Šta je novo?

Alternativa WinAmp-u..

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Ne znam, cini mi se da je WinAmp 5.x sa novim skinovima postao prezahtevan za jedan mp3 player. Sta vi koristite za mp3/cda/ogg a da nije WinAmp?

Ovo nije soba za ovakva pitanja, ovo treba da ide u Aplikativni softver.

Inache, Winamp 5 jeste malo glomazan za svoju (osnovnu) namenu ali to se moze reshiti na vishe nachina, jedan je da instalirash samo one delove koji ti trebaju bez video playera, vizualizacija skinova i ostalih bezvezarija koje "estetama" trebaju i da koristish classic (2.x verzije) skin. Drugi je da jednostavno stavish provereni 2.9 i da pushtash muziku shto mu je i namena...

EDIT: typo...

Poslednja izmena:
Cenis da ce raditi znatno brze ako izbacim te dodatne feature kao sto su video, skinovi i slicno?

radulle je napisao(la):
Ne znam, cini mi se da je WinAmp 5.x sa novim skinovima postao prezahtevan za jedan mp3 player. Sta vi koristite za mp3/cda/ogg a da nije WinAmp?

Mozesh da probash sa Foobar-om 2000 www.foobar2000.org (veoma je konfigurabilan, ali je potrebno da se naviknesh na njegov interface)

POZ

Pa ne znam shta tu ima da radi brze i sporije, pesme ce zvuchati isto 😀

Svakako ce zauzimati manje memorije, i bice mu brzi odziv kada "manipulishesh" u programu, ovo zavisi i od hardvera, ali razlike svakako ima. Ja inache volim da mi stvari koje pozivam (prozori, programi) "pljuskaju po ekranu" ili "lepe se za ekran" kako to kaze jedan moj prijatelj, tj. da je odziv na komandu maksimalno brz...

Foobar definitivno uz tbar dodatak da su sve komande u taskbaru wina i kraj...

nickname je napisao(la):
....... da jednostavno stavish provereni 2.9 i da pushtash muziku shto mu je i namena...
i taj 2.91 ima nekih dodataka koji ga usporavaju i prave sr...; chak je pre nekog vremena otkriven sigurnosni propust u svim verzijama WinAmp-a, od 2.91 naovamo

poslednja ok verzija je 2.80, bila i ostala :banana:

pozdrav

Ne razumem zasto neko ima stalnu potrebu da juri sve novije i novije verzije programa, ako mu i one stare rade posao koji njemu treba??? Svi se zale na preglomaznost novih verzija i kukaju kako to radi sporije, a u principu, vecini ne treba nista od tih novih opcija. Ja na novije verzije prelazim samo kada vidim da ima nesto novo u njima sto bih ja mogao da iskoristim ili kada primetim da starije verzije vise nisu funkcionalne. Tako na primer i dalje koristim Office 97, Winamp 2.77...

Ja koristim Winamp 5.05, minimalnu instalaciju (stari skin i audio pluginovi)...

Slicno kao i Voodoo, koristim Winamp 5.04 sa starim skinom, bez instaliranih gluposti kao sto su video player, agent i sl. Ne koristim dodatne pluginove, a defaultni output plugin je DirectSound podesen da sam prepoznaje tisinu u pesmama i da je preskace, kao i da automatski radi crossfade od 4000ms.

Ja Winamp 5.x zbog media library

H.U.D. je napisao(la):
i taj 2.91 ima nekih dodataka koji ga usporavaju i prave sr...; chak je pre nekog vremena otkriven sigurnosni propust u svim verzijama WinAmp-a, od 2.91 naovamo

poslednja ok verzija je 2.80, bila i ostala :banana:

pozdrav

Za 2.8 zna da ne pušta .ogg fajlove, može li 2.91?

Sta mislite o onom DFX v6.40 pluginu za Winamp... Primetio sam da mi dosta uspori winamp..

SuperStarr je napisao(la):
Za 2.8 zna da ne pušta .ogg fajlove, može li 2.91?
pa , moj mozze.. :smoke:
mozzda da nabavish ogg-acm codec, pa cce da bude sve u redu, a zatrebacce ti i za neke filmove :bottle:

pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
pa , moj mozze.. :smoke:
mozzda da nabavish ogg-acm codec, pa cce da bude sve u redu, a zatrebacce ti i za neke filmove :bottle:
Teško da će mu ogg acm pomoći za winamp. Ogg plugin za winamp već hoće.

A i nije mi jasno šta kukate o zahtevnosti. Meni Winamp 5.05 (Classic Skin) troši <1% procesorskog vremena i ~15MB memorije.
Mislim, jel to terate P1 mašine?

Pa zar ne mislis da bi program koji sluzi za pustanje muzike trebao da oduzima manje memorije?

Alternatova Winampu može biti Quintessential player. Zauzima 1,8 MB memorije, brže se podiže i glatko radi i na Pentium 2 mašinama. Ima integrisan mp3 ripper koji jako lepo radi, zatim auto-tag, ekvilajzer i još mnogo toga. Meni je najveća prednost ovog plejara zvuk, koji je dosta čistiji i prijatniji nego preko winampa.

Meni je opterecenje procesora vece za QCD-om nego sa Winampom...

Kod mene na Bartonu do 2%. Winamp do 4%. Ali rekoh meni je glavni razlog bolji zvuk.

Ja taj plug-in koristim u QCD-u iako je pisan za winamp. Još bolji je izotopOzone ali nije free.

radulle je napisao(la):
Pa zar ne mislis da bi program koji sluzi za pustanje muzike trebao da oduzima manje memorije?
Sasvim mi je svejedno da li troši 5, 10 ili 15 ako ja imam 512. Pa prazan notepad troši 5MB.

Pa barem se zna ko je "kralj" audio playera. Ako i nije na prvi pogled, tu je sistem i zbirka plaginova tako da moze da se napravi bukvalno sve.

Otkako naleteh na Foobar winamp je postao suvišan :smoke:

Krgur je napisao(la):
Otkako naleteh na Foobar winamp je postao suvišan :smoke:

Potpuno se slazem sa tobom, samo mi nedostaje jedna mala sitnica a to je da pojacavam/stisavam zvuk obrtanjem burenceta na misu...

radulle je napisao(la):
Potpuno se slazem sa tobom, samo mi nedostaje jedna mala sitnica a to je da pojacavam/stisavam zvuk obrtanjem burenceta na misu...

Ako mi veruješ ja to nikada nisam tako radio, zvuk mi je uvek na 96% na kompu,a smanjujem i pojačavam na zvučnicima. Meni je najbitnija odlika Foobara to što ima ono prebacivanje playlista preko tabova. Nešto slično imao je winamp3 ali je sve ostalo u vezi njega krš. Winamp5 sam video i odmah deinstalirao, njegova sličnost sa WMP je užasavajuća, ne sumnjam u njegovu funkcionalnost ali ipak je suviše robustan za moj ukus. I još jedna stvar koja mi se ne sviđa kod Winampa (i ne samo kod njega) su skinovi ja prosto ne vidim poentu skinovanja bilo koje aplikacije, po mom mišljenju, to je čisto ruženje celokupnog izgleda sistema i rasipanje resursa.

Ja od nedavno koristim Musicmatch Jukebox 9 i mislim da ću ostati na njemu. Malo je zahtevniji, ali daje odličan zvuk. Pored toga koristi se i za rezanje muzike, kao web radio i ima lep način za organizovanje play lista (čini mi se da se i potencira rad sa play listama). Na Winamp sam pokušavao da se naviknem, bez uspeha 🙂, nikada nisam dobijao kvalitet zvuka kakav sam želeo. Mislim da se on najviše koristio na slabijim mašinama iz ranijeg perioda zbog nezahtevnosti, ali sada kad manje-više svako ima bar 256 Mb RAM-a treba probati i nešto drugo. Jedan od tvoraca Winampa je stvorio Foobar, malo je neobičan za korišćenje, ali treba ga probati. Nije loš.

ja sam pored WinAmpa isprobao gomilu besplatnih plejera (i par ne-free), ali sam se uvek vracao na WA, jer mi je nekako nejjednostavniji, a sasvim kvalitetan... inace, od free plejera najbolji su mi Apollo i onaj Quinsential (ili kako vec)

na poslu imam WA 2.91, a kuci 5.05...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno