Šta je novo?

AM2/AM2+ ploca -> upgrade na AM3 cpu, iskustva, rezultati

PC
CPU:x3 445 umesto x2 3800EE
Cooling: Box (x2 3800EE)
MB: Asus M2N-SLI Deluxe
BIOS: 5001 beta
RAM: 2x1Gb GEIL Ultra DDR2 PC-6400
HDD: Samsung HD502HJ 500GB
VGA: 8600GT
PWS:Chieftec 350w

Testirano sa Everest 5.50.2100 i x264 benchmark.

Grafikoni na prikacenim slikama kazu sve.
OC je bio takav da je jedino CPU vcore bio podignut (u biosu je monitoring izmerio 1.51V), sve ostalo na default voltazama, HT mnozilac podesen na 4, FSB 240MHz, CPU 3720MHz, RAM 960MHz

Linkovi za uporedjivanje:
http://benchmarkreviews.com/index.p...sk=view&id=520&Itemid=63&limit=1&limitstart=4
http://www.legitreviews.com/article/1353/7/

Fin je to OC za jedan box kuler.

Onda ću ja lagano da grunem na 4Ghz kad budu sad izašle AM3+ ploče. extraaaa.... :D

Sad ubacis jos 2GB i miran si neko vreme ;)

Nemam potrebe za jos memorije, ali u svakom slucaju dovoljno mi je da doteram PC, pa dokle izdrzi.

Jel moze u ovu plocu da se ubode 460gtx, sa gledista kompatibilnosti ploce posle upgrade biosa na 5001?

Mislim da nema veze to sa BIOS-om i da bi trebalo da moze. Vidi da li bi ti dali na probu, a mozes da potrazis i u Google-u M2N-SLI Deluxe and 460 GTX compatibility ;)

Ne vidim razlog što ne bi radio GTX460 na toj ploči, ako misliš na pci-ex 1.0 i 2.0 to nema veze, kupuj i bodi to ...:smoke:

Moze najopustenije, bodi i uzivaj, i sve ce to extra raditi :) Ja sam tu plocu imao pre par godina, i onda sam ja tu nesto budzio da bih je dao burazeru tj. da budem precizan, stavio sam phenom II 945 i GTX470 i to sljaka boli glava, iako tada 945 nije ni bio na listi podrzanih procesora :p Ta ploca extra radi, samo bih ti ja toplo preporucio da joj dignes north bridge na nekih 2.6-3.0ghz i HT na 2.0ghz ali HT i nije nesto bitan, pogotovo ako si ga ti rucno spustio zbog kloka... Pozdrav i Srecno :)

Au sad vide da imas 350w napajanje, to je potencijalni problem sa gtx460

fly, jesi li konacno utegao sve na maximum? Je l' moze FSB na 250MHz za 24/7?

Ima li nekih negativnih pojava (prvenstveno mislim zbog Beta BIOS-a)?

@fly vidim da ti niko niej odgovorio na pitanje u vezi toga dal t ije proc cacac,to jedino mzoes da proveris,skidanjem box kulera,i citanjem sta pise na njega.

@flamingos..., skontao sam sam, a inace nesto me preterano ne zanima koji je, znam da je dobra verzija
@kamikaze, ploca moze na 250, ja je drzao na 240 zbog memorije koja bez dodatnih podesavanja nije htela stabilno da radi na vecem fsb (nisam imao vremena za memoriju), a procesor vec kakav stavis tako ce i da radi, bios je svajcarac :) (nesto ti ne gine od drajvera da odradis ponovo kada flesujes na ovaj beta, ali to ne smatram problemom, ja sam samo za zvuk reinstalirao drajvere i do sada radi sve bez problema)

Poslednja izmena:
Ja sam digao voltazu na Geil Value memoriji i sve super radi na FSB 250 MHz, pa sa smanjenim multiplierom HT bude okruglo hiljadarka :D

Eto, ranije nisam ni pomisljao na "osakacene budzevine", a sada mi i ne zvuci tako lose - taman da mi potraje dok AM3+ ne sidje u narod :d

BTW, vidim da ipak prelazis na 4GB :p

a sto HT na 1ghz kad se phenomII mnogo bolje snalaze na 2ghz?

Ja imam kombinaciju 955BE i AM2+ ploču pa se takođe pitam da li bi prelaskom na AM3 i DDR3 dobio neka poboljšanja?

a sto HT na 1ghz kad se phenomII mnogo bolje snalaze na 2ghz?

Zato sto nemam(o) Phenom II, a i ako CPU-Z kaze 1000MHz, ja necu da mnozim sa dva :d

Ja imam kombinaciju 955BE i AM2+ ploču pa se takođe pitam da li bi prelaskom na AM3 i DDR3 dobio neka poboljšanja?

Po svemu sto sam uspeo da vidim na Internetu, AM3 kombinacija bi bila malo brza samo u odredjenim uslovima eksploatacije - neisplativo IMHO :type:

Prilozi

• CPU-Z.jpg
    CPU-Z.jpg
    184.9 KB · Pregleda: 40
Nazad
Vrh Dno