Šta je novo?

AM2 Ploce

• Začetnik teme Začetnik teme UrosB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

UrosB

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2003
Poena
620
Planiram upgrade u skorije vreme, mozda vec sutra ili prekosutra ako dobijem potrebne odgovore, i odlucio sam se AM2 Athlona, naime dvoumim se izmedju ASUS M2N-e i Biostar TForce 570. Koja od te 2 ploce je bolja? Da li je mozda bolje da uzmem neku trecu (kakav je MSI?) za te pare? Lik u nekoj radnji mi rece da ako uzmem AM2 plocu moram da menjam i hard (imam ide hd a njega nisam planirao da menjam) jer one podrzavaju samo s-ata hard diskove. Da li je to tacno? I ovo je off-topic ali da ne postujem na 2 mesta, da li je bolje da uzmem neki 7600GT ili X1650XT (i koji)?

M2N-E je OK ploca,ali ja bih sada uzeo Biostar-a.Postoje stvari na Asusu koje pomalo iritiraju.
Za Biostar sam video jedan review i jedina "mana" mu je Vdimm koji idi samo do 2.2V.
Sve ostalo je odlicno uradjeno.

Slazem se sa Ivanom, asus je ok ploca(mana:napon na mem samo do 1.95v 😡), ali mislim da je biostar ipak bolja ploca, uzevsi u obzir da je malo jeftinija i da je napon na mem od 2.2v sasvim dovoljan za setovanja za svaki dan.
Ali generalno gledano obe ploce su odlicne i neces pogresiti bilo koju da izaberes.
:wave:

Planiram upgrade u skorije vreme, mozda vec sutra ili prekosutra ako dobijem potrebne odgovore, i odlucio sam se AM2 Athlona, naime dvoumim se izmedju ASUS M2N-e i Biostar TForce 570. Koja od te 2 ploce je bolja? Da li je mozda bolje da uzmem neku trecu (kakav je MSI?) za te pare? Lik u nekoj radnji mi rece da ako uzmem AM2 plocu moram da menjam i hard (imam ide hd a njega nisam planirao da menjam) jer one podrzavaju samo s-ata hard diskove. Da li je to tacno? I ovo je off-topic ali da ne postujem na 2 mesta, da li je bolje da uzmem neki 7600GT ili X1650XT (i koji)?

Ne moras da menjas HDD. Radice bez problema. ja koristim IDE PATA 120GB 8MB (koji mi je sasvim dovoljan) + DVD rezac na istom kabelu. NF550/570/590 ploce imaju samo jedan PATA konektor pa je moralo tako, medjutim pri rezanju DVD-a 8x sve prolazi kako treba, cache ne pad ispod 91-92%.
Sto se proizvodjaca tice savet ti je ASUS ili GigaByte (imam ga-Nf570SLi) koji jako lepo rade, eventualno Biostar (sa njim nemam iskustva). MSI me nije odusevio, prvenstveno svojim neraspolozenjem za overklokovanje, za default je dobar.

Hvala. I ja sam mislio da uzmem ASUS plocu jer skoro nisam pratio ko je sta izbacio i sl, a sad kad sam poceo da se raspitujem prvi put sam video Biostar plice pa zato i pitam. Ako na tim plocama ima samo jedan pata konektor, a ja imam 2 dvd-a, da li onda moram da menjam i hard?

Hvala. I ja sam mislio da uzmem ASUS plocu jer skoro nisam pratio ko je sta izbacio i sl, a sad kad sam poceo da se raspitujem prvi put sam video Biostar plice pa zato i pitam. Ako na tim plocama ima samo jedan pata konektor, a ja imam 2 dvd-a, da li onda moram da menjam i hard?
mailim da i ASUS ima samo jedan PATA konektor. U principu ako koristis oba DVD-a moraces da menjas HDD.

Asus M2N-E 260x10 (3600 dual core) svaki dan na 1.5v... slobodno uzmi ekstra je.

Poslednja izmena:
dakle ... asus m2n-e , a64 3000+ (orleans) , ncp 667 ... apsolutno stabilno na 250x9x4 , memorija na AUTO (375) , bez ikakvog podizanja napona ...

ja sam u principu možda očekivao i veće mogućnosti , al izgleda da je to neki optimum za ovu ploču ... sad ti proceni koliko bi bio zadovoljan time ...

Znachi, nikakvi BSOD-ovi, restartovanja i slicno?

Ja bi je upario za A64 3500+(2.2GHz) koji bi terao na 2.6-2.8 sa Kingston 2x512x667.

Koja bi mi podesavanja trebala za ovako nesto?

Aj da ne otvoram novu temu, imam tesku nedoumicu koju AM2 plocu da izaberem. Razmisljam se izmedju MSI K9N Neo-F koja me najvise privlaci cenom ali sam cuo da ne dozvoljava promenu voltaze za CPU pa i nije najbolja za overklok, takodje i da je onemogucen overklok semprona na njoj. Druga o kojoj razmisljam je ova Gigabyte GA-M55S-S3. Kakva je ona za overklok, da li je moguc overklok semprona sa njom bez flasha novog biosa!? Takodje ako postoji jos neka dobra ploca sa nForce5 cipsetom do 90 evra neka je neko proporuci.

Ok, posto vec tvrdite da je bolja, sta mislite onda o ovakvoj kombinaciji, da umesto Athlona 3000+ i MSI NEO-F , uzmem Asus M2N-E i Semprona 3000+, cena mu otprike za te dve kombinacije izadje na isto. S tim sto sam planirao da jednog dana po dolasku Viste zamenik tog semprona za neki dual core procesor!?

Evo sad gledam, a sta mislite o MSI K9N Ultra-2F nf570, slicna joj je cena kao i M2N-E?

Ok, odustao sam od MSI ploce, a sta mislite o Gigabyte GA-M55S-S3!? Ima li je neko?

Ima jedna zanimljiva stvar u vezi te ploce, ali srecom pise da se ispravlja novim biosom 🙂

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=429663

Ne znam o cemu ovi, ali sam siguran da radi, barem kod mene na bas pomenutom GA-M57SLI-S4 (kod mene rev.1.1). Nemam bas nikakvih problema na 2.8Ghz (11x254) ili (10x280). U prvom slucaju bi trebalo da je PCI 42.3MHz, a u drugom 46.66Mhz. Imam SB Audigy, koji je poznat da s*re kada se poveca takt PCI, a gle cuda radi k'o sat. Doduse imao sam pre ove jedan komad, ali rev 1.0 koji nije hteo ni da cuje za 260Mhz, pa sam probao da mu flesujem BIOS i to je bilo sve od te ploce. nakon flesa samo vrte cooleri :S:
Ova rev. 1.1 (jedina trenutno na trzistu) nema problema ni sa 300Mhz. Tada bi PCI trebalo da je 50Mhz, a to jadni Audigy ne bi izdrzao. Ispada da je verovatno zato i zamenjena ver 1.0 sa 1.1 i da su mu zato lepo rekli da je do same ploce i da verzija 1.0 nikako ne moze samo promenom BIOS-a da resi taj problem. U svakom slucaju dajem sve preporuke za GA-M57SLI-S4 rev 1.1, rev1.0 vise se ne moze naci u prodaji, tako da nema brige.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno