Šta je novo?

Alternativa Outlook Express-u

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Dakle? Ja sam poceo da koristim Incredimail XE 😛 Koji je jedan od bolji Mail "Managera"?

LiquidPlasma je napisao(la):
Dakle? Ja sam poceo da koristim Incredimail XE 😛 Koji je jedan od bolji Mail "Managera"?
Znas kako ja sma koristio isti taj Mail Manager ali iam dosta propusta nannjega, prvi je i najveci zato sto kroz njega prolaze virusi kao ludi a da ne pricamo spyware-ovi te ti ga iz toga razloga preporucijume da ga mices najprije sto mozes 😉
On jeste nasminkan , ali nije to to!!!Meni je odlican Outlock jer je brzz , stabilan i jednostAvan...Moja preporuka da ostanes uz njega😉
Poz...

LiquidPlasma je napisao(la):
Momcino, zaobidji taj program. Zbog:
1. Nasminkanosti,
2. Nestabilnosti,
3. Nesigurnosti.
U svakom slucaju... Samo hrabro!

iScribe je fin. Moze da se instalira na USB disk, veoma podseca na OE i fino radi.

Znate li koji program za postu moze da preuzme pisma iz Opere 6? Ukopao sam se na njoj jerbo ne znam kako da iscupam mail *sigh*

Froka je napisao(la):
The Bat i Mozilla Thunderbird
tacno - ova dva su medju najboljima! (Bat koristim na poslu, Tbird kod kuce...)

dobri su i PocoMail i FoxMail (free)... Pegasus je veoma mocan, ali odvratan i komplikovan...

sve u svemu, moj predlog bi bio ThunderBird (ili TheBat)

Ja trenutno koristim Outlook, uglavnom zato sto se fino automatski sinhronizuje sa PPC-em.

ZoNi, uporedi novi TBird i FoxMail 5 na brzinu, posebno brzinu jer jedan od ta dva mora da ide na USB...

Ja incredmail premium koristim vec vise od godinu dana i nikakve probleme do sad nisam imao sa njim!

Thanx na komentarima, idem sada do druga po T`bird 😉

Poz

Dobri stari outlook expres definitivno. Ali ja mail koristim sam oza obicne poruke, tako da sve zavisi za sta koristis mail pa eto ako bas cesto pravis slikovite mailove koristi incerdimail ili neki drugi. Pozdrav.

ZoNi je napisao(la):
zasto? mozes li da objasnis u par reci?

Meni a i mnogima koje sam pitao je lak za koriscenje. Ali opet napominjm da mislim samo u slucaju da se mail koristi za slanje obicnih mailova. I jos treba dodati da je sastavni deo windowsa pa tako nije potrbna dodatna instalacija programa, a zna se da sto se vise programa instalira to ce sistem sporije raditi. Sve zavisi od toga kakve mailove cesto saljes.

Dandy je napisao(la):
Ja trenutno koristim Outlook, uglavnom zato sto se fino automatski sinhronizuje sa PPC-em.
E bash me to zanima, jel moguce sinhronizovati PPC sa The Bat!-om npr? Planiram da kupim PPC u neko skorije vreme pa chisto da vidim hocu li morati da menjam e-mail klijent.

Nisam primetio da su THeBat ili Thunderbird komplikovaniji za koriscenje od Outlooka? Mora da sam ja u nekoj velikoj zabludi...
Svejedno, ja koristim TheBat na 3 masine u kuci vec vise od 1.5 godine i ne planiram da ga menjam.

Meni a i mnogima koje sam pitao je lak za koriscenje. Ali opet napominjm da mislim samo u slucaju da se mail koristi za slanje obicnih mailova. I jos treba dodati da je sastavni deo windowsa pa tako nije potrbna dodatna instalacija programa, a zna se da sto se vise programa instalira to ce sistem sporije raditi. Sve zavisi od toga kakve mailove cesto saljes.

Pa bas zato i jeste katastrofa veca - OE je deo Windowsa... ista prica vazi kao i za IE i za WMP - sve je integrisano i svaki bezbednosni propust u njima je velika opasnost za ceo sistem. Bojane zar to nije mana? A i koliko ce tvoja masina da uspori ako instaliras jedan mail klijent koji zauzima manje od 15 mb na disku i 20 mb memorije u radu? 😀 A sto se "tipa" (definisi ovo) maila tice, u cemu je razlika slao plain txt mail iz Outlooka ili TheBat-a? 🙂

Poslednja izmena:
To stoji brate... ok, ja sam rekao svoje misljenje, jednostavno meni je OE najbolji jer mi je posao uvek radio onako kako treba. Mozda ste vi navikli na neki drugi pa onda vam je taj bolji i tako...
A to sto kazes za programe... pa nije problem instalirati neki mali program ali tako reci jedno 4-5 puta nije problem jedan mali pa kad instaliras vise malih imaces problema 🙂.

Da da, neces imati 70 FPS u Doomu 3 vec 69.999... Ne slazem se sa tim uopste. Jedino sto ces izgubiti je prostor na disku... a dobices mnogo vise.

vidim dosta polemike ali se vrtite u krug.niko da kaze pravu stvar.vecina(a za neke i znam) od tih programa su spijunske prirode.
kad vec pominje covek incredimail moram reci da i njega imam i da ga bezbedno koristim.ali posto je prethodno Kaspersky posekao njegov spijunski deo.program i dalje radi ali sa uredno,hiruski odstranjenim "spyware" delom.
ako neko hoce sigurnost neka koristi outlook express.

carnivora ursidae je napisao(la):
1. vecina(a za neke i znam) od tih programa su spijunske prirode.

2. kad vec pominje covek incredimail moram reci da i njega imam i da ga bezbedno koristim.ali posto je prethodno Kaspersky posekao njegov spijunski deo.

3. ako neko hoce sigurnost neka koristi outlook express.
1. kako da ne :d navedi neki primer za VECINU spijunskih programa???

2. mislis ad-ware deo? nije to nikakav spijun, nego deo koji, kao kod Opere, skida reklame, dok ne registrujes program...

3. 😀 :d :wc: :shock: :alo: :cuss: 😛arty:

vidim dosta polemike ali se vrtite u krug.niko da kaze pravu stvar.vecina(a za neke i znam) od tih programa su spijunske prirode.
kad vec pominje covek incredimail moram reci da i njega imam i da ga bezbedno koristim.ali posto je prethodno Kaspersky posekao njegov spijunski deo.program i dalje radi ali sa uredno,hiruski odstranjenim "spyware" delom.
ako neko hoce sigurnost neka koristi outlook express.

A ti nauci da koristis space i velika slova na pocetku recenice.
Outlook bezbedan? How yes no 🙂 A sto se spyware-a tice, Zoni je objasnio vec... :-devil-:

ovo je tragikomicno ali kilometraza...kilometraza je nesto sto se stice.
nemam vremena za detaljnija predavanja.ako momak proba i proveri videce da sam u pravu.
1. kako da ne navedi neki primer za VECINU spijunskih programa???
frivolni covece..nisam ti ja ucenik na casu pa da ti odgovaram na pitanja.ali reci cu ovo:svi ti nasminkani programi za mail zaj..ancije imaju svoju svrhu i ekonomsku nameru.ali imaju i delove u sebi koje ne volim jer slanje podataka sa mog racunara volim da kontrolisem.

nemam vremena za gramatiku jer se smisao razume.
ako vec na tome potenciras nauci kada se stavlja znak pitanja:
Nisam primetio da su THeBat ili Thunderbird komplikovaniji za koriscenje od Outlooka?
takodje nauci kada se stavlja zarez:
Da da, neces imati 70 FPS u Doomu 3 vec 69.999...
ovako moze u nedogled pa ne vidim smisao tvoje opaske ako i ti gresis.
a tema ovog thread-a nije gramatika.... :d

Poslednja izmena:
ako momak proba i proveri videce da sam u pravu.

frivolni covece..nisam ti ja ucenik na casu pa da ti odgovaram na pitanja
pih... ne vrsi veliku nuzdu, pliz, bre! :d

u ovom threadu (koji se tice zamene OE-a), ti si predlozio koriscenje upravo OE-a, i to sa argumentom bezbednosti! Glupost!

Inace, osim OEa, ovde su pomenuti sledeci mail klijenti:

- Incredimail XE (ad-ware, NE spyware!!!)
- The Bat (potpuno cist komercijalni program)
- Mozilla Thunderbird (open-source => nema ni govora o spyware-u!)
- Opera Mail (moze da se posmatra ili kao adaware ili kao normalan i cist komercijalni program)
- iScribe (potpuno cist free/shareware program)
- PocoMail
- FoxMail (cist freeware program)
- Outlook

e, sad ti stupas na binu, recima:
vecina(a za neke i znam) od tih programa su spijunske prirode

ono sto mene interesuje: KOJI od ovde navedenih programa je SPIJUN??? 😡 jednostavno, NISI u pravu!

hoces reci da pocomail nije to?ma daj....pokazivac izlaza mi je uvek ukazivao na protok van racunara kada je on ukljucen....osim toga postoji i jedan moj thread sa tom temom gde sam lepo pitao neke ljude u belom svetu sta misle....ako imas suprotno iskustvo onda ok.postujem ja to.ali ova moja verzija me nije odusevila....cak se vise i ne secam koja je.sa apetitom sam je mako'..u svakom slucaju..to je to.da ne gnjavim i trosim svoje i vase vreme.

Nazad
Vrh Dno