Šta je novo?

Altec vs Creative

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Uskoro bi trebalo da kupim nove 5.1 zvucnike,imam SB Live!5.1.Dvoumim se izmedju Creative Inspire 5300 i Altec Lansing 251.Koji je bolji od ova dva?? cheers

Vise volim Altec, ali je Creative u ovome bolji.
Taj 251 ima kontrole na jednom od prednjih satelita i previse su nabudzeni. Svoje prste kapiram normalno debelim, ali ipak sam se muci da ne okrenem jos neki potencomentar pored onoga koji sam zeleo.

Pozdrav!

Creative 5300 su najbolji zvucnici u tom cenovnom rangu... svi testovi i iskustva to potvrdjuju

Ja takodje imam 5300 i veoma sam zadovoljan, za ziku i pogotovo DVD-ove su odlicni za tu cenu, preporuka.

Koja je cijena za 5300 ? btw 5700 sam imao prilike da cujem i stvarno su ludacki dobri , doduse kartica je bila Extigy , zvucnike u prostoriji oko 15 m/2 nismo smjeli pojacati preko polovine :)

Matador je napisao(la):
Koja je cijena za 5300 ? btw 5700 sam imao prilike da cujem i stvarno su ludacki dobri , doduse kartica je bila Extigy , zvucnike u prostoriji oko 15 m/2 nismo smjeli pojacati preko polovine :)

Pa, normalno da niste. Crkli bi. :D

Matador je napisao(la):
5700 su opasan krs. Pa za manje para se mogu uzeti Megaworks! 5300 su vec druga prica ali ipak glas ide Altec-uctp;

Ne znam li za te pare postoji bolja alternativa , ali u svakom slucaju ono sto sam imao prilike da cujem , iako priznajem da nisam audiofil , sigurno nije bio krs . Da li moze malo argumentacije u vezi pokuda na racun 5700 ... i jos nesto , za koliko se u BG moze naci 5300 ?

Da li moze malo argumentacije u vezi pokuda na racun 5700 ...
Ako kostaju kao i eltni model Megaworks 550D a po karakteristikama su slicni daleko jeftinijem modelu 5300 onda ne mogu biti preporuka za kupovinu, osim ako ti ne treba hardverski DD dekoder koji 5700 izdvaja od drugih modela. Sta ce ti DD dekoder ako imas bar Live 5.1 kartu?

Megaworks sa druge strane predstavlja opasnu konkurenciju raznim HTiB paketima (Home Theater in a Box) jer ces moci da ih kupis bez poreza, valjda, a o kvalitetu za ulozen novac ne treba trositi reci, pogledaj na http://www.hifi.com

Ja imam 5700 povezani na Audigy i oni su za MENE fantasticni. DVD, igre su zaista odlicne, za miziku bi neki rekli da nije bas najbolje resenje, ali za to vec imam HiFi.:D Vec sam sa notax-om davno imao raspravu, tako da ne bih to nastavljao. Ako nekog jos nesto interesuje, koristite PM.

Pozdrav!:)

Pa sa notax-om nemam nameru da se raspravljam :)
Cak i kad bih bio dovoljno lud da se u tako nesto upustim, verovatno da ne bih ni razumeo pola njegovih argumenata :D
E sad, onako na uho ono sto sam cuo i od Creative i od Altec modela je po meni sasvim zadovoljavajuce (koliko para, toliko muzike). Ne mogu reci ni za jedan da je los (daleko od toga). Cena je vec druga stvar, ali u principu mislim da je svaki model namenjen odredjenoj ciljnoj grupi, pa u tom smislu skoro svako moze sebe naci za adekvatnu sumu u nekoj od njih, a sve u skladu sa tim koliko je para spreman da izdvoji i sta vise voli.
Ja licno imam Altec-ove zvucnike i prezadovoljan sam njima. Daleko od toga da su najbolji, ali meni jednostavno ne treba nista bolje (citaj nisam spreman da platim za bolje).
:wave;

Ja sam lepo, u vise navrata pozivao decu da dodju kod mene, i bez ikakve price i rasprave shvate u chemu je stvar. Medjutim, ni jednom se niko nije prijavio za takav obrazovni poduhvat. :D
Uostalom, drjackyll je to lepo definisao. Super su za DVD i igre, a za muziku imam Hi-Fi. Nemam nikakvih zamerki.
Uostalom, kupovina tehnickih uredjaja je stvar prioriteta. Kupujes ono sto zelis. Ako ne mozes da imas sve, i to sve najbolje, onda se ljudi rasporede. Kola, stvarcice po kuci, kompjuter, hi-fi.
Ja imam hi-fi od 1500 E, a comp od 500 E, neko drugi ima obratno, a treci kola od 2000 E, a comp i hi-fi nikaj.

Apsolutno se slazem sa notaxom :)
U principu koliko god da imas para, negde mora da se reze, jer uvek tezis boljem i skupljem, a naravno svako ima svoje prioritete :(
Ako je meni recimo komp No1, a Hi-Fi No2, naravno da ce zvucnici koji su za mene do dzidze za notax-a biti smece, tako da je sve to dosta relativno.
Najbolje je da se proba vise varijanti, odmeri odnos cena/kvalitet, pa u skladu sa svojim prioritetima, a narocito sa bidzetom covek opredeli za ono sto ce njemu najvise odgovarati i ako je budzet dovoljno velik u datom trenutku mozda i zadovoljiti u potpunosti njegove potrebe...

ako se zadrzimo na dva modela izmedju kojih se covek dvoumi.. verujem Vince-u (aka Nemanja Jevtic), koji je rekao da mu se vise svideo altec. Ja iskreno nisam preterano zadovoljan Inspire-om 5300 (nedostatak srednjih tonova), ali me cima da sada menjam za 251, iako je cena ista... Kada nisam uzeo onu zverinu od 451 (ili kako je vec bila oznaka), necu ni sada da menjam... ali definitivno bih se sada odlucio za Alteca, pomalo mi je glup onaj Saletov razlog protiv - ok, dugmici su nabudzeni, so what? Pa Inspire cak ni nema ulaz za sluske ???

Kad vec nemaju pixel i vertex shader-e, po cemu drugom da ih poredimo :)

Ajde Max, ne tupi.

Ako svaki put kad pojacavam, pomerim i baseve ili treble, izes taj posao.
Imao sam ih par dana kuci, znam sta pricam.
Kada su bili najavljeni, pocetkom sada vec prosle godine, zaljubio sam se i rekao Ediju da mi rezervise prve koje stignu.
Medjutim, kada sam ih pre svega cuo, nisam se odusevio.
Za mene, Creative je mnogo bolji, makar u toj klasi.

Ne kazem da Altec ne valja, 321 su recimo fenomenalni zvucnici u toj klasi, medjutim ima i losih modela.
Najgori je 2100 i 4100, dakle ono ne zna sta su srednji tonovi.

Pozdrav!

ja sam u tripu da kada jednom sve namestim, nema vise sta da cackam na njima... e sada....

P i ja sam, ali sta da radis kad svako pojacavanje utisavanje uzrokuje da se opet nesto pomeri, nabudzene komande jeli :)

Pozdrav!

Meni je bitno da smo se notax i ja slozili!:)

Veliki pozdrav.

Nazad
Vrh Dno