Šta je novo?

alternativa

sljamka

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
Kao trajno resenje- besplatna altertiva za acronis,norton ghost koja je provereno dobra i pravi kopiju na dvd. Ili privremeno- moze li acronis i norton u trial -u da se iskoristi za image a da se kasnije takodje iz nekog trial-a vrati image. Hvala

Jesi li probao, kakva su iskustva, mogu li back up sistema sa njima na dvd disk. Hvala
Zato sam ti rekao da pogledas, nisam ih probao (koristim Acronis :p), mozda mogu da odrade to sto ti treba.;)

Ovo bi trebalo da moze u trial verziji da odradi to.
http://www.disk-image.net/download.htm
The Active@ Disk Image Trial is a fully functional version that does not include the Active@ Boot Disk Lite (Live CD) component. An evaluation copy will expire after 21 days.
* Create Backup Disk Image & Raw Disk Image
Active@ Disk Image creates two types of disk images:
o Backup Disk Image is used for backup of entire computer or any PC disks, and contains occupied sectors only.
o Raw Disk Image contains an identical copy of every disk sectors. It can be used for backup of non-Windows systems and future data recovery (using Active@ Undelete).
* Back up to almost any media
CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD+R, DVD+R DL (Dual Layer), USB and FireWire devices, network drives, Zip and Jaz drives, HD DVD and Blu-ray Discs supported.
* Schedule a backup
Schedule the regular making of a disk image.
* Bootable Disk. CD, DVD, USB stick.
Active@ Boot Disk Creator helps you create a bootable CD, DVD or USB mass storage device
* Windows Servers are supported
Windows 2003/2008 Server (32-bit & 64-bit), Windows Vista (32-bit & 64-bit), Windows XP (32-bit & 64-bit) & Windows 7 (32-bit & 64-bit) are supported

Kao trajno resenje- besplatna altertiva za acronis,norton ghost koja je provereno dobra i pravi kopiju na dvd. Ili privremeno- moze li acronis i norton u trial -u da se iskoristi za image a da se kasnije takodje iz nekog trial-a vrati image. Hvala

Besplatna, za korišćenje u komercijalnim uslovima, proverena alternativa, mislim da ne postoji. Trajal serial ne dozvoljava vraćanje imagea.
Proverena alternativa, u smislu da li smeš da se osloniš da će neki tamo program da ti uspešno vrati image, a od toga ti zavisi posao ?
Možda uspe, ali ....
Acronis TI je proveren, svi ga koriste, a ja zbog njegove Universal Restore opcije, da bi u slučaju havarije nekog od poslovnih računara kupio novi računar i lako vratio image.
I ja sam jedno vreme bio voljan da eksperimentišem, koristio razne programe, Ghost, TeraByte, Partimage, samo zbog testiranja vraćao image na različite računare, po restartu dizao safe mode, brisao sve drajvere, ali uvek nešto poše u pogrešnom smeru, i računar sa tako vraćenim imageom nije funkcionalan.
Ostao je samo Acronis.
E sada Acronis je skup, ali ako idemo logikom da većina nas kući koristi nelegalne windowse, a na poslu zbog legitimnosti uglanom svi imaju sve legalno
Ja na poslu imam kupljen jedan win 2003 SBS i 13 GGK XP-a ( koštalo je oko 2700 EUR ), mislim da nije toliki greh da se ponekad iskoristi Acronis i napravi image.

Nazad
Vrh Dno