipsetom.

Dobio bi isti klok ali ne i OC:
360x10 i 240x15 nije isto!

Pa pogresno si postavio pitanje. Ako ti je bitan samo klok, onda ga mozes postici sa raznim plocama u zavisnosti od primerka. Ali ako ti je bitan sto veci fsb onda to je ta ploca koju su ti preporucili.
Kada uzimas otkljucan procesor, vise je do samog primerka i hladjenja, a nesto i do ploce ali nista spektakularno ako uzmes iole kvalitetniju plocu sa 790fx chipsetom.

Khm :trust:
Zato sam mu to napisao jer sam video da nije siguran sta zeli ;) Pitao je koliko bi otisao p 955, a to se odnosi na frekvenciju a ne koliki je to stablian fsb za 24/7 :)

Poslednja izmena:
Na ovoj ploci fsb moze da ode i do neki kazu 360,neki kazu 380 e sad mozemo samo da nagadjamo dok ne probamo.Ali je sustina da moze znatno vise nego od drugih ploca.
Ako ti je bitan samo klok, onda ga mozes postici sa raznim plocama u zavisnosti od primerka. Ali ako ti je bitan sto veci fsb onda to je ta ploca koju su ti preporucili.
Pa zar fsb ploce nije usko povezan sa sa OC ako se nevaram!Stvarno ne razumem.Kad bi to bilo bas tako kao sto pricas,da se na bilo kojoj drugoj jeftinoj ploci moze postici isti klok kao i na ovoj.Prvo niko ne bi bacao novac na ovako nesto!!

Pa jeste usko povezan ako ti je mnozilac zakljucan. Ako je otkljucan, ti mozes klokovati sve i da ne pomeris fsb :)
Moze ta ploca i preko 400 fsb-a izgurati i sto se tice toga je najbolja, nema sumnje.
Uvek ce biti ljudi koji ce 'bacati novac' da poseduju bolje ili najbolje ;) Razmisli malo sta pricas.

Poslednja izmena:
Pa dobro OK eto ti prva prednost u odnosu na ostale ploce za AM3.A drugo ja mislim da jedino sa ovom plocom moze da se izvuce najveci stabilan klok na P 955.A lepo kazes da ce ljudi bacati novac na BOLJE ili NAJBOLJE.Jer ova ploca stvarno jeste nesto sto je trenutno najbolje za AM3.To je bilo i moje misljenje ali sam hteo da cujem i misljenja ostalih sa foruma!!

Poslednja izmena:
Pa rekao sam ti, skoro sa svakom 790fx plocom. Ali to je samo klok (frekvencija) i to ti puno vise zavisi od primerka i hladjenja nego od ploce jer je mnozioc otkljucan.
Ali kako je superstar napomenuo, nije isto 4000ghz sa 307*13 i 250*16. Ti ako imas pare, nemas razloga da ne ides na najbolje, ali ako te zanima samo da vidis odredjenu frekvenciju na procesoru, onda bilo koja iole kvalitetna ploca ce to da ti omoguci. Puno su vece sanse da neces moci ohladiti tih 4000mhz :)

Poslednja izmena:
Sumanjm da ce 4ghz biti stabilno sa tim coolerom :)
Sada ne vezano za cooler, bice 4ghz stabilno na vecini ploca ali ce sa ovom plocom biti stabilno na vecem fsb-u. Sada je na tebi da odlucis da li zelis to da platis.

Ma naravno da mi nije bitno da vidim tih recimo 4ghz,bitno mi je da tih 4ghz na kojima radi CPU bude stabilan.A sto se tice hladjenja imam gemini II.Sad kako ce da se pokaze neznam.

Moje iskustvo sa Phenomom 940 i 955 stose tice OC,naj veci oc koji izvuces na vazduhu sa solidnim colerom biceti krajni.Isao sam sa vodenim sa dva radiatora sa po 2x120mm fan i klok nije isao napred.Imao sam drasticno nize temperature i mogao sam nesto nize voltaze za isti klok u odnosu na vazduh.Klok od 4 Ghz ces postici iskljucivo minusnim temperaturama,ili ako budes bas dobre srece i ubodes dobar primerak.Neki prosek za 955_cu je 3.8 Ghz.

955_ca mije ubodena u am2+ plocu,ide do 3.9 Ghz.Neverujem dabi isao vise na am3 ploci.Gledam neke testove od 965 po netu.U sustini toje 955 sa fabrickih 3.4Ghz i 140W.Klok u proseku isti kao i 955.

sa svakom boljom am3 plocom ako ti npr cpu radi na 3,9ghz ces to postici ali ako vijas neke rezultate i hoces da "iscedis" maximum onda je tu msi(gd70 ploca)neprikosnoven jer kao sto ti je receno nije npr isto 20x200 ili 10x400mhz i tu je ta razlika

Fino izgleda, ali smedji PCB?! Posebno upada u oči 2 unce bakra, plagijatori. :d

tqATJ8X4CMb2xb0j_500.jpg

Edit: Tek sad sam video cenu, stvarno je sasvim OK, još ako radi otključavanje...

Poslednja izmena:
Naravno.
Što veći FSB, to je pravi OC.
Ponekad je bolje i malo manja zbirna freq. ali da je FSB viši.

Vrh Dno