Šta je novo?

Altec Lansing

Mudri

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2003
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 5600
Matična ploča
B550
RAM
32gb ddr4
GPU
RX6600
Storage
KC3000
Sta je po vama bolje kupiti dva 621 ili jedan 641?

Skoro sam kupio Altec 621 pa razmisljam o jos jednom ili zameni za 641.(jadne komsije)

Zna li neko tacne specifikacije ovih zvucnika?

Poslednja izmena:
pa bolje ti je dva 621.Em je jeftinije em je isto.Sateliti su isti za 621 i 641 a vufer za 641 je dupli 621 :)

Coveka ocigledno zanima snaga, nista vise.

nesharm je napisao(la):
Coveka ocigledno zanima snaga, nista vise.

Ma 621 je prejak za kucne uslove,ali zelim da aktiviram i zadnji izlaz na mojoj staroj Live 5.1 karti.

Za zadnje zvucnike sam razmisljao jos jedan 621,ili mozda jeftiniji 321.

Poslednja izmena:
Mudri je napisao(la):
Ma 621 je prejak za kucne uslove,ali zelim da aktiviram i zadnji izlaz na mojoj staroj Live 5.1 karti.

To znači da može da se koristi za neki klub, ili manju diskoteku.

Bre Notax, imaj milosti :).

Imash na altecovom sajtu (www.alteclansing.com) tacne specifikacije u pdf formatu.
Evo ti jedna informacija za oba sistema:
621 RMS 143 Watts
641 RMS 400 Watts

Pa vidi sta je bolje :)

Nameravam i ja da kupim 641, pa me zanima da li ce da se oseca nedostatak centarnog zvuchnika.
ili je bolje za te pare kupiti neki 5.1 sistem i koji?

tw1sted je napisao(la):
Evo ti jedna informacija za oba sistema:
621 RMS 143 Watts
641 RMS 400 Watts
Nije 400W nego 237W. 400 je peak.
621 ima jače satelite (45W naspram 32W) ali 641 ima jači vufer (109W naspram 53W).
Naravno ovo je za 10% THD. Za 1% snage su manje.

Recite mi koje bi 5.1 zvucnike preporucili do recimo 150 evra.
Bitno mi je da imaju odlican kvalitet zvuka, ali i da moze dosta da se pojaca, znaci kad bi pravio neku zurku sa njima, da moze pristojno da se cuje, a i volim da glasno slusam muziku.
Imam ASUS A7N8X, sa ugradjenim 5.1, ili 6.1 zvukom, nisam siguran.
Da li bi morao da uzimam recimo Live! 5.1 ili tako nesto, koliko bi dobio na kvalitetu zvuka...??

Po meni se ne dobija previse na 4.1 u odnosu na 5.1, ako koristis npr ac3filter, onda on lepo zvuk podeli na prednja dva i gotovo...
jedino je pitanje kako je woofer crossover uradjen u zvucnicima (tj skretnica, ali bolje da ja ne pricam o tome, jer ima kompetentnijih), dok kod 5.1 sam kontrolises sta ide na woofer iz mixera npr...

Možda je Altec Lansing 5100 ono što ti treba. Sobu od 20 kvadrata lepo napuni zvukom. Ukupno 72 W RMS. Može za žurku ali ne da zabole uši, što valjda i nije cilj. Zvuk je kvalitetan, možda malo nedostaju srednji. Za filmove DVD, igrice odlični zvučnici. Mislim da koštaju 9300 din u PC centru.

Meni se licno svidjaju Geniusov komplet 5.1 zvucnika.
Dobijas OK drvene zvucnike sa solidnim zvukom i jacinom jedino sto se zuckasta drvena boja retko gde uklapa uz nova fensi kucista. Ako volis old school fazon ovo ti je dobra kupovina za nekih ~110e

Srga je napisao(la):
Meni se licno svidjaju Geniusov komplet 5.1 zvucnika.
Dobijas OK drvene zvucnike sa solidnim zvukom i jacinom jedino sto se zuckasta drvena boja retko gde uklapa uz nova fensi kucista. Ako volis old school fazon ovo ti je dobra kupovina za nekih ~110e

Ma nikad ne bih menjao Altec za Genius.Ipak je Altec za klasu kvalitetniji od Geniusa. :,,:

Nazad
Vrh Dno