Ma ne verujem da je problem u deliocima... rukovodim se ovom tabelom
http://www.techzonept.com/showthread.php?t=97598
moguce je da si bas ti Dekara i postovao tu tabelu na ovom forumu. Znaci kada klokujem gledam da "nastelujem" mem. divider tako da mem ne prelazi 900Mhz ili cak gledam da je ispod 900mhz.
Evo ti jedan scenario: uzmimo da je mnozilac x10, ako hocu da dobijem 3Ghz potreban mi je FSB na 300Mhz. Posto je FSB 300, hyper transport spustim na 400 (x2) ili na 600 (x3) gde HT nece biti visi od 600 odnosno 900mhz (a default je 1000 tj. x5) !!! Mem delilac spustam na 533 da bih iz memorije dobio 750Mhz (ako bih stavio 667 brzina memorije bi bila 1000Mhz sto je mozda previse al na 750Mhz mora da radi!). Voltazu memorije u ovom slucaju ne moram da dizem al ajde sa default 1.90 stavim na 2.10V dok cpu dignem na 1.55V sa default 1.35-1.40. I sta mislis sta se desava: nece sistem da se podigne.... CMOS reset i to je to. Probao sam i razne kombinacije sa drugim mnoziocima ali uvek dobijam ili BSOD ili SuperPI ne moze da odradi kako treba (znaci nestabilan sistem). Sa mnoziocem 10 sam uspeo da dodjem do 2.7Ghz znaci FSB 270 a mem. na 667. U ovom slucaju memorija je isla preko 900Mhz i CPU 2.7Ghz ali to je MAXIMUM koji sam izvukao (SuperPi 32sec.). Kazem probao sam nekoliko puta, kopao, trazio, grebao po netu ali ne mogu da o/c kako treba. Citao sam na jednom reviewu se "kunu" da su FSB digli do 290 i da im je sistem radio stabilno al' to kod mene izgleda ne moze ili ja ne znam kako.