Šta je novo?

Altec Lansing FX5051

Silver Storm

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2007
Poena
301
U potrazi za 5.1 sistemom ovaj mi je zapao za oko... E sad, malo me buni ova USB veza. Da li to znaci da on ima u sebi "zvucnu kartu" (da se tako izrazim) ili... Da li to utice na kvalitet zvuka?
Hvala

Ja sam skoro pazario iste i prezadovoljan sam. Zvuk nije losh ni preko USBa, ali bolje ti je pazari josh i Audigy SE za 30ak evra i povezi preko tri kabla koje dobijesh uz zvucnike. Malo je zeznuto povezivanje, posto konektori na subwooferu nisu oznaceni bojama nego su svi crni, ako zatreba pomoc pisi na PM, dacu ti shemu.

Odličan 5.1 sistem vrhunske firme i ako nisi audiofil usb veza ne predstavlja nikakav problem.

Altec Lansing FX5051 PROBLEM

Pozdrav svima,

Problem mi se javlja kada slusam glasiju muziku. Tada mi zvucnici "bruje i probijau mi visoki" al ne sve pesme samo pojedine
Uglavnom se to desava kada slusam elektronsku muziku ,najvise kada slusam trance.
Zanima ma da li se ovo desava zbog loseg kvaliteta MP3-a ili je problem do zvucnika.
Kada gledam filmove i igram igrice sve je u redu - mada tada ni nepojacavam toliko glasno.
Ako neko ima isti problem ili zna o cemu se radi molim Vas da mi odgovorite jer se po ceo dan samo tripujem i osluskujem da li bruje ili ne * ZAVRSICU U "LAZI LAZAREVICU" *
Zvucnike sa prikopcao preko tri 3.5 mm prikljucka i imam integrusa.

Unapred hvala za svaki odgovor

Najverovatnije ti problem pravi integrusha. Prvo proveri u "sound conrtrol-u" da li ti je volume odvrnut na 100%. Ako jeste smanji na onu meru gde ti nece zvucnici svirati kao iz bunara:D To bi trebalo da bude nekih ~50%. Ako i tada bude problema, probaj zvucnike kod nekog prijatelja koji imaju kvalitetniju z. karticu. Ukoliko problem i dalje bude postojao, onda zvucnike nosi na reklamaciju. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Los kvalitet mp3 fajla + integrusa + "odvrnuto do daske" = problem

Budi pazljiv sa trensom :p - zna da bude bolno i za zvucnike i za usi :S:
( ja za probu koristim UltimateTrance - Matt Darey's Ultimate Anthems )

Proveri da li centralni zvucnik i vufer pravilno funkcionisu - da im kartica nije izmesala uloge.

Pozdrav svima ,

Proverio sam u sound controlu i bilo mi je pojacano na 100%. Smanjio sam na nekih 50% i cini mi se da je bolje.I dalje cu da osluskujem ,testiram i javljam vam situaciju.
Hvala na savetima

Pozdrav,
simakosmos

meni kod ovih zvucnika nekako previse bruji bas. ako ga smanjim ne cujem ga ako ga malo pojacam, odmah pocinje da brunda. ne znam kako da ga namestim, inace mi stoji ispod stola.

Vrh Dno