Šta je novo?

alternativa za chromecast

Hibrid

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2007
Poena
330
Jel zna neko iz iskustva da li mogu da koristim Anycast dongle (nije najnovija verzija) za neku vrstu "simulacije" built-in chromecasta za TV?(TV nema nativno ugradjen Google chromecast, samo miracast koji radi ofrlje)

Sta pokusavam da namestim je da se preko CAST dugmeta u android aplikacijama za YT, HBO MAX-u, Netflixu pojavi opcija da CASTujem na Anycast dongle prikljucen na TV i da logicno, dobijem prikaz sadrzaja na TV (ne treba mi mirror-ovanje sa telefona, nego samo castovanje iz navedenih aplikacija).

Vidim i da su streaming servisi (netflix, Max) zabranili mirrorovanje / castovanje sa telefona, ali da li ima neki bypass za to?

Već sam pisao da castovanje ne može da se simulira jer radi samo na sertifikovanim uređajima.

Moze da se radi samo mirroring ali nisam siguran da će to u opšte biti upotrebljivo za gledati film.

Ne znam što bi u opšte pokušavao nešto da budzis sa Kinezima kada su sertifikovani uređaji jeftini.

Već sam pisao da castovanje ne može da se simulira jer radi samo na sertifikovanim uređajima.

Moze da se radi samo mirroring ali nisam siguran da će to u opšte biti upotrebljivo za gledati film.

Ne znam što bi u opšte pokušavao nešto da budzis sa Kinezima kada su sertifikovani uređaji jeftini.
Hvala na odgovoru.

Nisam hteo Kineza, ali je ispalo da je to sto sam porucio kinez :D

Jel imas neku preporuku za casting uredjaj sa kog mogu lagano da castujem Netflix, Max, YT i slicne video platforme? (Pricam o uredjaju koji ce mi omoguciti casting direktno iz aplikacije sa telefona, castujem sadrzaj na TV i da mogu da koristim telefon dalje normalno)

Ako sam dobro razumeo tebi treba uređaj NA koji ćeš da kastuješ (a SA telefona/tableta kastuješ) onda svaki koji ima CC odnosno Google cast sertifikat. Počev od kod nas popuarnih Xiaomi boksova-stikova pa na dalje…

Jel zna neko iz iskustva da li mogu da koristim Anycast dongle (nije najnovija verzija) za neku vrstu "simulacije" built-in chromecasta za TV?(TV nema nativno ugradjen Google chromecast, samo miracast koji radi ofrlje)

Sta pokusavam da namestim je da se preko CAST dugmeta u android aplikacijama za YT, HBO MAX-u, Netflixu pojavi opcija da CASTujem na Anycast dongle prikljucen na TV i da logicno, dobijem prikaz sadrzaja na TV (ne treba mi mirror-ovanje sa telefona, nego samo castovanje iz navedenih aplikacija).

Vidim i da su streaming servisi (netflix, Max) zabranili mirrorovanje / castovanje sa telefona, ali da li ima neki bypass za to?
Probaj aplikaciju AirReceiver i checkiraj google cast opciju...

Hvala na odgovoru.

Jel imas neku preporuku za casting uredjaj sa kog mogu lagano da castujem Netflix, Max, YT i slicne video platforme? (Pricam o uredjaju koji ce mi omoguciti casting direktno iz aplikacije sa telefona, castujem sadrzaj na TV i da mogu da koristim telefon dalje normalno)
Najlakše i najdostpnije je kupiti neki xiaomi mi box ili mi stick

Ako već gledaš netflix i slično to ti treba, a castovanje ti baš i neće vise trebati

Hvala na odgovoru.

Uzmes Google Chromecast 3 ili 4 generacija. Ako gledas na KP ima dosta slicnih nekih kineskih stvari, ne znam koliko si upucen u izgleda originala i tih nekih "kopija" . Treca generacija pusta video u Full HD rezolucija, cetvrta ima dve opcije jedan koji prikazuje sliku u Full HD, a drugi u 4K rezoluciji...

Poslednja izmena:
Lakse mu je i jeftinije kupiti neki xiaomi box kojih ima na svakom cosku

Hvala svima,

Usao sam malo u iscitavanje sta sve postoji od ovih uredjaja i sokirao se koliko raznih opcija ima.

Pored svega sto postoji, deluje kao da kablovska i TV kanali preko iste vise nisu ni potrebni :D jer svu multimediju za vecu ili manju porodicu 1 kompletan uredjaj moze da pokrije, zaista impresivno.

Po vasim preporukama, okvirno gledam:
Mi box 2022 sa HDR10+ podrskom (al vidim da ima neke nedostatke u vezi sa prenosom nekih vrsta Dolby zvuka)
Nvidia sheild - deluje da ima sve sto treba nasvirano na max, ali je cena jaca
Google chromecast TV - citam izmesane utiske, ali deluje da radi posao

Nazad
Vrh Dno