Šta je novo?

Alternativa Outlook Express-u

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
carnivora ursidae je napisao(la):
hoces reci da pocomail nije to?ma daj....pokazivac izlaza mi je uvek ukazivao na protok van racunara kada je on ukljucen....osim toga postoji i jedan moj thread sa tom temom gde sam lepo pitao neke ljude u belom svetu sta misle....ako imas suprotno iskustvo onda ok.postujem ja to.ali ova moja verzija me nije odusevila....cak se vise i ne secam koja je.sa apetitom sam je mako'..u svakom slucaju..to je to.da ne gnjavim i trosim svoje i vase vreme.

Koja gomila glupost na jednom mestu 🙂 jel to neka sezona ili sta? 😀
Da nisi i ti jedan od onih koji se tripuju da u svakom televizoru postoji odasiljac koji emituje sve razgovore u okolini istog i da se sve to preslusava u Pentagonu? 😀 😀 😀 😀 Pokazivac izlaza? :d

Misha je napisao(la):
E bash me to zanima, jel moguce sinhronizovati PPC sa The Bat!-om npr? Planiram da kupim PPC u neko skorije vreme pa chisto da vidim hocu li morati da menjam e-mail klijent.
Sinhronizacija radi samo sa MS Outlookom (ne i Outlook Express-om). Čak se na pratećem CD-u dobije MS Outlook 2002 za slučaj da niste kupili legalni office 😀

Taskovi, kalendar, kontakti, mailovi, sve to savršeno funkcioniše i sinhronizuje se bez greške sa Pocket PC-em.

Koja gomila glupost na jednom mestu jel to neka sezona ili sta?
pre nego sto nesto okarakterises kao glupost pazi da ne ispadnes............
gomila gluposti???a sta ako je i ono tvoje gomila necega?
"pokazivac izlaza".ako bas moram da ti crtam:to je program(a ima ih gomilu takvih) koji pokazuje intenzitet download-a i upload-a.na taj nacin vidim kada imam jak intenzitet izlaza podataka sa mog racunara.proverim koji je od programa intenzivno aktivan i sve je jasno.a ne mora na taj nacin ali nemogu da kucam vise...sad me teras da kucam a nemam bas strpljenja... 😡
kada kljoknem u komp pojedine programe dobijem odmah upload...a sto to genije?sta ima taj program za slanje mailova(nista extra program) da salje na net i gde?
pentagon?pa da nije ni cudo..sad vidim da si klinja...13 godina mladji.ovim se bavim jos od 1988(doba osmobitasha).i sad se nadje neki klinac da bez ikakakve kulture pise:"gomila gluposti"...pa ti si decko "persona imatura" do kraja...gubim vreme sa tobom...uzas!

Poslednja izmena:
Ahahha 🙂 Otvori prozor, opet lupetas...

Kao prvo ja nisam klinja, a kao drugo ti nemas veze sa zivotom - zali boze vremena koje si ti potrsio na racunare kada i dalje posedujes enciklopedijsko neznanje 🙂 Trece, to sto neki programi odmah rade upload je sasvim normalna stvar... ne prave ti upload od 100 mb, vec od nekoliko kilobajta, sto ne mora automatski da znaci da su spijunski 😀 A znas sta je jos cudno? Kako ja, a i gomila drugih ljudi, nisam provalio da je svaki e-mail program spijunski, ti mora da si neki natprirodno pametan momak 😀 Sad posto si nas sve tako genijalno prosvetlio, moracu da obrisem sve e-mail klijente i da se na sendmail kacim iskljucivo preko telneta 😀 😀

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
- FoxMail (cist freeware program)
[/b]

Sudeci po Spybot S&D, Foxmail instalira neku vrstu browser hijacker-a.

ko je covece rekao da su svi programi spijunski?ali mislim da si previse poverljiv.reci cu sledece:ako si vec pominjao sugavi Pentagon(mada ne vidim kako si me vezao za to) onda treba da znas da americki kongres upravo razmatra citav set zakona koji se bave spijunskim programima(detaljnije na:find.pcworld.com/45202).
Americka federalna komisija za trgovinu(FTC) je podnela prijave protiv Senforda Valasa,nekadasnjeg kralja nezeljene poste.da ne objasnjavam zasto...nemam ni vremena za ovo...
nisam ni rekao da predmetni programi unistavaju racunar i sl.ali sam osetljiv na privatnost.a sto se tice programa za protok podataka na netu bas ti hvala sto si me obavestio sta su kilobajti.nije ni potrebno vise za tvoju informaciju.niko nije lud da pravi program koji ce sam sebe odavati.ne volim da mi ocitavaju komp.i tacka.a to se desava,verovao ti ili ne.to bi bilo to..necu vise trositi vreme na ovo......

1.Opera
2.The Bat
3.Netscape

1. The Bat.

Nista vise.

Ne mogu da verujem da niko nije spomenuo Kaufman Mail Warrior!
Besplatan je, ne instalira se (!), težak svega 950Kb!

nisam ga koristio...on je kao outlook express pretpostavljam??(opcije?)
ps.svaka cast na avataru(AST,koliko vidim).pozdrav od dogo arg. 😉

SuperStarr je napisao(la):
hm, da... koristio sam ga neko vreme...

nije bas stabilan kad imas puno mailova (nekoliko hiljada), ponekad napravi haos ako stigne negi komplikovan HTML mail...

uz to, program je mrtav :S:

Prilozi

• sb.gif
    sb.gif
    5.1 KB · Pregleda: 97
ZoNi je napisao(la):
kod mene toga nema, pa se pitam da li je to zaista "posadio" FoxMail?

Pre instlacije FoxMail-a nije bilo, posle instlacije jeste. Mislim da je sve jasno. Mada i nije neki problem, samo registry key.

P.S. SB verzija je 1.3.1TX

definitivno Mail Warrior . mozete pregledati mailove na serveru sto je danas najbitnije.
nema instalacije, nema glavobolje.extra!

Bojan Novakovic je napisao(la):
Meni a i mnogima koje sam pitao je lak za koriscenje. Ali opet napominjm da mislim samo u slucaju da se mail koristi za slanje obicnih mailova. I jos treba dodati da je sastavni deo windowsa pa tako nije potrbna dodatna instalacija programa, a zna se da sto se vise programa instalira to ce sistem sporije raditi. Sve zavisi od toga kakve mailove cesto saljes.

Kakav argument! Da imam monokl sada bi mi upao u čašu !!!
JFC!

P.S.

Glasam za The Bat! I nema ozbiljnu konkurenciju... Jedina bitna mana što nije besplatan kao većina drugih, ali kvalitet ima cenu što bi se reklo....

Bojan Novakovic je napisao(la):
To stoji brate... ok, ja sam rekao svoje misljenje, jednostavno meni je OE najbolji jer mi je posao uvek radio onako kako treba. Mozda ste vi navikli na neki drugi pa onda vam je taj bolji i tako...
A to sto kazes za programe... pa nije problem instalirati neki mali program ali tako reci jedno 4-5 puta nije problem jedan mali pa kad instaliras vise malih imaces problema 🙂.

Vidi se da pišeš za SK, naš najstariji i najneugledniji komp. časopis :d :d

carnivora ursidae je napisao(la):
vidim dosta polemike ali se vrtite u krug.niko da kaze pravu stvar.vecina(a za neke i znam) od tih programa su spijunske prirode.
kad vec pominje covek incredimail moram reci da i njega imam i da ga bezbedno koristim.ali posto je prethodno Kaspersky posekao njegov spijunski deo.program i dalje radi ali sa uredno,hiruski odstranjenim "spyware" delom.
ako neko hoce sigurnost neka koristi outlook express.

Isuse Bože! :wall:

Ako neki program ne ide sa sigurnošću onda je to OE :zgran:
Strašno...

Ja to resavam :Ghost surf2 005 Platinum. Njime poskidam spyware,laziram IP,obrisem tragove....Tema je otisla predaleko a postoje mnogo opasniji nacini da te neko hakuje nego sto je slanje i primanje poste.

Poslednja izmena:
uskmarko je napisao(la):
Kakav argument! Da imam monokl sada bi mi upao u čašu !!!
JFC!

Istina je da sam ovo lose obrazlozio i nisam napisao bas ono sto mislim pa je ova reakcija onako i opravdana.

uskmarko je napisao(la):
Vidi se da pišeš za SK, naš najstariji i najneugledniji komp. časopis :d :d

Kao prvo mene i SK ne spustaj na osnovu mene jer ja sam tek od skoro krenuo sa njima da saradjujem i zavrsio sam samo jedan clanak koji je izasao u ovom broju. Tako da njih ne mozes da spustas na osnovu mene... ni obrnuto.

Kao drugo SK je nas najcitaniji kompjuterski casopis sto nije lako jer su i ostali jako dobri i drago mi je sto sa njima saradjujem jer je cela redakcija stvarno super.

usmarko je napisao(la):
Ako neki program ne ide sa sigurnošću onda je to OE
Strašno...

Pazi, svi vi znate da pljujete po microsoftu i njihovim programima ali ne razumete jednu stvar, a to je da svako ko uspe imace neprijatelja koliko i fanova. Jos plus da vecina vas je u stvari kriva za dobijanje virusa sa maila jer ga sami otvorite ne gledajuci njegovu sadrzinu. Outlook ima odlicnu zastitu ali je problem sto ima isto toliko dobro ime, pa se jako puno ljudi potrudilo da ga sjebe, inace da se neko ko jako malo zna programiranje samo potrudi da zezne bilo koji od tih vasih sitnih Mail Managera, mogao bi bez problema da ga unisti ali niko se ne trudi jer su ti mail manageri malo poznati. Dakle postoji gomila sto besnih (zbog smradovskog ponasanja microsofta), sto ljubomornih (jer je microsoft najbogatija i najveca firma na planeti) i zato oni dzaraju po OE-u a za te sitne programe ne mare. Zasto ja evo za 6 god koriscenja racunara nikad nisam naisao na virus preko OE-a? Zato sto jako dobro gledam sta otvaram a uz to imam antivirus.

Isto vazi i za IE, on je u stvari skroz ok ali ima ime. Plus vecina ljdi negde pronadje sifru pa posecuje one sajtove (sto je nelegalno sa ukradenom sifrom) a da ne pominjemo da ima i dosta njih koji imaju ispod 18god. Pa onda se skida muzika sa neta (sto je takodje nelegalno). A u ove dve stvari lezi najvise virusa i to treba da shvatite, znaci 90% virusa dolazi radnjom tih nelegalnih stvari.

Tako da uskmarko ako imas neki pametan komentar onda ga postavi nemoj samo da pricas o onome sto ne znas. Priznajem da sam kod mog prvog obracanja u ovom postu napisao nepovezanu stvar ali to ne znaci da sad treba da se svi ostali nadovezu i napisu nesto sto bi trebalo da bude smesno a nije. Pogledajte decko je hteo da vidi koja je alternativa outlooku a ovde nastade rasprava kao da je neznam ti sta...

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
alo, Bojane, prijatelju... kompjuter!!! NE kompijuter! pobogu 🙂

retard je retard 😀, ne vredi, trebace mo jos mnogo da naucim 🙁. Ali nema veze, hvala sto si mi skrenuo paznju... ma da gde si ti video u ovom postu da sam napisao kompijuter? 😀

@Bojan N.: Pa ako je neki program na meti hakera, exploitera, hate-a itd. onda svakako nije bezbedan zar ne ? Mislim....to su vec i zabe naucile.Zasto cackati mecku ? Automatski dolazimo do zakljucka da su svi mail klijenti bezbedniji od OE zar ne ? Tako dolazimo i do drugog zakljucka, a to je da OE nije bezbedan program (nije bitno iz kog razloga). Zasto bi koristio program koji nije bezbedan kad ima brdo drugih bezbednih ? Zasto da budes prvi koji ce primiti neki novi exploit za OE za koji ce antivirus program dobiti update za dva dana od kako si ti izgubio sve svoje mailove recimo i poslao brdo spama svim svojim kontaktima sa kontakt liste ? Zasto uopste ostaviti mogucnost za tako nesto ? Razmisli....OE jeste lep i funkcionalan za mog caleta recimo, ali rad sa vise accountova je katastrofa, otvaranje skriptovanih (ne stetnih) mailova, sarenih, sporih, smornih itd je nuzda (svi mi imamo neku drugaricu kojoj su animirane zvezdice u pozadini maila i brdo crapa koje se pokrece jako zanimljiva stvar, meni nisu uopste)...

Iskreno, koristio sam the bat 2 godine ako ne i vise, sad koristim operin mail jer zaista nemam potrebu da gledam HTML mailove niti ih volim. Kome treba HTML mail ima drugih klijenata sem OE i sve ih preporucujem :d

Bojan Novakovic Kao prvo mene i SK ne spustaj na osnovu mene jer ja sam tek od skoro krenuo sa njima da saradjujem i zavrsio sam samo jedan clanak koji je izasao u ovom broju. Tako da njih ne mozes da spustas na osnovu mene... ni obrnuto. Kao drugo SK je nas najcitaniji kompjuterski casopis sto nije lako jer su i ostali jako dobri i drago mi je sto sa njima saradjujem jer je cela redakcija stvarno super. [/QUOTE je napisao(la):
1) Ovo je možda OT, nemam ništa protiv SK, ali to često potezanje kako je SK naš najčitaniji časopis treba pojasniti. To je zato što je ubedljivno najjeftiniji časopis.... Mislim da je jedino vredno u njemu Kuzmanovićeva rubrika,sekcija o video igrama, i tekstove Saše Uzelca....
Jednostavno, od vremena kada sam počeo da kupujem stranu štampu, porasli su mi i zahtevi dramatično 😉

2) The Bat! nije "mali" program. Ako odeš na njihov sajt (ritlabs) videćeš 20-tak dosta uglednih nagrada koje je program dobio. A i prilično veliki procenat ljudi kod nas ga koristi, pogotovo onih upućenijih. Čak šta više, mislim da je po broju korisnika odmah iza OE....

3) Dešavalo se da se korisnici OE-a zaraze i bez otvaranja atačmenta.... A i sučelje je svetlosnu godinu iza The Bat-a, pogotovu kada se radi sa više naloga...

Čisto jedan komentar na sve ovo:
U protekle 4 (četiri) godine nijedan (0) virus nisam dobio preko OE, a bogami i nije mi jasno kako to nekome ko je iole malo ''uplovio u ove vode'' uspelo da se zarazi. Sve viruse koje sam ''zakačio'' su bili preko IE. Prvo i osnovno pravilo koje sam ja naučio je ''ne otvaraj nikakvu poštu koju nisi tražio, a sadrži atačment''. Uglavnom to ljudi rade zbog radoznalosti i zato im je posle ''kriv đavo''. Drugo pravilo je bilo da otvorim neki od ''imaginarnih'' account-a, npr. [email protected] i da svaku registraciju obavim preko njega, tako da većina spamova i drugih gluposti ide na njega. Nije da spamovi ne stižu i preko OE ali njihov procenat je veoma mali i lako se izlazi na kraj sa njima uz pomoć filtera koji ima sam OE. Ima to još par podešavanja u OE-u i trebalo bi da bude sve uredu. Kažem trebalo bi jer ništa nije savršeno.
Ne branim ja OE, nije mi to ni bila namera, nego čisto pratim ovu diskusiju od početka i izveo sam jedan zaključak da je sve počelo od pitanja koje je u sebi sadržalo ''Incredimail XE'' i verovatno (gotovo 100% sigurno) je akcenat bio na LIČNOJ a ne poslovnoj upotrebi e-mail klijenta. E u tom pogledu niko od vas nije uspeo da dokaže (rečju i primerom) zašto je bilo koji od alternativnih e-mail klijenata bolji od OE. Pre nego što ''ospete paljbu'' da naglasim da je akcenat ovog komentara bio na upotrebi e-mail klijanta u LIČNE svrhe.

Ja bih stvarno cisto preventive radi ako ni zbog cega drugog izbegao OE pogotovo u poslovne svrhe !

gx-x je napisao(la):
@Bojan N.: Pa ako je neki program na meti hakera, exploitera, hate-a itd. onda svakako nije bezbedan zar ne ? Mislim....to su vec i zabe naucile.Zasto cackati mecku ? Automatski dolazimo do zakljucka da su svi mail klijenti bezbedniji od OE zar ne ? Tako dolazimo i do drugog zakljucka, a to je da OE nije bezbedan program (nije bitno iz kog razloga).....

Naravno da trj neki program koji je na meti hakera nije bezbedan ali kazem ti opet jedno, imam nekoliko ortaka koji koriste OE i nijedan mi se nije pozalio da je preko njega dobio virus. Problem je u tome sto kad vidite mail na kome su gole zenske odmah klikcece a makar da vidite sta je iscrtano, e a kad vi kliknete na taj mail da pogledate html cod krece sa radom i bez problema prebaci virus. Znaci otvara se slika gole zenske koja se prebacuje u temp direktorijum i u njoj se nalazi virus. Ranije kada sam posecivao te sajtove jedno milijardu puta (preko IE-a, i Opere) mi je na ta nacin prebacen virus samo ga je Norton onesposobio svaki put. I sad ti meni reci ko ce da te spase od toga?

Podrzavam dosta toga sto si rekao jer si u pravu da ne treba cackati mecku, ma da ako znas kako da upravljas dosta su ti manje sanse za dobijanje virusa.

Sve je to vise stvar navike, ti si na primer naviko na the Bat, e onda super koristi ga. Ja sam na OE i sigurno cu nastaviti da ga koristim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno