Evo moram i ja da se ubacim, jer sam po drugi put za nepunih godinu dana bio u dilemi da li da pazarim Z5500, iako posedujem HiFi. Prvo sam se lomio da li da uzmem Z2300 2.1 sistem ili da idem na 5.1 tj. Logi Z5500. Najvishe sam se neckao zbog muzike, jer uglavnom istu pushtam sa kompa...pa mi HiFi vishe nekako gubi smisao, kada mi je 70% muzike u mp3 formatu. Posto sam dobro poslusao Z5500 sto se tice muzike mogu samo reci da uopste nije losh. Cak naprotiv..Medjutim, ja sam se odlucio za Z2300 (iako sam bio spreman da puknem pare za Z5500). Presudila je muzika, jer je Z2300 po meni prijatniji. Za filmove je sigurno Z5500 nenadmashan. Nakon par dana slushanja Logija kojeg sam pazario

, mogu da iznesem utiske na prvu loptu.
Logi Z2300 + sb live:
vrlo precizni i duboki niski tonovi, vrlo precizan bass!! Slushao sam neke komentare kako pricaju da Z2300 daje muljav bass. Opste nije istina, onaj ko je izneo takav komentar ili laze da je slushao Logija ili ima ocajnu zvucni karticu. Napominjem da sam slushao i vishe 5.1 HiFi sistema, pa mogu na napravim paralelu kada je sub u pitanju.
Srednji spektar je malo uzeg spektra, ali dovoljno zastupljen, nije muljav.
visoki tonovi su istancani, vrlo prijatni. nisu piskavi i sateliti ne zamaraju ushi na duze slushanje, cak sta vishe su prijatni.
Z5500:
Kada sam prvi put slushao muziku na Z5500, nisam uopste bio odusevljen. Ali,...ja sam taj sistem slushao u radnji gde zvuk ne moze da dodje do punog izrazaja, sa verovatno int.krshem....pa sam resio da mu pruzim drugu sansu. Kasnije sam ga cuo kod kolege sa faxa, pravio neku sedeljku kuci :-devil-:, stekao sam bolju sliku, te sam opet Z5500 uzeo u razmatranje pri kupovini. Sistem po meni vredi svaki dinar. Ukoliko se uzima iskljucivo 5.1 komp. smatram da ne postoji bolji/jaci/kvalitetniji sa cenom ~360e...