Šta je novo?

Alternativa WinAmp-u..

Ko se ne pali na razne vizuelne džižabidže, a traži jednostavnost i funkcionalnost, foobar2000 je odgovor.

Letos sam imao malo slobodnog vremena iskoristio ga upravo bas na trazenje alternative Winampu. U jednom trebutku sam digao ruke i krenuo da budzim Winamp, ali svi plugini koji mu znatno povecavaju funkcionalnost ili ga dosta usporavaju, ili su strasno bagoviti. Onda lepo skinem Foobar i razocaram se na prvi pogled. Sada je proslo evo 3-4 meseca od toga, a od Foobara sam napavio player koji je lep kao i Winamp, ali funkcionalniji 1000x. Evo da nabrojim neke stvari kojima sam odusevljen:
-playlist tabs
-audio converter ( podrzava sve moguce formate)
-enqueqe
-bookmarks
-Equilizer koji je daaaleko bolji od Winampovog
-writing audio disks
-pusta bez bagova sve moguce formate
-kopira pesme iz plejlista na neko mesto na hdd-u
-prilagodljivi meniji i mogucnost pravljenja shortcuta za bilo koju naredbu
-sjajni dsp efekti
-ostavlja mogucnost da lako prilagodimo izgled programa tako da se na internetu moze naci veliki broj doataka poput album, lyrics, now playing panela, explorer panela...
-Sortiranje i izabir kolona po sopstvenoj zelji
-Baza podataka koja je pandan Winampovom Media library-u
-Veoma veliki broj dodataka koji rade posao dosta bolje nego dodaci koje vrse iste funkcije kod winampa

Ovakav, program se startuje za jednu ~1 sekundu, tezi oko 7 megabajta, ne mora da se instalira. Jedina mana je sto je zahtevniji od Winampa.
Mislim da je ono sto odbija ljude upravo njegov default izgled, koji se da lako modifikovati skidanjem vec gotovih stringova sa neta.
Verujte, iako sam koristio Winamp ~5 godina, sa Foobarom sam progledao!

Poslednja izmena:
Gde si nasao stringove... Koristim FooBar vec pola godine sa default izgledom i sljaka super... Veoma brz, nezahtevan... Ali ne znam kako da podesim da radi sa MilkDrop-om i kako da namestim media library. Bas zato evo ovih dana isprobavam MediaMonkey... Nije los mada opet... koristi winamp 2.0 engine tako da postoje problemi oko gapless-a...

PS: da li bi mogao da mi posaljes screenshot tvog FooBar2k interfejsa i mozda skripte za njega?

Poslednja izmena:
Takodje, da li si uspeo nekako da pokrenes winamp pluginove tipa Tripex?

Za stringove ukucaj u google foobar200, i mislim da je treci sajt po redu sa stringovima. Tu ima pedesetak. Meni se nije svideo ni jedan, pa sam prepravljao i kombinovao neke. Na njihovom oficijelnom forumu ima stringova kako za sam program, tako i za plugine, ali kada sam video koliko ima strana sa stringovima sokirao sam se! Ali da znas, sta sve ljudi mogu da naprave, ne moze covek da poveruje. Naravno, preko Columns UI Interfejsa. Posto volim nepretrpan interfejs, sve zahtevnije stvari sam prebacio na menu/context.
Rezolucija na mom monitoru je 960x720, pa dodaci tipa za now playing, database search, album list ce malo da sacekaju.
Postoji bridge za Winamp plugine, ali iskljucivo za DSP plugine.
Ima i super Visualisationa sa Foobar, mislim da je najbolji a besplatan WhiteCap.
Media Library je u stvari database, procackaj malo po opcijama, mada ja nisam koristio to ni na winampu.

Sta radi taj Tripex?

Prilozi

• Clip_7.webp
    Clip_7.webp
    102.7 KB · Pregleda: 96
LUC1FER je napisao(la):
Naravno da nije dovoljan samo filename. Ja ne mogu da zamislim slusanje muzike na racunaru ili mp3 plejeru bez tagova. Lepo ovako znam koja pesma je sa kog albuma iz koje je godine...
Pa dobro...ako je bas toliko bitno sa kog je albuma i iz koje godine neka bude...Ali i dalje mislim da su tagovi naveca glupost koja mi oduzima vreme u brisanju istih :d
Najbitnije da imam pesmu koja mi treba i da je dobar rip
Ako mi je neka pesma u nekom vremenskom periodu "vrh vrhova" moze slobodno da se zove i "TRACK 1" :-devil-:

Ne mogu nikako da se naviknem na foobar... navikao sam na Winampov Alt+3 properties dijalog, em daje komplet informacije o formatu fajla, em imam brzi tag editor... a u foobaru samo ispiše šture informacije tipa 128k stereo (nebitno da li je stereo ili joint stereo)...

Повратак коренима. Све испод 400кб је права ствар.
Нема бољих кола од Москвича.

http://systrayplay.land.ru/download.htm

Плус, заборавих, пречице на двоклик или троклик мишем по одабиру.

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ne mogu nikako da se naviknem na foobar... navikao sam na Winampov Alt+3 properties dijalog, em daje komplet informacije o formatu fajla, em imam brzi tag editor... a u foobaru samo ispiše šture informacije tipa 128k stereo (nebitno da li je stereo ili joint stereo)...

Ajde vidi ovaj plugin pa reci da li ima dovoljno opcija za editovanje tagove. On se nalazi u special instalaciji.
Pozdrav
:wave:

P.S. Mene i ovako nerviraju tagovi, ja obozavam da ih uklanjam 😀

Prilozi

Zahvaljujem, ali to i dalje nije to 🙂
Nema informacija da li je tag v1 ili v2...

H.U.D. je napisao(la):
i taj 2.91 ima nekih dodataka koji ga usporavaju i prave sr...; chak je pre nekog vremena otkriven sigurnosni propust u svim verzijama WinAmp-a, od 2.91 naovamo

poslednja ok verzija je 2.80, bila i ostala :banana:

pozdrav

pije vodu...

Mada meni sada odlicno radi 5.11, instaliran samo sa osnovnim f-jama

Pa ok je winam (ne bi ga dzabe mnogi koristili), ali foobar u 5 mega moze da ga pojede samo tako, a o mogucnostima da ne pricamo. Malo sam pogledao onaj media monkey, deluje kao pretrpana i nasminkana verzija foobara, ali koristi winamp platformu, sve u svemu, vredi i njega probati!

Voodoo_NBGD je napisao(la):

Ne razumem sta bi trebalo jos da ispise....

stereo

joint stereo

editor

CyberGasty je napisao(la):
Повратак коренима. Све испод 400кб је права ствар.
Нема бољих кола од Москвича.
Ja sam dugo koristio taj program. On je pre svega zamišljen da radi na veoma slabim mašinama, a mora se priznati da je veoma zgodan. Međutim, autor je odavno napustio razvoj (potpuno prešao na Linux platformu i više se ne bavi Win programiranjem), pojavilo se od tada par novijih verzija (autor je otvorio source i obećao pomoć onima koji se prihvate razvoja) ali taj program je ipak slepa ulica.

Foobar mi je instaliran, da se nađe ako je potrebna neka konverzija, ali ga inače ne koristim.

Ne vidim šta fali lite verziji Winampa 5.1, kojoj sam dodao par pluginova, WMA i još neke, kao i Cover & Tag (Pažnja! verzija na Winamp sajtu ne radi sa novim verzijama Winampa, potražite noviju na Netu)?

Trbonja je napisao(la):
Ne razumem sta bi trebalo jos da ispise....
Trebalo bi da ispiše da li fajl sadrži v1, v2 ili obe verzije taga. On meni ispiše neke podatke, ali ja nemam predstavu iz kog taga ga je iščupao i koji tagovi postoje u fajlu. To mi je jako bitno, u Winampu lepo udarim Alt+3 i vidim da li pesma ima/nema v1 tag i da li ima/nema v2 tag...
Al nema veze.

Probao sam iTunes i zgrozio koliko je to ****** od programa....

Takodje i dalje ne kontam ove likove koji kukaju kako im winamp zauzima citavih 15 mb 🙂 mislim hocete lep look, dobar kvalitet zvuka, mogucnost pustanja svega zivog, solidan ekvilajzer i najbolje jos da ne zauzima memoriju 🙂 Spustite se malo na zemlju, 15 mb memorije je smesno za danasnje pojmove.
Ostajem pri Winampu, sve ostalo sto sam probao nije ni blizu njega. A ne koristim nijedan jedini plugin.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Takodje i dalje ne kontam ove likove koji kukaju kako im winamp zauzima citavih 15 mb 🙂 mislim hocete lep look, dobar kvalitet zvuka, mogucnost pustanja svega zivog, solidan ekvilajzer i najbolje jos da ne zauzima memoriju 🙂 Spustite se malo na zemlju, 15 mb memorije je smesno za danasnje pojmove.
Ostajem pri Winampu, sve ostalo sto sam probao nije ni blizu njega. A ne koristim nijedan jedini plugin.

Slazem se s tobom, mada ima programa koji mogu da ga zamene za najosnovnije stvari (pustanje muzike...) i koji su manji i brzi. Ali posto sam navikao na Winamp uvek u tim drugim programima trazim opcije i funkcionalnost koju sam navikao u Winamp-u i uvek ponesto fali.

Ima search. U playlist prozoru klikni J i eto ga search. 🙂

Nazad
Vrh Dno