Pa ako ces uzimati otkljucan procesor, i nije 'toliko' bitno. Mozes isto da izvuces i sa losijom plocom. Pre ce te hladjenje ograniciti.
Pa pogresno si postavio pitanje. Ako ti je bitan samo klok, onda ga mozes postici sa raznim plocama u zavisnosti od primerka. Ali ako ti je bitan sto veci fsb onda to je ta ploca koju su ti preporucili.
Kada uzimas otkljucan procesor, vise je do samog primerka i hladjenja, a nesto i do ploce ali nista spektakularno ako uzmes iole kvalitetniju plocu sa 790fx chipsetom.
Pa zar fsb ploce nije usko povezan sa sa OC ako se nevaram!Stvarno ne razumem.Kad bi to bilo bas tako kao sto pricas,da se na bilo kojoj drugoj jeftinoj ploci moze postici isti klok kao i na ovoj.Prvo niko ne bi bacao novac na ovako nesto!!Ako ti je bitan samo klok, onda ga mozes postici sa raznim plocama u zavisnosti od primerka. Ali ako ti je bitan sto veci fsb onda to je ta ploca koju su ti preporucili.
Ma naravno da mi nije bitno da vidim tih recimo 4ghz,bitno mi je da tih 4ghz na kojima radi CPU bude stabilan.A sto se tice hladjenja imam gemini II.Sad kako ce da se pokaze neznam.
Dobio bi isti klok ali ne i OC:
360x10 i 240x15 nije isto!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari