Šta je novo?

Alternativa za logitech z-5500

pa i nije baš odnos kao što si rekao, ako pogledaš cene procesora, štede nas, tj nije toliko skuplje da odnos izađe $ = EUR, ali ipak bude malo skuplje nego na trulom Zapadu. ipak smo mi malo tržište, pa uvoznici i ne dobijaju velike popuste na periferije (pa još ekskluzivne kao z5500), pa otud i ta cena. i da ne bude da ih branim, stoji i to za carniu, ugradnju, i lopovluk :d

:wave:

Recimo preporucena cena u USA za Yamaha RXV 663 je 550$ (a sigurno ce biti i jeftiniji) sto je ~28k din a kod nas bice min 600e sto je ~48k din, znaci razlika je 20k din. Nije isto za sve :(

Poslednja izmena:
Recimo preporucena cena u USA za Yamaha RXV 663 je 550$ (a sigurno ce biti i jeftiniji) sto je ~28k din a kod nas bice min 600e sto je ~48k din, znaci razlika je 20k din. Nije isto za sve :(

sta ce ti to pored ovoga ;) jos za ove pare :)

Poslednja izmena:
Yamaha RXV 663 moze u americi vec sad da se kupi za 400 dolara!!! A Taj onkyo tamo moze da se nabavi za nekih 130e!!!! I ja se slazem, nije problem nesto skupo platiti, ali kad znas da te sisaju ko ovcu, to je vec problem.

Bez uvrede Onkyo 505 ne moze da pridje Yamahi 663, ni po kvalitetu izrade, ni po mogucnostima, ni po podrzanim standardima.

Kupi BOSE i uzivaj ...

Evo moram i ja da se ubacim, jer sam po drugi put za nepunih godinu dana bio u dilemi da li da pazarim Z5500, iako posedujem HiFi. Prvo sam se lomio da li da uzmem Z2300 2.1 sistem ili da idem na 5.1 tj. Logi Z5500. Najvishe sam se neckao zbog muzike, jer uglavnom istu pushtam sa kompa...pa mi HiFi vishe nekako gubi smisao, kada mi je 70% muzike u mp3 formatu. Posto sam dobro poslusao Z5500 sto se tice muzike mogu samo reci da uopste nije losh. Cak naprotiv..Medjutim, ja sam se odlucio za Z2300 (iako sam bio spreman da puknem pare za Z5500). Presudila je muzika, jer je Z2300 po meni prijatniji. Za filmove je sigurno Z5500 nenadmashan. Nakon par dana slushanja Logija kojeg sam pazario:D, mogu da iznesem utiske na prvu loptu.

Logi Z2300 + sb live:
vrlo precizni i duboki niski tonovi, vrlo precizan bass!! Slushao sam neke komentare kako pricaju da Z2300 daje muljav bass. Opste nije istina, onaj ko je izneo takav komentar ili laze da je slushao Logija ili ima ocajnu zvucni karticu. Napominjem da sam slushao i vishe 5.1 HiFi sistema, pa mogu na napravim paralelu kada je sub u pitanju.
Srednji spektar je malo uzeg spektra, ali dovoljno zastupljen, nije muljav.
visoki tonovi su istancani, vrlo prijatni. nisu piskavi i sateliti ne zamaraju ushi na duze slushanje, cak sta vishe su prijatni.

Z5500:
Kada sam prvi put slushao muziku na Z5500, nisam uopste bio odusevljen. Ali,...ja sam taj sistem slushao u radnji gde zvuk ne moze da dodje do punog izrazaja, sa verovatno int.krshem....pa sam resio da mu pruzim drugu sansu. Kasnije sam ga cuo kod kolege sa faxa, pravio neku sedeljku kuci :-devil-:, stekao sam bolju sliku, te sam opet Z5500 uzeo u razmatranje pri kupovini. Sistem po meni vredi svaki dinar. Ukoliko se uzima iskljucivo 5.1 komp. smatram da ne postoji bolji/jaci/kvalitetniji sa cenom ~360e...

Poslednja izmena:
pa vidiš da mu je cena 550$, dok u tom istom inostranstvu Z5500 košta (kako neko reče) 260$, kako ta 2 uopšte možemo porediti?

inače neko je kupovao jedan sličan modem Yamahinog home-theatre sistema od nekih 40k dinara i na kraju i nije baš bio zadovoljan :S:

:wave:

Plus jos jedna sitnica, ovo je pasivni sistem zvucnika, odnosno treba ti i receiver da bi ih pokrenuo.

Ja sam problem resio tako sto sam kupio Creative T40 (2.0) za muziku i Logitech x-540 (5.1) za filmove i gaming. Kad sam imao samo stereo sistem (prvo pojacalo i par zvucnika pa Altec Lansing atp3) ili samo 5.1 sistem(prvo Creative P580 pa Jazz 9940) uvek mi je nesto falilo. Skupljao sam kintu za Logitech Z5500 za koji sam mislio da ce zadovoljiti sve moje potrebe. Mislim da nisam pogresio kada sam odustao od te ideje i za manje novca kupio solidan 2.0 i 5.1 sistem. Za sobu od 10 kvadrata sasvim je dovoljno.

reci mi leba ti kakvi su tvoji utisci sa logi 540 ? jel ima dosta dugačke kablove, jel si priključio tv na njega ( kakav je zvuk ) ?

reci mi leba ti kakvi su tvoji utisci sa logi 540 ? jel ima dosta dugačke kablove, jel si priključio tv na njega ( kakav je zvuk ) ?
Zvuk mi je bitan, ali nisam neki poseban audiofil. Iz mog, amaterskog ugla Logitech x-540 je sistem koji sasvim zadovoljava potrebe gledanja filmova (HD vecinom u mom slucaju) i igranja, bass malih dimenzija ima solidan boom iako sam bio skeptican kad sam posle Jazz 9940 i njegovog sub-a otpakovao kutiju Logija x-540. Nisu losi ni za slusanje muzike, narocito elektronske i ambijentalne, jer na zicanom daljincu postoji Matrix dugme koje stereo signal pretvara u 5.1, sto u sucaju te muzike daje meni lep efekat. Za jazz, rock, narocito akusticnu muziku meni nisu dobri, zvuk je nedovoljno definisan, mada moze da se dotera, tu je Creative t40 mnogo bolji. Sto se tice kablova relativno su kratki, verujem da su time hteli da stave do znanja da je ovo sistem za male prostorije. Lako se produze uz pomoc kablova sa cincevima. Na TV ih nisam povezivao, niti imam tv karticu.

fala za info

A koji karticu upariti sa Z5500 da bi se iskoristio potencijal istih?

Poslednja izmena:
x/fi xtreme music ili A2 ZS

Slazem se za izbor zvucne. X-Fi XtremeMusic je def najslabija koja bi se trebalo povezati. Na zalost kod nas nema veceg izbora kartica, ali po cenama ni sa strane se ne moze naci nesto jeftinije a bolje.

Ajde da i ja pitam,pošto sam neodlučan..treba mi za tipičnu upotrebu,gaming,muziku,filmove..

Sad trenutno imam x-fi Ex-Audio i nisam baš previše zadovoljan.

Koja je bolja karta i koja će meni najbolje odgovarat od ove tri.

1. X-fi Extream Music
2. Auzentech Xplosion 7.1
3. Auzentech Xplosion Cinema 7.1

Hvala unaprijed cheers

edit: dali su ove auzentech karte bolje od x-fi

Poslednja izmena:
Ako je i za gaming onda opcija pod brojem jedan

Jedna napomena za z5500.
Kada sam ih uzeo živeo sam u stanu i bili su u sobi 10-ak kvadrata. Sada sam u kući, soba ~26kv. Razlika u kvalitetu zvuka je ogromna, da ne pominjem što ih mogu terati na punoj snazi bez murije, a filmovi su mnogo bolji zbog dobre zvučne slike koju u maloj sobi nisam nikako mogao da postignem, tako da se ne isplati uzimati ovako jak 5.1 za manje prostorije. Bolje je uzeti neki dobar 2.1, kao z2300.

Poslednja izmena:
samo me vi lozite....

vidim ja da ce mesec maj biti mesec novih zvucnika i to ovih sa "55" u imenu modela :)

Kako spojiti Z5500 i xtreme music, preko tri kabla (center, rear, front) ili nekako drukčije?

moze i preko digital/spdif valjda
ali to pitaj ove koji se bolje razumeju...

vidim da ona na kraju ima pinove za spdif bracket, gdje ga naci?

Kako spojiti Z5500 i xtreme music, preko tri kabla (center, rear, front) ili nekako drukčije?
Analogno (ta tri kabla) ili digitalno (coax kabl, sa 3.5mm adapterom na kraju... ubadas ga u onaj cetvrti konektor, tzv. FlexiJack, koji inace sluzi i kao ulaz za mikrofon i line-in... a eto, i digitalni).
Pa biraj, recimo digitalni izlaz za (5.1) DVD-ove, a analogni za 5.1 EAX igre.

Da, kabl jeste odgovarajuci. Ja licno stavio sam prelaz bananica u 2x chinch, tao da imam SPDIF in i out. Onda povezao klasicni RCA coax kabl. Od skoro za sve (i igrice i filmovi i muzika) dovoljan je jedan SPDIF coax kabl, jer je otkljucana opcija DolbyDigital Live na svim (pravim) X-Fi. Licno to koristim i mogu reci da radi bez problema, hvata 5.1 zvuk iz igrice i encodira ga u 5.1 DD i tako salje na ext decoder, pa Z-5500 to vidi kako klasicni DD signal.

Nazad
Vrh Dno