Šta je novo?

Alternativa Outlook Express-u

@Bojan N.: E care al ti je argument :) Imas nekoliko ortaka kojima se nista nije desilo i milione korisnika kojima se nesto desilo pa izracunanj odnos i sanse da ti se nesto desi :)

Slazem se i ja da ce antivirus i spyware remover/guard programi blokirati vecinu toga, ako ne i sve, al opet, za sve postoji prvi put, a nikada nije prijatan. Evo moj primer, imao sam 95-te godine i antivirus i sve ali AV nije znao za w95.cih i ostadoh bez celog harda (boot sektora). I super, posle izadje novi set definicija ali sam ja sve jedno ostao bez podataka, na svu srecu pa sam bio klinac i imao uglavnom igrice :S:

Samo da vas podsetim da je ovo tema o alternativi OE-a!
Pod tim se podrazumeva da je on vec pravio probleme i da nije bio adekvatan program za tu namenu cim mu se trazi alternativa. A onima kojima on radi dobro svaka cast i nek nastave da ga koriste ali i ne da upadaju u ovu temu i odvracaju ljude od menjanja ovog programa. Inace meni OE nikada nije pravio probleme. Ali ja predpostavljam da je to zato sto uglavnom saljem plain text mailove i redovno brisem inbox folder. Ipak ja koristim TheBat! po preporuci nekih ljudi sa Benchmarka. I to sto OE meni ne pravi probleme uopste nije dokaz da nece da pravi nekom ko dobija 50 spam poruka na dan i prima mnogo mailova.
P.S. Moja preporuka je TheBat! ili odlicni Thunderbird.

pa dobro ali je sasvim logicno da se u ovakvom thredu jave i ljudi koji ga brane ;)

Najsigurnije je da uzmete artiju i plajvaz u ruku, napišete pisamce pa do prvog poštanskog sandučeta. :)
Ne znam zašto ovlika polemika oko najobičnijeg slanja pošte. Da li će mail otići za neku sekundu pre ili kasnije, ili da li ima ove ili one mogućnosti??? Najobičnije slanje i primanje pošte.
Koristim OE + Mail Washer i nikada nisam nikakvih problema imao niti sam poštom dobio bilo kakvog gmaza :D . Bilo je sumnjive sadržine, ali zato je Mail Washer zakon.

nije stvar da li ce i koliko brzo otici mail na adresu koju si poslao, vec je stvar u tome (izmedju ostalog) na koliko ce jos adresa pored te koju si sam naveo otici :d i koliko ljudi ce dobiti reklamu za penis enlagment pilule sa tvoje adrese ;)

gx-x je napisao(la):
nije stvar da li ce i koliko brzo otici mail na adresu koju si poslao, vec je stvar u tome (izmedju ostalog) na koliko ce jos adresa pored te koju si sam naveo otici :d i koliko ljudi ce dobiti reklamu za penis enlagment pilule sa tvoje adrese ;)
Imaš li neku od tih reklama pa da napravimo posao? :d :d :d

The Bat nisam koristio, ali mnogi kazu da je odlican. Mada sam cuo od nekih i na ovom i na drugim forumima da zna praviti probleme sa attachmentsima.
Thunderbird je daleeeko od odlicnog programa. I tako ce ostati sve dok bude imao problema sa gubljenjem (citaj brisanjem) primljenih poruka. Da je to cest problem (za koji jos niko nije nasao pravo rjesenje) govori samo jedna posjeta mozillia thunderbird forumu. O ostalim mogucnostima "odlicnog" thunderbirda koji ne podrzava ni export/import eml fajlova, niti cuva cashe slika u porukama i sl. necu ni da trosim rijeci. Da ne bude niko mi nije rekao...

Tracy je napisao(la):
Ja incredmail premium koristim vec vise od godinu dana i nikakve probleme do sad nisam imao sa njim!

I to je verovatno jer ti niko ne odgovara na te sharene nazovi mailove koje saljes. Ja makar ne odgovaram ljudim koji koriste incredimail. Cak imam i rule kreiran, ako je client=incredimail then ... trash.

M

vizionar je napisao(la):
The Bat nisam koristio, ali mnogi kazu da je odlican. Mada sam cuo od nekih i na ovom i na drugim forumima da zna praviti probleme sa attachmentsima.

To je i kod mene bio slucaj, nekada je znao da ako dobijem gomilu slika (dobro jesu neke bile i u tiff-u i slane su sa macintosh-a) prikaze samo prve dve u mail-u a ostale sam morao da uzimam iz folder-a (srecom stavio sam mu da mi attachmente stavlja u poseban folder).

vizionar je napisao(la):
Thunderbird je daleeeko od odlicnog programa. I tako ce ostati sve dok bude imao problema sa gubljenjem (citaj brisanjem) primljenih poruka. Da je to cest problem (za koji jos niko nije nasao pravo rjesenje) govori samo jedna posjeta mozillia thunderbird forumu.

Treba ipak imati u vidu da je verziju 1.0 skinulo milion ljudi pa ako bi broj onih koji su se javili sa tim problemom uporedili sa milion njih ili manje koji ga koriste bez problema onda i situacija nije tako crna. Koliko se secam bilo je ipak resenja za taj problem.

Skinuo sam ga i ja da vidim zbog cega se digla tolika prasina pa kad sam vidio sta je obrisao sam ga. To sto su mnogi skinuli TB sa neta, ne znaci ama bas nista. Kao sto ne znaci ni to koliko je ljudi na mozilla forumu postavilo to pitanje. Jedino ako ti mislis da svi koji imaju problem sa nekim od mozilla programa obavezno i postuju na njihovom forumu? Poznato je da najveci broj ljudi samo dodje, malo prosvrlja forumom i ode... to vazi za svaki forum.
A da postoji pravo rjesenje za taj problem, ne postoji. Ako je tebi pravo rjesenje pravljenje novog profila i rucno prebacivanje fajlova iz jednih foldera u druge, onda ok. Da stvari budu jos gore, nekada ni to ne pomaze jer se desi da TB jednostavno obrise sve mailove, a ne samo index fajl.

Poslednja izmena:
Thunderbird ima katastrofalne export funkcije (ako se ne varam samo address book se može eksportovati), i podešavanje SMTP servera je prilično problematično, mislim meni sad nije problem, ali neki početnik bi se jako teško snašao. Programčić MozBackup jeste rešenje za ovo, ali mislim da bi to što on nudi moralo biti implementirano u buduće verzije Mozillinog softvera, kao što je to lepo urađeno u TheBat!-u sa backup funkcijom. Ono što takođe, nikako ne mogu da shvatim je - kako news čitač koji bi trebalo da bude alternativa OE može sebi da dozvoli da nema yENC dekodiranje. Koliko mi je poznato za ovo ne postoji ekstenzija. Voleo bih da ne moram da koristim XNews za news grupe, već da to sve imam u jednoj aplikaciji.

Sa druge strane, Thunderbird ima dosta prednosti u odnosu na OE, tako da ga uvek instaliram na mašine koje održavam i preporučujem da se koristi umesto Outlook Expressa. Početniku u principu i ne trebaju funkcije za eksportovanje, bitne mailove može i ručno da sačuva sa save as... , address book takođe ako mu je bitan, a najčešće ima jedan, max dva e-mail naloga. Ipak, meni je primarni mail klijent TheBat! i čini mi se da će tako ostati još dugo.

Poslednja izmena:
Kod TB-a je potpuno *****ski uradjeno sa SMTP. Sve ide kroz jedan isti SMTP....Razocaravajuce

Lično preferiram Mozilla Thunderbird. Do skoro sam koristio Outlook Express međutim dosadio mi je... ;)

ZoNi je napisao(la):
mene je TheBat smorio na tri kompa: na svakom povremeno "jede" attachmente! :(

Zoni, daj leba ti pojasni ovo "jede attachmente"?! Koristim TheBat josh od verzije 1.x, i radim sa istom bazom mailova koju je ta verzija stvorila. Za to vreme se nakupilo i nakupilo attachmenta, ali nijedan nije nestao. Kad se deshava nestajanje? Jel vezano za neku specifichnu operaciju?

pa, ovako: jednostavno s vremena na vreme (nisam ustanovio kad i zasto!!!), pojedini attachmenti postanu "veliki" NULA BAJTOVA --- i to se desava od verzije 1.6x pa sve do ove 3 Pro... na nekim stranim sajtovima sam video da se jos neki ljudi bune... slao sam email autorima, koji su mi rekli da su culi za to, ali da oni sami ne mogu da potvrde postojanje tog buga...

evo, kako to izgleda (TheBat 3.0 Pro):
thebat0b4dg.png

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
I ja koristim T-Bird, ali uopste nisam odusevljen... mnooogo toga jos nedostaje (pogotovu nakon TheBata)...

Upravo sam download-ovao TheBat 3.0x Pro. Sada ćemo videti...
Usput... TheBat je toliko dobar??!!

Zoni, jel stavljas attach-e u poseban folder tj. da li ti to Bat radi automatski? Ja koristima Bat-a godinama vec, i imam desetine MB attacha i nijedan nije nestao.
The Bat preporucujem svima, jer moze svaki najsitniji detalj da se podesi, ne koristi IE engine za html, i mali je (sto posebo cenim posle IncrediMaila)
I da, moze da cita/brise poruke na serveru, i moze da primenjuje filtere pre downloada tj na serveru

Poslednja izmena:
Marvin je napisao(la):
Zoni, jel stavljas attach-e u poseban folder tj. da li ti to Bat radi automatski?
probana i jedna i druga varijanta - rezultati isti :( (inace, desava se na tri kompe sa Win2K SP4, WinXP Pro SP1 i WinXP Pro SP2)

@ Ronnie Coleman: da nema tog problema (koji se inace javlja jako retko!), ja bih rekao da je TheBat gotovo savrsen mail program!

Ajde predlog za mali i po mogucstvu free email client...

FoxMail

Septimus je napisao(la):
Ajde predlog za mali i po mogucstvu free email client...
Mail Warrior. Staviš ga na disketu i nosiš sa sobom.

mail klijenti

Eudora i Thuderbird su svakako bolji od OE i MO !

Kome treba da nosi na disketi, Flash-u i sl, mislim da je Reach-A-Mail najbolji za to:

http://www.smartpctools.com/portable_email/index1.html

Ovo je HTML-mail program, na Majorgeeks imate stariju, text-based verziju.

Meni je ovaj program toliko zgodan da bih ga, da ima filtere, koristio kao default mail klijent na kompu. Unicode, snima poruke u izvornom formatu (EML fajlovi), mali, jasan, lep i jednostavan interfejs, stabilan, podržava SSL, Gmail itd.

Od Mail Warrior-a bežite, taj program se godinama ne razvija, autor ga je napustio, sklon je da izgubi celu bazu poruka.

A ko god traži mali e-mail program koji svašta ume, nikako ne sme da previdi nPOP:

http://www.nakka.com/soft/npop/index_eng.html

Poslednja izmena:
au, gde otvoriste ovu matoru temu :) al, ajde da dodam jos jedan predlog:

DreamMail is one of the best email client software. It was designed to handle multi-user and multi email account. The supported protocols are SMTP, eSMTP, POP 3, Hotmail and Yahoo... With the supplementary remote mail box access function, you might use it to logon your mail account remotely and check the mail content, preview even to delete it directly from the server; The combination use of mail filter, blacklist and white list, can sort out the junk mail effectively.

DreamMail 4.4.1.0 (07-16-2007)

Added: Send/Receive fax in dreammail (only for Chinese)
Added: Can Set Contact-group Index
Fixed: more faster in change mailfolder/contact/search
and other small fixed...

http://www.dreammail-europe.org/
http://www.softpedia.com/reviews/windows/DreamMail-Review-60302.shtml
http://www.softpedia.com/progScreenshots/DreamMail-Screenshot-79083.html

napomena: postoji i portable verzija...

Nazad
Vrh Dno