Šta je novo?

AM2 ploche

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Recite mi nekoliko dobrih AM2 socet ploca,nisam upucen u chipsetove za ovaj procesor,sta valja?

Ako hoces "samo" jednu graficku kartu, onda chipset 570 je dovoljan. Solidne ploche su M2N-E, kao i MSI-eva K9N platinum. K9N platinum je malo skuplja, ali je dosta hvaljena.

Ako hoces SLI (dve graficke karte), onda chipset 590. Tu bi preporucio M2N32 SLI DELUXE, K9N Diamond je isto dobra.

E sad ako hoces X4 phenom da uzmes (mada ne vidim zasto bi neko uzao phenom pored intelovog quad core Q6600) , onda AM2+ socket, Gigabyte GA-MA790FX-DS5 je dobra plocha, ali i skupa. Oko 160 evra.

Hvala,malo sam pogledao uzeo bih Athlona 5000+ i MSI K9 zvuci kao okej za start.E sad ja imam asus p5k-e i gainward 8600gt glh.Posto bih se u buducnosti igrao sa crossfire opcijom,trebalo bi da je zamenim za neku ATI Radeon-sta je podjednako dobro u odnosu na moju grafu?Koju bi trebalo da potrazim?Pardon zbog offtopica,ali da ne otvaram novi post...

Iako prethodni predlozi nisu losi,poslusaj mene i uzmi Asus M3A.Ploca je novije generacije ,tzv AM2+ chipset,podrzava novi HT3.0 I/O standard ,podrzava PCIE 2.0,nove Phenom procesore(quad core) i to "out of the box".Cena je oko 75e u maloprodaji.

Pozdrav

Hvala,malo sam pogledao uzeo bih Athlona 5000+ i MSI K9 zvuci kao okej za start.E sad ja imam asus p5k-e i gainward 8600gt glh.Posto bih se u buducnosti igrao sa crossfire opcijom,trebalo bi da je zamenim za neku ATI Radeon-sta je podjednako dobro u odnosu na moju grafu?Koju bi trebalo da potrazim?Pardon zbog offtopica,ali da ne otvaram novi post...

Crossfire ti ne preporucujem zato sto , kao imas jako malo plocha koji dosta dobro iskoriscavaju crossfire, i one su dosta skupe, oko 150 - 180 evra. Inace onda ne idu ove ploche sto sam ti prvo napisao, jer to su ploche za nvidia podrsku. M2N kod asusa i K9N kod MSI su sa podrskom za Nvidiine SLI kartice, a ako hoces 2 ATI kartice, onda su to za asus M2A i za MSI K9A, mada to ti stvarno ne bih preporuchio. Uzmi 8800GT 512 i da ne razmilsljas, ili cak SLi 8800GT 512, pre nego crossfire.

Crossfire ti ne preporucujem zato sto , kao imas jako malo plocha koji dosta dobro iskoriscavaju crossfire, i one su dosta skupe, oko 150 - 180 evra. Inace onda ne idu ove ploche sto sam ti prvo napisao, jer to su ploche za nvidia podrsku. M2N kod asusa i K9N kod MSI su sa podrskom za Nvidiine SLI kartice, a ako hoces 2 ATI kartice, onda su to za asus M2A i za MSI K9A, mada to ti stvarno ne bih preporuchio. Uzmi 8800GT 512 i da ne razmilsljas, ili cak SLi 8800GT 512, pre nego crossfire.
Nisam se najpreciznije izrazio,AMD-a i ploca za AMD-a mi trebaju za trece lice,ja ostajem na intel platformi.Nego,kad njemu budem pravio konfiguraciju hocu da mu dam moju grafu 8600gt,a za lovu koju mi da da kupim ATI Radeona za moju plocu.Taj ATI bi trebalo da bude u rangu sa ovom 8600gt ili bolji😉Inace moja ploca ne podrzava sli vec crossfire funkciju,pa otud ideja sa zamenom grafe.E da ploca za AMD-a ne treba da ima dva pci-e slota,posto mu nije potrebno.

Poslednja izmena:
U bre moram i ja da se ubacim bas sam se zainteresovao za ovog asus-a M3A ! za samo 75e sve novotarije...lepo lepo...kakva li je za klokovanje pitam se ???

Nazad
Vrh Dno