Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
posto u poslednje vreme interni program za defrag. ne radi kako treba da ne bih vrsio reinstalaciju sistema molio bih vas da mi preporucite neki alternativni program . Molio bih da duhoviti primerci ne salju poruke tipa " to je sviranje ku**u " ili slicno . :smackbum:
Kao sto Crni rece Diskeeper.Vrlo dobar, narocito ako treba da stavis nekom ko nema pojma sta je to defragmentacija - samo podesis "set it and forget it" opciju i ne zezas se vise sa defragmentacijom. Malo zauzima memorije, ali sve u svemu odlicno resenje.
To je cista glupost, nemoj da radis dfragmentaciju jedno meces dana, pokreni npr Diskeeper i vidi disk map. Ako to ije katastrofalna situacija, ja onda ne znam sta je fragmentacija.
Dakle obavezno Diskeeper, Perfect disc ili OO defrag... svi rade posao odlicno.
nemoj da radis dfragmentaciju jedno meces dana, pokreni npr Diskeeper i vidi disk map. Ako to ije katastrofalna situacija, ja onda ne znam sta je fragmentacija.
.
Fragmentacija ne usporava rad diskova, nego se fajlovi koji su "razbacani" po hardu sporije "dižu u memoriju" pa se time usporava sistem (u određenoj meri - u zavisnosti od ozbiljlnosti fragmentacije). Hard više (nepotrebno) radi nego u slučaju fizički "složenih" fajlova.
Što je sporiji hard - to je veće usporenje i obrnuto... pa se preračunavajte (ovo i nisam morao da otkucam heh)
Na jednom stranom forumu, koji se bavi ONIM stvarima, bila je polemika oko toga. Ispostavilo se da je velika vecina odusevljena programom koji ja koristim vec skoro dve godine. U pitanju je VoptXP
HDD od 60Gb 5400 o/min sa 500Mb slobodnog prostora i jedno 3 meseca NEdefragmentiranja, uz konstantno akanje rezanja i kopiranja filmova i muzike, trebalo mu je oko 1.5-2 sata.
Imam dva, gotovo ista računara, na jednom su sve particije u NTFS, a na drugom u FAT32. Na ovom drugom, defragmentacija je užasno spora, čak i sa diskeeperom i traje po nekoliko sati. Planiram da ga prebacim u NTFS. Video sam da postoje programčići koji prebacuju particije iz FAT32 u NTFS, pa me interesuje da li je moguće takvo prebacivanje bez formatiranja sadržaja hard diska. Dakle, iz FAT32 u NTFS, a da mi ostane OS i podaci sa ostalih particija.
Moguce je iz command prompta pomocu convert. Sintaksa: CONVERT volume /FS:NTFS [/V]
volume Specifies the drive letter (followed by a colon),
mount point, or volume name.
/FS:NTFS Specifies that the volume to be converted to NTFS.
/V Specifies that Convert should be run in verbose mode.
@chivitli: mislim da se prilikom konverzije mogu izgubiti podatci!! to je riskantno raditi na particiji koja sadrzi podatke i to se pikaze i u samom pMagicu! e sad ako je neko imao dobra iskustva u tome ondak.....
@chivitli: mislim da se prilikom konverzije mogu izgubiti podatci!! to je riskantno raditi na particiji koja sadrzi podatke i to se pikaze i u samom pMagicu! e sad ako je neko imao dobra iskustva u tome ondak.....
Ja sam nekoliko puta radio CONVERT bez ikakvih problema FAT32->NTFS i mislim da ne moze obrnuto(bez gubljenja podataka). Podaci su uvek ostali citavi jedino mislim da moze da dodje do problema ako nestane struje ili nesto slicno(a mozda i ne moze?).
a shta fali integrisanom defragmenteru?
sem sto nema pre-boot defragmentaciju?
@perhaelo, sta je to konkretno sto taj 'integrisani' nije uspeo da odradi? Si uspeo uopste sa nekim alternativnim?
btw, ja sam jedno 2 godine koristio DiskKeeper i sad me vise mrzi da ga instaliram pa defragmentaciju mi jednako radi i ovaj integrisani Lite...Uostalom, jednom u 3-4 nedelje, odradim ili posle neke vece pisi/brisi intervencije na nekoj particiji, isto kao sto sam radio i sa Disk Keeper-om, pa ne primecujem neku extra razliku sem sto je, chini mi se, malo sporiji, ali valjda ima valjanih razloga za to.
Kakvo je trenutno stanje po pitanju defragmentera? Jel su Diskeeper i Perfect disk toliko bolji pa niko ne spominje Nortonov Speed disk? Pitam jer imam Nortona pa da ne skidam bez veze!
OO Defrag radi posao sasvim ok. Mada ni onaj integrisani nije nista losiji, sem sto nema neke napredne opcije poput time scheldue defraga i sl. Ali kao da je to toliko vazno.
Ja bih ti preporucio Windows-ov defragment program. Nije ni on los a dobijas ga uz sam Win. Zasto snimati i puniti memoriju dodatnim progamima kad i integrisano resenje daje dobre rezultate.
Ako insistirate na windows defrag programu, instalirajte Defragmenter Pro Plus, koji je njegova nadogradnja - restartuje računar i pokrene windows defrag pre nego što se pokrenu programi, pa uradi potpuniju defragmentaciju.
U svakom slučaju glasam za O&O, i to Name defragmentaciju, ako govorimo o sistemskoj particiji.