Šta je novo?

Altos enigma

Napajanje je kinez 100% spire , sto se tice cene , to mu je realna ako gledamo web cenu oko 41 hiljadu , probao sam preko emmi konfiguratora slicno da sklopim sa najjeftinijom h81 plocom i podudara se , dakle jeste realna cena za taj i5 i integrusu.

Pa ubacicu kasnije ozbiljnije napajanje ovako je komp u garanciji,novac mi je trenutno ogranicavajuci faktor a treba mi brza masina,da ostajem pri odluci?

Ne znam da li će ti garancija i dalje važiti ako ubaciš novo napajanje. Štaviše, siguran sam da neće ukoliko menjaš sam (posebno ako je kućište zatvoreno nalepnicom), a pitanje je da li će oni hteti da ti dozvole apgrejd.

Ja bih išao na varijantu naručivanja od Mađara ili proverenog prodavca iz NS (o detaljima možemo preko PP, da ne reklamiramo nikoga). Za početak bih uzeo procesor, iole kvalitetniju matičnu ploču, RAM i SSD. Optika ti verovatno ne treba, a solidno kućište sa napajanjem možeš da pazariš u Beogradu za 2500 dinara. Kada skupiš pare, dodaj kršteno napajanje, hard disk, grafičku i šta god još da ti treba.

Ne znam da li će ti garancija i dalje važiti ako ubaciš novo napajanje. Štaviše, siguran sam da neće ukoliko menjaš sam (posebno ako je kućište zatvoreno nalepnicom), a pitanje je da li će oni hteti da ti dozvole apgrejd.

Da otvara sam kućište nije preporučljivo, ali ugradiće mu željeno napajanje u njihovom servisu kada se bude odlučio na upgrade. Nema razloga da ne dozvole.

U pravu si, nema razloga da mu ne dozvole. Ali ne bi me začudilo da ga uslove da, primera radi, kupi napajanje kod njih. Bilo je takvih slučajeva, da ne navodim sada primere... Dakle, obavezno neka proveri sa njima.

Ma to sa madjarima mi se ne svidja jer nisam iz beograda i za ostvarivanje garancije moram da se cimam da saljem da kontaktiram prodavca a ova prodavnica mi je blizu ,dam im kutiju u ruke pa nek je popravljaju ,ne uzimam preterano skup hardver da bih ostvario znacajnu ustedu ,videcu u svakom slucaju za uslove garancije kad budem kupovao,hvala puno na predlozima

Pa ni meni se ne sviđa cimanje oko garancije, ali mi se još manje sviđaju te sklopljene konfiguracije. Em što se u njih uglavnom ugrađuju najjeftinije moguće komopnente, em što je kod nas u prošlosti bilo stvari kao što je ugrađivanje servisiranih (refurbished) komponenti u "nove" mašine, i slično... Ne mogu da tvrdim da je to slučaj i danas, i posebno sa WW konfiguracijama, ali sveukupno sam protiv varijante gotovih konfiguracija.

WinWin ne dozvoljava da sam otvaras kuciste,ako pokidas stiker ode i garancija. Vrlo cesto se ugradjuju reparirani hard diskovi,ali uglavnom u jeftinije masine i to hardovi do 500gb,to mozes otkriti tako sto je zbir cena komponenti ugradjenih u racunar pojedinacno veci od cene cele konfiguracije,to se odnosi na masine do 25000.
Evo primera u WinWin-u
http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...on-dual-core-g1820-4gb-320gb-dvd-4760485.html
http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...on-dual-core-g1820-4gb-320gb-dvd-4760485.html
Prvi komp je jeftinji za skoro 1000 dinara a ima 4gb rama a drugi samo 2gb,prvi ima hard 320gb drug i 500gb, sve ostalo je isto,razlika u ceni izmedju 320gb i 500gb je 3-4e max,a ovde re razlika +20 evra, u specifikaciji i stoji da je disk ,,resertifikovan",mada nije uvek napisano kao u ovom slucaju.

Izvinjavam se sto sam se malo udaljio od teme.

Inace moze senaci i sklopljena masina,a da nije stavljen stiker pa da mozes sa svojim kompom da radis sta te je volja.

Poslednja izmena:
Stiker se lako skida uz pomoc obicnog fena, ali opet bjezi od gotovih konfiguracija, odnesi im spisak komponenti koje hoces, neka ti na svaku daju posebnu garanciju i neka ti sklope racunara ako ti ne znas, mislim da ce to besplatno uraditi, to he najbolja opcija, mozda izadje hiljadu, dvije vise al bar znas sta si kupio i mozes sa kompom raditi sta hoces.

Vrlo cesto se ugradjuju reparirani hard diskovi,ali uglavnom u jeftinije masine i to hardovi do 500gb,to mozes otkriti tako sto je zbir cena komponenti ugradjenih u racunar pojedinacno veci od cene cele konfiguracije,to se odnosi na masine do 25000.

Ne možeš da generalizuješ. I sam vidiš da je to jasno naznačeno u specifikacijama konfiguracija koje si naveo kao primer. Kod računara gde to nije navedeno, sigurno nije slučaj.

Stigla je Enigma ,kuciste neki mali kineski plastikaner,ne smem da otvaram zbog stikera,malo sam razocaran sto sam ram dobio 2x4gb pa cu imati cimanje oko eventualnog nadogradjivanja,maticna asusova,hard seagate,napajanje se cuje malo dok radi,sve u svemu koliko para toliko muzike.Iskreno prvi put se srecem sa i5 procesorom i odusevljen sam,sve zivo leti,jedva cekam da ubacim ssd.Izuzetno sam prijatno iznenadjen sa integrisanom grafikom,probao sam iz zejbancije da pokrenem gta 5 ,nisam pokusavao da dignem bilo koje podesavanje,sve na low samo rezolucija malo podignuta i gle cuda radi i nema seckanja i slicnih stucanja ili framedropova,najjaca fora sto kuciste ima prostora da se umuva u njega aio vodeno hladjenje sa duplim fanom:d

Poslednja izmena:
Skini Hard Disk Sentinel vidi da ti nisu uvalili mozda outlet koriscen hard disk , ovo ostalo je ocekivano da je kinesko , Spire to je slican kinez kao MS industrial ili KME.

Gledam sad da uzmem za neke kancelarije racunare, treba mi malo jaci procesor, pa sam mislio ove Enigma da uzmem.
Sada, posle 4 i po meseca, ovi racunari su skuplji tacno 5 hiljada, konfiguracije se nisu nista menjale. Pa ko koga ovde j*be :D

Nazad
Vrh Dno