Šta je novo?

Alternativa WinAmp-u..

Iskreno, odusevljen sam FooBarom samo kako da namestim onaj kernel audio izlaz? Tipa da direktno salje digitalni audio ka zvucnicima?

Koliko memorije imate, 64 mb? 🙂
Meni Winamp 5.03 trosi ogromnih 2% CPU vremena i josh vecih 6 mb RAM-a 🙂 Mislim zaista OGROMNO zauzece 🙂

Jeste li probali XMPlay odlican je 😉

Poslednja izmena:
radulle je napisao(la):
Iskreno, odusevljen sam FooBarom samo kako da namestim onaj kernel audio izlaz? Tipa da direktno salje digitalni audio ka zvucnicima?

Da li si pročitao ovo:
Which output: DirectSound, waveOut or Kernel Streaming should I use?
It is recommended to use default settings (waveOut), it should be safe to use anywhere. DirectSound may give better performance (less CPU overhead), especially under Windows 2000, Windows XP or newer, but there shouldn't be any audible difference between the two. In certain rare cases, Kernel Streaming may produce better results than DirectSound/waveOut (if for some reason you need data sent through digital out to be bit-identical to source stream); but bit-identical results with DirectSound have been reported on soundcards capable of mixing multiple streams in hardware (with hardware mixing enabled in DirectSound settings). Please note that Kernel Streaming is an experimental feature, it has known issues and using it is *not* recommended unless you have a major reason to - most of perceived "sound quality differences" between DirectSound and Kernel Streaming are related to the fact that Kernel Streaming usually bypasses windows volume control / wave volume slider. Also, Kernel Streaming works only on Windows 2000, Windows XP or newer.

Ja koristim Winamp 5.06. Instalirao sam ga bez Video i Library Support-a (koj ce mi qrac?). Takodje koristim modern skin 😛

Da procitao sam to jos pre nego sto sam ga downloadovao i odusevio se nadajuci se da cu koristiti taj feature, kad ono ne mogu da ga nadjem, potrazicu po sajtu, verovatno postoji kao dodatak...

Ne kapiram zašto se oduševljavaš nečim što je u beta fazi i pritom ne radi kako treba, a i ne preporučuje se korišćenje, ali ako je tebi sve to OK i meni je.

LiquidPlasma je napisao(la):
JaInstalirao sam ga bez Video i Library Support-a (koj ce mi qrac?).
Pa ako imaš više od 100 pesama postaje jaaaako koristan... :smoke:

jddipqd je napisao(la):

Imam 8.762 pesama, i ne koristim 🙂 Dosadan je jako... 😛

ma winamp 2.9x verzija je najbolji ako nekom treba samo za slusanje muzike a 90% ljudi samo za to koristi...

jddipqd je napisao(la):

Ja imam cca 22 000 pesama (da se malo falim - metal & rock only 😀, priblizno 100 gb) i ne vidim potrebu za time? Sve sam lepo sortirao u WhereIsIt-u i tacno znam gde je sta...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja imam cca 22 000 pesama (da se malo falim - metal & rock only 😀, priblizno 100 gb) i ne vidim potrebu za time? Sve sam lepo sortirao u WhereIsIt-u i tacno znam gde je sta...
My point exactly. Sem što ti umesto Media Library za istu svhu koristiš WhereIsIt.

I shta onda hocesh da poslushash neku pesmu, pa morash da palish whereisit da vidish na kom je cd-u/dvd-u pa onda ubacujesh pa palish winamp... smor 🙂

Dorry je napisao(la):
Imam 8.762 pesama, i ne koristim 🙂 Dosadan je jako... 😛
Ako si mu rek'o!Ja ne instaliram ni winamp agent,ni library ni video support,samo "goli"winamp 2.90 i samo stavi skin expencive hi-fi sony 2005-taj mi je najzgodniji .A sto se tice pesama vise su mi sve preko glave i dosadile;neznam vise sta da slusam:guitar: i mahom vecini pesama znam tacan naziv tako da mi nista vise ne treba od legendarne komande za winamp na tastaturi: "J" :smoke:

I zaboravih da pitam posto vidim da je prisutan:Za sta koristite dfx for winamp?Za debilizaciju zvuka??? :d :d :d
Ne mozete time nikad od "babe napraviti devojku" 😛
Dobar zvuk trazi komponente kao sto je opste poznato.Meni je EQ u winampu i svim ostalim programima ISKLJUCEN :crash:

vizuelno ubedljivo najlepshi player je sonique. Mada je mnogo vishe zahtevniji od winamp-a.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Same here, samo što ja imam 110GB 🙂 Doduše računam da si za to vreme i ti nakupio više 🙂
Sve držim na DVD-ovima, i katalogizirano u Where Is It-u... kakav media library, to je sve izmislio MS da natera ljude da drže svu muziku na hardu, i onda kad crkne da moraju da kupe original :d 😛

Ja sam se presaltovao na iTunes. Funkcionalniji je od winampa 🙂

Ja svu muziku drzim na hard-u/ovima jer mi je veliko cimanje da trazim po dvd-ovima...

Ja trenutno esperimentisem sa Media Monkey playerom i mogu reci da ce Winamp da leti sa harda.
P.S.Je li moguce da Winamp nema search funkciju?

ilki je napisao(la):
Jeste li probali XMPlay odlican je 😉
Koristio sam WA 5.04, a onda naleteh na XM Play 3.2
Zatim sam ih koristio paralelno i na kraju nekako ostah pri XM Play-u
Da, stvarno je Ok
Usput - tema je bila ALTERNATIVA Win amp-u
a ne verzije Win ampa koje koristimo.. :,,:

Evo naprimer JetAudio 6.xxxxx
Solidan program, a i winamp mi je vise dosadio!

Probao sam foobar2000 i mislim da treba da se zove fooJ-bar.Mnogo je bedan,mnoge stvari su nedopravljene.Vise sam se namucio sa njim nego sto sam se preko nejga naslusao muzike.
Takodje upravo testiram mediamonkey 2.5.1.913 i mogu retji da mi se svidja-mozda i bi mogao da zameni winamp...mada neznam dali je navika ali mislim da za sada nema boljeg programa za iskljucivo pustanje muzike od winamp-a 2.9xxx :,,:

Creative media source-Player,koji ide kao software za sound blaster Audigy ZS,imas sve sto ti treba. Winamp nisam koristio od 2004. 🙂

PozZ.

Prilozi

• Creative MSP.gif
    Creative MSP.gif
    33 KB · Pregleda: 80
ja sam na iTunesu vec nekoliko meseci.
ne znam,sada se nikada ne bih vracao na winamp.
Itunes sam odlicno organizuje muziku na hardu,i nekako mi daje kvalitetniji zvuk,iii,,, pa to je bre apple.
ja na hardovima imam oko 30GB zike koje slusam+10dvd sa zikom,koju i ne slusam toliko.i mnoooogo cdova,na kojima vise i ne znam sta se nalazi.

cholak je napisao(la):
P.S.Je li moguce da Winamp nema search funkciju?
Ima u Media Library. Odlično radi, pod uslovom da su ti sređeni tagovi.
Pokušavam da se naviknem na iTunes, ali sam, izgleda, debelo konzervativan, ništa drugo...

kibicer je napisao(la):
Ima u Media Library. Odlično radi, pod uslovom da su ti sređeni tagovi.
Pokušavam da se naviknem na iTunes, ali sam, izgleda, debelo konzervativan, ništa drugo...
Ja na svim pesmama brisem tagove 🙂
Stvarno neznam sta ce vam???Zasto se cimati oko njih kad ne vidim svrhu???
Jer vam nije dovoljan samo filename?

Naravno da nije dovoljan samo filename. Ja ne mogu da zamislim slusanje muzike na racunaru ili mp3 plejeru bez tagova. Lepo ovako znam koja pesma je sa kog albuma iz koje je godine...

Nazad
Vrh Dno