Šta je novo?

Am2 X2 4200+ Oc?

Pogledajte sta mi kaze prime95 da li to znaci da mogu da se slikam sa ovim klokom!??!?

Pogledajte sta mi kaze prime95 da li to znaci da mogu da se slikam sa ovim klokom!??!?

Pa cim ti izbacuje gresku znaci da nije rock stable u takvim uslovima, probaj pusti prime na 230 htt.
Btw koliki ti je napon na proc-u i kolika je temp kad ga opteretis prime-om?

Evo sta sam ja uradio pa pokrenem prime95 i odma pise error!
A oni na http://www.legitreviews.com/article/373/3/ kao uspesan klok!

FSB:227 (default voltaza)
mnozioc 11x
HT 4X (kao oni sto su namestili)
memoriju sve na default(nisu je ni oni dirali)

I to je manji klok nego njihov,kako onda cim ja pokrenem prime95 on nadje Fatal error!

neces mi verovati ali sta god da podesim puknemi mi na prime95!!!!!
Sta da radim?

Igy ,koliko ja vidim iz onih Screen-ova ,tebi memorija skoro uvek radi na preko 400Mhz!To je vrlo lep kandidat za nestabilnost( sa ono malo V sto moze da da taj Asus za memoriju).Udri lepo manji divider ,recimo 400 ili 533,pa uslikaj memory tab u CPUz.Probaj HT 3x,mem div. 667(ako nece 533),cpu voltazu stavi na (def+0.1V),cas za memoriju na 5(tras na sto vecu vrednost),mem. voltazu na 1.95V.Sve Spread spectrum-e pogasi gde god ih nadjes.CPU mnozilac ostavi na 11x za sada.Kad ovo podesis probaj da HyperTransport magistralu stavis na 245 ili 250.

Poslednja izmena:
Danas u 14:00 sam pustio onaj najjaci torture test u prime95 i jos uvek radi,temp ne prelazi 52C!
Zanima me jel se ovaj test sam zavrsi ili ga ja gasim posle odredjenog vremena!

Cekaj polako,na kom taktu sada radi?Jel si podesio ono sto sam rekao,ili si neke parametre promenio?
Torture test moze da radi i sto godina,ne gasi se sam(tj. gasi se ako naidje na gresku-a to moze biti od OC-a).

Kojim si programom merio temperaturu? Pretpostavljam (na osnovu cifara koje si izneo) da je to temperatura merena preko senzora u ploci, ako je tako onda za core temperaturu slobodno dodaj 3-5 stepeni (zavisi od ploce). Pa u tom slucaju ti ne bi valjao veci klok za 24/7. Probaj da nadjes program speedfan, mocices lepo da vidis koja sonda pokazuje koliku temperaturu.

Evo konacno sam nabavio ac freezer 64 pro!:banana:
E sada koja da probam podesavanja!

Stavio sam sledece:
fsb:245
mem:400 mhz;1.95v
cpu:1.55v 11x
ht:3x

i na s&m testu kada testiram fpu i memoriju na disable na full opterecenju puca! a temp je negde oko 55C

Poslednja izmena:
fsb:245
mem:533 mhz;1.95v
cpu:1.6v 11x
ht:3x

puca na s&m testu sta da radim?????????

Nazad
Vrh Dno